ER OP UIT

Juf Roos gaat op vakantie

2 februari 2019
juf roos en gijs op het toneel

‘Mama, zien we Juf Roos op een scherm of komt ze echt?’ Lise kon bijna niet geloven dat ze Juf Roos in levenden lijve zou gaan zien. Maar vorige week zondag was het toch echt zover. In het Parktheater in Eindhoven beleefden Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur. In het kader van het Nationaal Theaterweekend waren wij uitgenodigd de voorstelling bij te wonen. Gedurende dit weekend (dit jaar van 25 t/m 27 januari, dus helaas al voorbij) zijn meer dan 250 voorstellingen door heel het land voor maar 10 euro te bezoeken. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met theater en daarmee zeker iets om te onthouden voor volgend jaar!

We hebben een strakke planning en komen dus vlak voor aanvang van de voorstelling bij het Parktheater aan. Snel leveren we onze jassen af bij de garderobe en gaan op zoek naar ons plekje in de zaal. Lise kijkt vol bewondering naar het nog dichte doek. ‘Gaan die gordijnen zo open, mama? Ik vind het spannend.’ Ik stel haar gerust dat er niets engs gaat gebeuren, maar juist iets heel leuks!

Het doek gaat open en we kijken zo de welbekende molen van Juf Roos in. Voor wie haar nog niet kent: Juf Roos is een regelrechte hit op Youtube. In het oer-Hollandse YouTube-programma beleven Juf Roos en Gijs vrolijke avonturen en zingen oer-Hollandse liedjes. Met ‘Juf Roos gaat op vakantie’ maakt Juf Roos haar debuut in het theater.

Juf Roos gaat op vakantie

Bij aanvang van de voorstelling verschijnt er een glimlach op Lise’s gezicht die er de hele voorstelling niet meer af is gegaan. Ze volgt het verhaal in opperste concentratie, moet heel hard lachen als Gijs weer eens een rare streek uithaalt en zingt enthousiast mee met bekende liedjes als ‘De wielen van de bus’ en ‘Hoofd, schouders, knie en teen’.

In de voorstelling wil Juf Roos graag op vakantie en vindt Gijs onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van Tante Tulp. Maar waar is Tante Tulp toch? De kinderen en ouders worden steeds betrokken om mee te doen met de voorstelling. Samen met Juf Roos en Gijs brengen zij het avontuur tot een goed einde.

Halverwege de voorstelling is het pauze en nemen we gezellig een drankje in Smaaktheater Dertien, waar ik laatst nog was voor een bierproefavond. Om daarna weer snel ons plekje in de zaal op te zoeken voor het tweede en laatste deel van de voorstelling. Dat speelt zich af rond de boerderij van Tante Tulp. Een spel met dierengeluiden en een heuse DJ-set maken het feest compleet. We hebben ervan genoten!

‘Juf Roos gaat op vakantie’ duurt ongeveer 80 minuten inclusief pauze. Speeldata en locaties vind je op de speellijst.

Is jouw kind ook fan van Juf Roos en Gijs op Youtube?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.