ER OP UIT

Japans Restaurant Kyoto

10 januari 2018

Nieuw op Moonoloog: hotspots! En ik trap af met een hele fijne nieuwe ontdekking. Maandenlang stond hij al op mijn wishlist, maar vorige week ben ik er eindelijk geweest: Japans Restaurant Kyoto in Eindhoven. Als ik de reviews mocht geloven een regelrechte aanrader, dus als sushi-liefhebber ik besloot het eens zelf te gaan ervaren. 

Bij het reserveren van een tafel ontdekten we dat je daar redelijk op tijd mee moet zijn. Bij een eerste poging waren we namelijk te laat en zat het al helemaal vol. De tweede keer was wel succesvol en zo konden we er op een vrijdagavond terecht. Ik denk overigens dat wanneer je doordeweeks (di t/m do) gaat, het niet zo (snel) vol zal zitten.

Het restaurant

Je komt het restaurant binnen via een hal die uitkomt op de bar. Aan de linkerkant bevindt zich het gedeelte waar je kunt afhalen. We werden naar onze tafel gewezen en kregen de kaart. Zonder verdere uitleg, maar we besloten het sowieso eerst zelf uit te zoeken. Kyoto is een a la carte restaurant en heeft dus geen all you can eat mogelijkheid, iets dat je tegenwoordig bij veel sushirestaurants ziet. En eerlijk gezegd vond ik het ook weleens lekker om alleen dat te kiezen dat me echt lekker leek. Ons was alleen niet direct duidelijk of we in een keer alles moesten bestellen of dat we ook meerdere ‘rondes’ konden inlassen. Dat tweede bleek bij navraag zeker een mogelijkheid en omdat het toch altijd lastig inschatten is hoeveel sushi je op kunt, besloten we rustig aan te beginnen en later nog wat bij te bestellen.

Het eten en de kaart

De sushi roll zoals je die ook op de uitgelichte afbeelding ziet vind ik echt een aanrader. Wij hadden eerst een sunshine roll met gefrituurde garnalen en later bestelden we nog een dragon roll met paling. Verder hebben we nog wat losse sushi besteld en zalm sashimi. We dronken er witte wijn bij die eveneens heerlijk smaakte in combinatie met de sushi. Echt genieten dus! Het fijne van het bestellen van losse gerechtjes is dat je precies zoveel kunt bestellen als je lekker vindt. Er staan trouwens ook diverse warme gerechtjes op de kaart, maar die hebben we niet besteld dus daar kan ik niets over zeggen.

M had daarna nog wel zin in een dessert en bestelde een geflambeerde pannenkoek overgoten met cointreau en gevuld met ijs. Ik nam een kopje koffie, maar snoepte stiekem wel mee van het toetje. En dat was LEKKER! Echt een aanrader dus, als je na het eten nog een klein gaatje hebt. Ook prima te delen trouwens, dat dessert.

Mocht je eens in (de buurt van) Eindhoven zijn en ben je net zo’n fan van sushi als ik dan raad ik je zeker aan eens bij Kyoto binnen te stappen!

Mijn beoordeling: ★ ★ ★ ★ ☆

Info en reserveren

http://www.kyoto-eethuis.nl/
Tel: 040-2513588

Ben jij fan van sushi en welke is je favoriet?

4 Comments

 • Reply Annelore 10 januari 2018 at 20:50

  Deze ken ik niet. In Eindhoven gaan wij altijd naar Lounge8 voor sushi. Ook echt een aanrader. Ik offer me graag op om mee te gaan 😋

  • Reply Monique 16 januari 2018 at 16:25

   Bij Lounge8 kom ik ook regelmatig. Die is ook goed inderdaad. Wanneer gaan we? 😉

 • Reply Nicole 15 januari 2018 at 19:30

  Ik ben wel benieuwd naar de prijzen eigenlijk haha. Is het ook een beetje betaalbaar of is het meer een luxe avond uit?

  • Reply Monique 16 januari 2018 at 16:20

   Het blijft natuurlijk sushi en dat is nooit goedkoop. Komt nog bij dat het niet all you van eat is. Maar ik vond de prijzen vergelijkbaar met die van de afhaalmaaltijd bij de all you can eat restaurants.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.