ER OP UIT LIFESTYLE PERSOONLIJK ZWANGERSCHAP

Hij komt eraan… onze ‘Babymoon’!

1 september 2013

Toen ik net zwanger was, verslond ik zo’n beetje alle boeken en websites waar ik ook maar iets van informatie vandaan kon halen. Iets waar ik die eerste weken op stuitte en eigenlijk nooit aan had gedacht, was dat het een leuk idee kon zijn om een laatste tripje met je man te plannen voordat de baby er is. Daarna zal het er immers niet zo snel meer van komen…

Dat tripje werd heel komisch ‘babymoon’ genoemd (als in: honeymoon, maar dan anders) en ik vond het meteen een briljant idee. Ik legde het M voor en ook hij was enthousiast. Toen hoefden we alleen nog maar te bepalen wanneer we zouden gaan en waar naartoe. Dat ik niet meer wilde vliegen stond al vrij snel vast. Hoewel je bij de meeste vliegtuigmaatschappijen tot een week of 36 mag blijven vliegen, stond en staat het idee me niet aan om met mijn vliegangst (die nu beheersbaar is, maar zeker niet verdwenen) in deze toestand zo’n toestel in te stappen. Al die extra stress voor de baby is me dat niet waard.

Ondanks dat vliegen geen optie meer was, bleven er genoeg mogelijkheden over. Al vrij snel waren we het erover eens dat het Londen of Parijs moest worden. Geen enorm lange reis en wel erg leuke (en romantische!) steden om een paar dagen door te brengen. Als ik tussen de steden Londen en Parijs moet kiezen, gaat mijn hart toch uit naar die laatste. De architectuur, de sfeer, de bezienswaardigheden, het shoppen… Ja, Parijs moest en zou het worden!

paris_good_idea

We gingen op zoek naar een leuke accommodatie om drie nachten door te brengen. Ik had al eens van het particulier huren van een appartement via Wimdu gehoord, dus besloot ik daar eens rond te neuzen. En even later had ik ‘ons appartement’ gevonden. Het ligt in het 5e arondissement (Quartier Latin, de studentenwijk) en ziet eruit als een kleurrijk, knus en comfortabel appartement.

appartement_parijs

Aangezien ik 27 weken zwanger ben als we in Parijs zijn, leek het me wel verstandig vooraf wat research te doen en alvast een grove planning te maken wat we graag willen zien en doen. Omdat een hele dag lopen voor mij echt onmogelijk is, hebben we besloten veel met de metro te reizen. En regelmatig in een park of op een terrasje neer te strijken om uit te rusten. We willen graag naar het Louvre, omdat we dat de vorige keer niet van binnen hebben gezien en hebben al een romantische boottocht met diner op de Seine gepland staan. Verder zullen de dagen worden gevuld met winkelen, nog meer sightseeing en wie weet wat we onderweg nog voor moois tegenkomen. We hebben er zin in!

Heb jij nog must-see-tips voor Parijs, dan zijn die natuurlijk van harte welkom!

4 Comments

 • Reply Mieke 1 september 2013 at 13:13

  Wat leuk! Wij deden ook beide leren nog een weekendje samen weg. En Parijs is geweldig! Veel plezier!

  • Reply Monique 1 september 2013 at 21:22

   Ja ik vind het ook echt zo’n goed idee! Ga het zeker onthouden en andere mensen die zwanger zijn als tip meegeven 🙂 Dankjewel!

 • Reply Marcella 1 september 2013 at 19:34

  Heerlijk, Parijs! Fijn om er nog even samen op uit te gaan, veel plezier met de voorpret! Wij gebruikten in de stad het boekje van 100% Parijs vanwege de wandelroute. Dat is met jouw mooie buik dan wat lastig, maar misschien kan je er nav de route tips uit halen en deze met de metro volgen? Enjoy!

  • Reply Monique 1 september 2013 at 21:23

   Dankje! Dat is wel een goeie tip, in die boekjes staan inderdaad wel altijd de leukste adresjes. Ik zal eens kijken of ik het boekje van de bieb kan lenen, heb het zelf niet in huis namelijk. Goed idee om de route met de metro te doen ipv te voet!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.