ER OP UIT

Heimwee naar de zon? Inspiratie voor de meivakantie! *

10 oktober 2020

‘Vind je het goed als ik volgend jaar de laatste week van de zomervakantie met de kinderen weg ga?’ M was er vroeg bij vorige maand vond ik. Maar dat bleek niet voor niets, want de camping waar hij volgend jaar zomer graag (weer) naartoe wil zat op dat moment al bijna vol! Helemaal niet zo gek dus om alvast na te denken over je vakantieplannen voor volgend jaar. Helemaal nu het zonnetje zich weinig meer laat zien en het buiten steeds kouder en natter wordt… Niets leuker dan dagdromen over fijne plekjes waar je zo snel mogelijk weer wat vitamine D kunt opdoen. Om te beginnen met de meivakantie! Voorpret is al de helft van het vakantieplezier, dus leek het me leuk je wat tips en ideeën te geven voor meivakantie 2021.

Meivakantie in het buitenland

In de meivakantie heb je volop mogelijkheden als je er even lekker tussenuit wilt. Rond die tijd van het jaar is het op veel plekken al mooi weer, dus je hoeft ook niet per se ver weg om de zon en een aangename temperatuur op te zoeken. Gebieden waar het in de zomer erg heet wordt, zoals de binnenlanden van Spanje, Portugal en Zuid-Italië, zijn in de meivakantie nog heel aangenaam. Ook als je van een actieve vakantie houdt is de meivakantie een ideale periode om op reis te gaan.

Zonvakantie, stedentrip, of een combinatie van beide?

Wil je een ultieme relax-vakantie waarin je echt even kan opladen, dan is een zonvakantie natuurlijk een uitstekend idee. De mogelijkheden aan de Italiaanse, Turkse en Spaanse kust zijn oneindig. Of wat dacht je van een van de mooie eilanden zoals Malta, Mallorca of Ibiza? Ben je net als ik gek op een stedentrip en het nodige cultuurgesnuif tijdens je vakantie, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een vakantie in of vlakbij een mooie stad als Lissabon, Rome of Madrid. Ligt die stad in de buurt van het strand of is er een groot meer of zwembad in de buurt dan kun je ook een fijne combinatie maken van culturele uitstapjes en ontspannen op het strand of aan het zwembad. Ook leuk is het bezoeken van kleine kustplaatsjes. En natuurlijk lekker veel foto’s maken en genieten van de lokale keuken!

Meivakantie in eigen land

Zoek je het liever wat dichter bij huis, maar wil je er wel graag even tussenuit? Ons eigen land biedt ook volop mogelijkheden voor een heerlijke meivakantie. Zelf vind ik het altijd leuk om met de kinderen naar een omgeving te gaan die heel anders is dan de omgeving waar we wonen. Ik kies dan graag voor de kust (Zeeland, uiteraard), of bijvoorbeeld de Limburgse heuvels. Dan ben je nog steeds in Nederland, maar heb je wel het gevoel echt weg te zijn en voelt het vaak zelfs alsof je in het buitenland bent! Bovendien kan het in mei prima weer zijn in ons land. Ik kan me zelfs herinneren dat we al eens een hittegolf hebben gehad rond die tijd. Je hebt natuurlijk wel wat minder zekerheid over het weer, zoals dat altijd het geval is in Nederland, maar ook als het weer een dagje tegenzit zijn er genoeg leuke activiteiten of uitstapjes te bedenken.

Wanneer is de meivakantie 2021?

Vraag je je af over welke periode ik het precies heb? De meivakantie valt zoals alle schoolvakanties elk jaar weer anders. Komend jaar valt de meivakantie voor heel Nederland van 1 mei tot en met 9 mei 2021. Dit is de door de overheid verplicht gestelde week vakantie. Maar let op: scholen mogen ervoor kiezen extra vrije dagen toe te voegen en de meivakantie bijvoorbeeld met een week uit te breiden. Dat is bij de school van mijn kinderen het geval. Raadpleeg de schoolgids altijd even om te checken wanneer ze precies vakantie hebben en wanneer je dus weg kunt.

Heb jij al plannen voor de meivakantie? En zo niet, waar zou je het liefst naartoe gaan als je nu een bestemming zou mogen kiezen?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.