ER OP UIT GELDZAKEN

Heb jij de perfecte reisverzekering al afgesloten? *

16 november 2023

Het is de nachtmerrie van heel veel mensen: denken dat je een zorgeloze en welverdiende vakantie tegemoetgaat, maar werkelijk alles gaat mis. Het hotel blijkt een fout te hebben gemaakt waardoor er geen kamer meer is, je huurt een auto en wordt aangereden en tot overmaat van ramp word je gebeld dat een naaste plotseling is overleden. Wij hopen uiteraard dat je dit nooit hoeft mee te maken, maar je kunt dit helaas niet uitsluiten. Wat je wel kunt doen, is je goed voorbereiden op deze mogelijke scenario’s. Hoe? Door een goede reisverzekering af te sluiten. Hiermee voorkom je dat jijzelf plotseling met torenhoge kosten wordt geconfronteerd die je misschien niet kunt ophoesten. Een verzekering biedt verlichting in tijden van nood en reken maar dat je blij zult zijn dat je dan een reisverzekering hebt afgesloten. In dit artikel laten we je graag zien welke reisverzekering het beste bij jou past en hoe je deze vandaag nog afsluit.

Twee soorten reisverzekeringen

Mensen zijn allemaal verschillend en dat geldt ook voor de manier waarop wij op vakantie gaan. Sommige mensen plannen hun vakantie al een jaar van tevoren en weten precies hoe lang ze weg zullen blijven. Anderen gaan meerdere keren per jaar, wanneer zij een mooie aanbieding voorbij zien komen. Voor beide type mensen is er een ideale verzekering. Voor de mensen die één keer per jaar op vakantie gaan is er de eenmalige verzekering. Deze sluit je af voordat je op reis gaat en loopt vervolgens gedurende de periode van je vakantie. Voor de mensen die niet per vakantie een reisverzekering willen afsluiten, is er de doorlopende reisverzekering. Deze verzekering sluit je slechts een keer per jaar af en vervolgens heb je er geen omkijken meer naar. Je kunt op vakantie gaan wanneer jij dat wilt, want je bent het hele jaar verzekerd. Let er echter wel op voor welke landen je jezelf verzekert. Standaard geldt deze verzekering voor heel Europa. Ben je van plan buiten Europa te reizen, dan moet je de verzekering uitbreiden.

Waar ben je voor verzekerd?

Je denkt misschien: leuk, zo’n verzekering, maar waar ben ik dan precies voor verzekerd? Tegen heel veel ongemak. Stel je wordt ziek en je moet naar het ziekenhuis. Je kunt dan je verzekeraar bellen die je vervolgens de hulp biedt om in een goed ziekenhuis te komen. Loop je grote vertraging op en moet je elders overnachten? Je verzekeraar vergoedt de kosten. Krijg je het bericht dat iemand aan het thuisfront overleden is? Dan regelt je verzekeraar dat jij zo snel mogelijk naar huis kunt gaan. Je merkt het: een reisverzekering bespaart je niet alleen een hoop geld, maar ook veel stress.

Voeg extra’s toe

Je kunt je verzekering afsluiten via de site van jouw verzekeringsmaatschappij. Kijk ook even goed naar de extra opties. Hiermee kun je jouw verzekering helemaal laten aansluiten bij jouw situatie. Voeg bijvoorbeeld de wintersportoptie toe, verleng je reisperiode, of verzeker je bagage extra. Zo ben je er zeker van dat je een zorgeloze vakantie tegemoet gaat.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.