ER OP UIT

Hans & Grietje De Musical

10 oktober 2017

Vorige week zondag stond er een leuk uitje voor Lise en mij op de planning. Op uitnodiging van Van Hoorne Entertainment en theater De Hofnar waren wij namelijk te gast bij Hans & Grietje De Musical! De nieuwe familievoorstelling die vanaf nu in meer dan 120 theaters te zien is door heel Nederland.

Samen met Lise reed ik die middag naar Valkenswaard. Eigenlijk waren we uitgenodigd voor de première in Spijkenisse, maar aangezien Valkenswaard voor ons stukken dichter bij huis is kregen we de mogelijkheid iets dichter bij huis te komen kijken. En niet alleen Lise en ik, maar ook vier van mijn lieve blogvriendinnen en hun kids waren van de partij. Super gezellig dus!

Nadat we vorig jaar enorm hadden genoten van de première van Roodkapje De Musical, hadden we hoge verwachtingen van deze nieuwe productie. Hans & Grietje is alweer het tiende sprookje in de reeks sprookjesmusicals van Van Hoorne. Nou, ik kan je vertellen, onze verwachtingen werden meer dan waargemaakt. Het eeuwenoude sprookje is in een fris en suikerzoet jasje gegoten. De rol van Grietje wordt vertolkt door Janouk Kelderman, bekend als Telekids-presentatrice Keet!. Verder keren de karakters Titus en Fien, vertolkt door Michael van Hoorne en Esther van Santen, terug en zorgen ze voor hilarische taferelen. Je merkt gewoon dat ze zelf met enorm veel plezier op het podium staan. Niet alleen de kinderen, maar juist ook de volwassenen lagen regelmatig dubbel van het lachen.

Waar het oorspronkelijke sprookje Hans & Grietje best spannend is, met een heks die Hans wil vetmesten, is deze moderne versie bewust op een andere manier ingestoken. Het is het tovenaarsduo Titus en Fien die een huisje van snoep bouwen. Ze zijn weliswaar iets anders van plan dan zomaar snoep uitdelen aan kinderen, maar echt eng wordt het niet. En voor Lise was dat toch wel erg fijn. Ze heeft de hele voorstelling geboeid zitten kijken. En de vrolijke meezingliedjes maakten het feest helemaal compleet!

Na afloop van de musical kregen alle kinderen in de foyer de mogelijkheid met hun favoriete karakters op de foto te gaan tijdens de Sprookjes Afterparty. Er werd echt de tijd voor genomen. Erg leuk! Lise vond het overigens wel een beetje spannend, maar samen met mij durfde ze het aan.

Hans & Grietje De Musical duurt ongeveer 75 minuten en is officieel geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. In de speellijst vind je de locaties waar je de komende tijd naar deze sprookjesachtige musical kunt gaan kijken en kun je direct tickets bestellen.

Bekijk hier de officiële trailer van Hans & Grietje De Musical

Ga jij weleens met je kind(eren) naar een musical of toneelvoorstelling?

1 reactie

  • Reply Essma 10 oktober 2017 at 08:40

    Leuk lijkt me dat! Hans en Grietje…Ophelia zou daar ook wel heen willen, want ze is gek op sprookjes! Wij zijn eerder naar voorstellingen van Woezel en Pip en Brandweerman Sam geweest. Dat was allemaal in de Doelen in Rotterdam. Hier in Frankfurt hebben we wel eens een voorstelling van Pippi Langkous gezien. Dat was toen we hier net kwamen wonen en ons Duits nog minimaal was. Best lastig dan om alles te volgen. Gelukkig is dat tegenwoordig anders😄

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.