ER OP UIT

Gouden tips voor een dagje Efteling met baby

17 mei 2018

Een dagje uit naar de Efteling is altijd leuk. Het is wat mij betreft een perfect gezinsuitje, omdat er voor alle leeftijden wel wat te zien en te doen is. Een baby krijgt er dan misschien nog niet heel veel van mee, maar er zijn gelukkig volop faciliteiten in het park aanwezig waardoor je hem of haar met een gerust hart mee kunt nemen. Met deze tips kan een dagje Efteling met je baby niet mislukken.

Attracties die babyproof zijn

Natuurlijk zijn niet alle attracties toegankelijk voor je baby. Ga je dagje Efteling goed voorbereid van start door te checken waar je überhaupt met een baby in kunt. Hieronder vind je een lijstje. Of het handig of leuk voor hem/haar is kun je natuurlijk zelf bepalen.

Sprookjesbos
Carnaval Festival
Droomvlucht
Fata Morgana
Pagode
D’n Oude Tuffer
Gondoletta
Carrousel
Anton Pieck Plein
Land van Laaf
Speeltuin Kleuterhof
Aquanura

Attracties met ‘babyswitch’

Als ik in de Efteling ben vind ik het, naast alle toffe attracties voor de kleintjes, ook leuk om zelf ergens in te gaan waar zij nog te klein voor zijn. Nu heeft de Efteling iets geniaals bedacht voor mensen met kleine kinderen: babyswitch! Het houdt in dat één ouder aansluit in de wachtrij en de ander met baby zich meldt bij de uitgang van de attractie. Wanneer de ouder de attractie bezocht heeft, neemt deze de baby over. De andere ouder kan dan via de uitgang de attractie bezoeken. Op die manier kunnen jullie toch allebei  even dat rondje in de Python maken, al is het dan niet met z’n tweeën tegelijk. Dit kan je op een drukke dag zomaar een paar uur tijdwinst opleveren!

Dit zijn de attracties met babyswitch:

Droomvlucht
Villa Volta
Monsieur Cannibale
Vogel Rok
Halve Maen
Python
De Vliegende Hollander
Joris en de Draak
Baron 1898
Piraña
Bob
Symbolica

Baby verschonen in Restaurant Panorama

Bij elke toiletruimte in de Efteling is het mogelijk je baby te verschonen. Persoonlijk ben ik fan van de verschoningsruimte bij Restaurant Panorama, dat zich bevindt naast Vogelrok in Reizenrijk. Je hebt daar een soort aanrecht met twee aankleedkussens erop waar je, mits het niet al te druk is, alle ruimte hebt om je baby te verschonen. Er is ook een kraan aanwezig om na afloop even je handen te wassen. Let op: de Efteling verkoopt geen luiers. Zorg er dus voor dat je die voldoende meeneemt.

Kolfruimtes in de Efteling

Iets waar ik tot voor kort geen weet van had is dat er zich in de Efteling een drietal ruimtes bevinden waar je in alle rust kunt kolven. Handig! Toegang krijg je via een medewerker van de Efteling. Hieronder lees je waar de ruimtes zich bevinden en waar je moet zijn om toegang te krijgen.

Volk van Laaf
Om toegang te krijgen tot de kolfruimte bij het Volk van Laaf heb je een sleutel nodig. Deze is verkrijgbaar bij de EHBO-post in het sprookjesachtige Marerijk, links van het Carrousel Paleis. Het is ook mogelijk om hier elektrisch te kolven.

Station de Oost
De kolfruimte bij Station de Oost kan door een medewerker geopend worden.

Rust- en kolfruimte Ruigrijk
Om toegang te krijgen tot de kolfruimte in Ruigrijk heb je een sleutel nodig. Deze is verkrijgbaar bij de EHBO-post in het sprookjesachtige Marerijk, links van het Carrousel Paleis.

Live voeden in de Efteling kan in principe natuurlijk op elke plek die je wilt, maar in het Diorama kun je je in elk geval even rustig afzonderen mochten jij en je baby dat prettig vinden.

Het opwarmen van voeding

Wil je water laten opwarmen om flesvoeding te bereiden? Of heb je een potje babyvoeding bij je wat warm gemaakt moet worden? Bij elke horecagelegenheid in de Efteling zijn magnetrons aanwezig waar je dit zelf kan doen of door een medewerker kan laten doen. Zorg wel dat je voldoende babyvoeding bij je hebt, want dit is in de Efteling niet te koop.

Lees ook: Naar de Efteling met kleine kinderen? Dit moet je weten!

Heb jij nog een handige tip voor een dagje Efteling met baby?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.