ER OP UIT

Even eruit met de kids? Loop de Tover Route in Roermond! *

23 december 2021

Ook, of misschien juist in deze tijden wil je er af en toe even uit met je kids. Dat hoeft niet altijd een lang uitstapje of verre bestemming te zijn. Soms is het al prima om even een rondje door de buurt te fietsen, steppen of wandelen en een frisse neus te halen. Maar zeker in een vakantie is het lekker om iets te ondernemen waarmee je wat langer zoet bent. Op uitnodiging van Citymanagement We Are Roermond liepen wij deze week voor het eerst de muzikale Tover Route. In deze blog vertel ik je alles over onze gezellige middag!

In de winter wordt Roermond omgetoverd tot ‘ROERMONDVOL Licht’ en daar is geen woord van gelogen. Duizenden lichtjes laten Roermond stralen. Bij binnenkomst in de stad waan je je al in een sprookje: de prachtige pleinen, de Kiosk op het Munsterplein en de winkelstraten in Roermond zijn sfeervol versierd.

Tover Route Roermond

Vorig jaar werd de muzikale Tover Route voor het eerst georganiseerd. Dit jaar wordt dit wegens succes herhaald en dat begrijp ik volkomen! Want wat is dit een leuke manier om spelenderwijs met kinderen een stad als Roermond te ontdekken.

Voor het lopen van de route heb je een speciaal toverstokje en een plattegrond nodig. Dit koop je voor 2 euro aan de theaterkassa van TheaterHotel de Oranjerie. Vervolgens loop je aan de hand van de plattegrond een route langs 20 locaties met 40 toverpunten. Alles is buiten en daarmee is de route altijd open en toegankelijk. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

We lopen de route samen met Charlotte en haar kinderen. Zo kunnen wij wat bijkletsen en vermaken de kinderen zich niet alleen met het toveren maar ook met elkaar. Het is een ijskoude, maar prachtig zonnige dag als wij er zijn. Natuurlijk komen de lichtjes het beste uit bij donker weer of na zonsondergang, maar dit heldere weer levert wel prachtige foto’s op en het is heerlijk om in het zonnetje te wandelen.

De toverpunten liggen redelijk dicht bij elkaar, zodat we nooit heel ver hoeven te lopen naar een volgend punt. Het kaartlezen vinden we af en toe wel een uitdaging, maar daar zijn we sowieso niet zo heel goed in, geven we beide toe 😉 Gelukkig hebben de kinderen vaak snel door waar we moeten zijn en rennen ze al vooruit naar de volgende betoverde etalage.

Eigenlijk spreken de foto’s voor zich, vind ik. Dit is toch té leuk?! Ongeveer halverwege de route komen we langs een terras waar wafels worden gebakken. Daar hebben we wel zin in! Even uitrusten op een bankje en smullen van zo’n lekker warme wafel dus.

Als we klaar zijn met de Tover Route besluiten we nog even naar de Designer Outlet te lopen. Het reuzenrad is helaas niet in bedrijf vanwege de maatregelen, maar er staat een prachtige grote kerstboom naast die het perfecte decor vormt voor nog wat sfeervolle foto’s. Daarna is vooral mijn jongste erg moe en is het tijd om terug naar Eindhoven te gaan.

Shoppen in Roermond

Helaas is vrij winkelen op dit moment niet mogelijk, maar wist je dat je in Roermond ook heel goed kunt shoppen? Het centrum is compact, maar heeft toch alle belangrijke winkels en leuke kleine zaakjes waar je net weer wat specialere dingen vindt. Samen met de fijne terrassen en goede restaurants kun je je er gemakkelijk een hele dag vermaken.

Een kleine twee weken geleden was ik er met mijn moeder. Ik had een paar dingen op het oog, maar had vooral zin om gewoon even lekker rustig te shoppen. Vanwege corona en het gemak van online winkelen kom ik de laatste tijd niet zo vaak meer in fysieke winkels. Deze dag merkte ik dat ik dat best gemist heb. Want er is toch eigenlijk niets zo fijn als langs rekken met kleding lopen, dingen aan kunnen raken en van alle kanten bekijken? Laat staan de mogelijkheid hebben iets eerst te passen voor je het afrekent.

Mijn wintergarderobe heeft er weer een paar mooie items bij, ik scoorde de perfecte kleur lippenstift voor de feestdagen, wat cadeautjes en een feestelijke glitterpanty. Mijn moeder en ik kochten trouwens ook nog allebei dezelfde heerlijk warme trui. Een leuk aandenken aan deze gezellige shopmiddag!

Wil jij deze stad vol licht graag ook eens komen bezoeken? Toveren kan nog tot en met 30 januari 2022, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Horeca is open voor afhaal, er zijn buiten wat mogelijkheden om eten en drinken te kopen en je kunt de hele dag gebruikmaken van de toiletten in TheaterHotel de Oranjerie. In het overdekte Roercenter vind je openbare toiletten die tot 18.00 uur toegankelijk zijn. Heb je nog een toverstokje van 2020, dan kan je dat dit jaar weer gebruiken. Je kunt dan gewoon een nieuwe plattegrond komen halen bij TheaterHotel de Oranjerie.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.