ER OP UIT THEATER

Eindelijk weer naar het theater! *

21 juli 2020

Juli is normaal gesproken geen theatermaand. In de zomermaanden is het theaterseizoen ten einde en bereidt iedereen zich voor op het nieuwe seizoen dat in september van start gaat. Maar zoals zo’n beetje alles dit jaar anders gaat dan anders, geldt dat ook voor het theater. Want na een sluiting van drieënhalve maand, opende het Eindhovense Parktheater op 1 juli haar deuren weer voor het publiek. Lise en ik zijn als een van de eersten te gast tijdens dit speciale 150 cm Zomerfestival. We gaan naar de familiemusical Peter Pan van Theater Terra!

Theaterbezoek in coronatijd

Lise vindt het heel bijzonder dat we voor het eerst sinds ‘het virus’ weer naar een theatervoorstelling mogen. En ik vind het eerlijk gezegd ook best speciaal. Meteen bij de ingang wordt ons duidelijk dat alles een beetje anders gaat dan we gewend zijn. We moeten onze handen desinfecteren en krijgen de vraag of we klachten hebben. Gelukkig hebben we die niet en mogen we lekker naar binnen. De garderobe is onbemand, maar mogen we wel gebruiken. Lise vindt dat erg speciaal en doet net alsof zij achter de balie werkt en onze jassen aanneemt. Haha!

De verschillende ingangen van de grote Hertog Jan zaal worden aangeduid met een letter. We krijgen een kaartje met de ingang waar we naar binnen mogen. Op dat kaartje staan nog een aantal aanwijzingen en regels. Bij de zaal staat een medewerker die ons wijst waar onze plekken zijn en hoe we daar moeten komen. De rijen stoelen zijn namelijk om en om loop- en zitrijen zodat de mensen in de zaal voldoende afstand kunnen houden. We zitten met z’n tweetjes naast elkaar, met aan wees zijden twee stoelen leeg. Anders dan anders, maar wat voelt het fijn om weer in de theaterzaal te zitten. Ik heb het echt gemist!

Peter Pan – Theater Terra

Door alle anders-dan-anders dingen vergeten we bijna dat de voorstelling nog moet beginnen. Maar zodra het licht in de zaal uit gaat, zitten we er meteen middenin. We zijn al langer fan van Theater Terra. Zo gingen we vorig jaar naar Aladdin en hebben we de voorstellingen van Kleine Ezel op DVD grijs gedraaid. Deze voorstelling van Peter Pan stond eigenlijk geprogrammeerd in april, maar toen was het theater natuurlijk gesloten. Gelukkig wisten zowel de organisatie van het theater als Theater Terra de voorstelling te verplaatsen naar deze nieuwe datum, zodat we nu alsnog kunnen gaan.

De familiemusical Peter Pan is voor kinderen vanaf 6 jaar en gaat over het wereldberoemde avontuur in Nimmerland.

Fantastische avonturen wachten op Wendy wanneer Peter Pan haar slaapkamer binnenvliegt en haar meeneemt naar de magische wereld van Nimmerland. Het elfje Tinkerbel leert Wendy vliegen en samen met de Verloren Jongens ontdekken ze het eiland. Daar ontmoeten ze de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook ruige piraten. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak?

Bron: Theater Terra

De acteurs, de poppen, het samenspel… Het is een genot om naar te kijken én te luisteren. Ik merk dat Lise er helemaal in zit en spiek af en toe hoe ze zichtbaar zit te genieten. Ik hoor haar af en toe zelfs hardop lachen als er iets grappigs gebeurt op het podium. Meegesleept door het verhaal en het prachtige decor hebben we bijna niet door dat de voorstelling na een uur op zijn eind loopt. Een goed teken!

Met een goed gevoel verlaten we de theaterzaal. Het is fijn om weer terug te zijn 🙂

Ook toe aan een coronaproof theaterbezoek? Tijdens het Zomerfestival kun je naar diverse comedy-, muziek- en familievoorstellingen. Steeds zijn er maximaal 100 bezoekers welkom, waardoor de meeste voorstellingen meerdere keren per dag of meerdere dagen achter elkaar geprogrammeerd zijn. Het theater heeft er alles aan gedaan om een veilig bezoek mogelijk te maken. Ik heb het zelf mogen ervaren!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.