ER OP UIT PLOG

Een vriendinnendag in Roermond

1 februari 2018

Met acht dames een datum prikken voor een gezellig dagje samen bleek nog best een uitdaging. Maar het lukte! En afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. We wonen allemaal in het zuiden des lands en spraken op een voor ons allen min of meer strategische locatie af: Roermond! Geplande activiteiten: lunchen, shoppen, kletsen, lachen, wijn drinken en tapas eten. Plus een verrassingsactiviteit!

Met z’n viertjes waren we per trein vanuit Eindhoven in een half uurtje op de plaats van bestemming. De andere meiden zouden we rond het middaguur in Roermond ontmoeten.

De lunch

We spraken af voor een lekkere lunch bij Brownies & Downies. Dit kende ik al uit Eindhoven, maar in de vestiging in Roermond was ik nog nooit geweest. Het was er niet groot, maar wat we kregen voorgeschoteld was overheerlijk. Ik ging voor het 24-uurtje bestaande uit een uitsmijter, tomaten-paprikasoepje en kroket. Mét een glas wijn on the side. Ha! Hier konden we wel even op teren.

Jammer genoeg konden we de karamel-zeezout brownie die Charlotte en ik eigenlijk als ’toetje’ wilden bestellen echt niet meer op. Maar hij zit nog altijd in mijn hoofd, dus ik denk dat ik binnenkort nog maar eens naar B&D in Eindhoven ga om die te scoren.

Shoppen

Of moet ik zeggen ‘fotoshoot’? Van shoppen is het namelijk niet echt gekomen. Wel wilden Bregje en ikzelf graag wat outfitfoto’s laten maken.

We hadden de grootste lol tijdens deze mini fotosessie voor de prachtige Munsterkerk. Daarna doken we nog snel even de HEMA in waar Nicole en ik broekjes voor onze zoontjes scoorden en we onze punten van 2017 op de Meer HEMA klantenpas nog konden verzilveren voor ze zouden vervallen.

De verrassing: rondleiding door Het Arresthuis

Tegen vieren haastten we ons naar… eh… ja, waar naartoe eigenlijk? De enige die het wist was Bregje, maar later bleken ook Laura en Geertje op de hoogte van de ‘verrassingsactiviteit’. We kwamen langs de grote rode mond met de letters ROER ervoor, waarop Charlotte en ik natuurlijk even moesten poseren. En we maakten ook nog een gezellige groepsfoto. Vervolgens liepen we een straat in en ineens stonden we voor een enorm gebouw, Het Arresthuis, een voormalige gevangenis die nu dienstdoet als hotel. Breg had geregeld dat we er een rondleiding konden krijgen. Super gaaf!

Er zijn drie typen kamers in Het Arresthuis. De comfort kamer is gemaakt uit drie voormalige cellen, waarvan je de contouren nog duidelijk terug ziet komen in de kamer. De deluxe kamer en suites waren ronduit prachtig. En allemaal hadden ze dat speciale waardoor je eraan herinnerd werd dat je je niet in een gewoon hotel bevond.

De verhalen die de medewerkster ons over de gevangenis vertelde vond ik erg indrukwekkend. Ik kreeg zelfs een beetje kippenvel toen we door de hal liepen waar alle ‘cellen’ (nu dus kamers) op uitkwamen.

Na afloop van de rondleiding kregen we een glaasje prosecco (mmm!) en konden we in de lounge nog even rustig verder kletsen. Daar kregen we maar geen genoeg van, heerlijk!

Dinnertime

Tegen zessen liepen we door het centrum naar onze laatste bestemming: Café Sevilla. Wederom een klein zaakje, maar de tapas waren om je vingers bij af te likken. We dronken er een heerlijke wijn bij en hebben gewoon vier uur lang zitten eten, kletsen en drinken. We sloten af met een toetje (koffie en chocoladetaart!) en daarna was het toch echt tijd om weer richting station te gaan en afscheid te nemen.

Thuisgekomen dook ik meteen mijn bed in. De kinderen waren uit logeren en M was de stad in, dus heb ik nog even lekker in bed zitten bloggen. Met mijn buikje vol, terugkijkend op een super fijne dag met zeven meiden waar ik inmiddels lief en leed mee deel én de passie voor bloggen natuurlijk. Ik hoop dat we elkaar snel weer zien, want deze dag vraagt gewoon om een vervolg!

4 Comments

 • Reply Laura 1 februari 2018 at 06:51

  Het was echt supergezellig! Moeten we inderdaad erg snel nog een keer doen. 😘

 • Reply Bregje 1 februari 2018 at 07:37

  Het was een heerlijke dag! ❤

 • Reply Charlotte 1 februari 2018 at 16:16

  Het was zo leuk! Enne, ik ga met je mee hoor, die brownie eten! Lekker!

  • Reply Nicole 2 februari 2018 at 22:27

   En ik ook!! Dus binnenkort mini date plannen dan?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.