ER OP UIT

Een magische dag in Toverland

25 augustus 2018

Anderhalve week geleden brachten wij een dag door in attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum. Het park is dit jaar maar liefst anderhalf keer zo groot geworden en wij waren uitgenodigd om dat met eigen ogen te gaan bekijken. Leuk!

Toen ik op Instagram een foto deelde van ons uitje, verbaasde het me dat er mensen waren die nog nooit van Toverland gehoord hadden. Maar ik weet zeker dat daar de komende jaren verandering in gaat komen. Het park heeft namelijk grootse plannen. Het wil de magische grens van 1 miljoen bezoekers doorbreken en heeft zélfs plannen voor het bouwen van een 4 sterren hotelresort.

Entreegebied Port Laguna

Je komt Toverland binnen door een geheel vernieuwde ingang. Die kun je mooi zien op de bovenste foto. Vorig jaar waren we voor het eerst in het park en lag de ingang helemaal aan de andere kant. Bovendien was deze veel kleiner en als je het mij vraagt stukken minder mooi. Entreegebied Port Laguna is nu het hart van Attractiepark Toverland. Het is vormgegeven als een idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een boulevard met shops, horecapunten, shows, toverkunst en een prachtige vuurtoren. Het ziet er echt heel mooi en gezellig uit. Er is bovendien een groot terras waar je even tot rust kunt komen met een hapje en drankje.

Magiezijn – beetje spannend maar wel leuk

Aan de Via Magia ligt de Magic Store van familie Magistralis. Deze familie verzamelt al generaties lang alle magische kostbaarheden en flessen die op het strand van Port Laguna aanspoelen. Deze verzameling wordt zorgvuldig getest in het Magiezijn, alvorens in de winkel verkocht te worden. Het Magiezijn is een attractie op zich. Regelmatig opent familie Magistralis de deur naar dit mysterieuze Magiezijn en worden de gasten uitgedaagd om tijdens een interactieve show hun eigen magie te ontdekken. Lise vond het een beetje spannend, maar uiteindelijk won de nieuwsgierigheid het van de spanning en gingen we hand in hand het Magiezijn in voor een portie echte toverkunst. Ik ga over de inhoud van de attractie niet meer zeggen, want het is veel leuker als je het zelf eens gaat bekijken!

Wat wij trouwens pas aan het eind van de dag ontdekten is dat er in de diverse vitrines en nisjes van Port Laguna magische taferelen verstopt zitten die je met een speciale toverstaf tot leven kunt laten komen. Echt een hele mooie toevoeging en natuurlijk perfect passend binnen het thema van het park.

Toverland voor kleine kinderen

Als je het entreegebied doorloopt kom je in het oudere gedeelte van Toverland. Helemaal achteraan bevinden zich twee enorme hallen vol met speeltoestellen, attracties en horeca. Is het minder goed weer dan kun je daar dus prima vertoeven. In deze hallen bevinden zich ook de attracties en speelgebieden voor de kleintjes. Met z’n vieren gingen we eerst in de grote draaimolen.

Verder vonden onze kinderen de rijdende autootjes en het rupsbaantje het allerleukst.

Quinn is nog geen twee jaar, maar ook voor hem was er dus al genoeg te beleven. En ik vond het zo leuk dat we nu met z’n vieren in attracties kunnen. Dat kon vorig jaar nog niet!

Uiteraard gingen we ook kijken naar de Toos Tovershow. De parkshow in de achterste hal. Helaas was het op de dag van ons bezoek enorm druk in Toverland. Later lazen we dat het zelfs de drukste dag ooit was (hebben wij weer…). Dus bij Toos was het een beetje dringen geblazen. Maar we waren er gelukkig op tijd en de kindjes konden het goed zien en daar gaat het om. Lise mocht tussen twee meisjes op het voorste bankje zitten en Quinn aanschouwde alles vanuit de buggy.

Themagebied Avalon

Naast het vernieuwde entreegebied kent het park nóg een gebied dat geheel nieuw is aangelegd: themagebied Avalon. Dit is met zeven hectare de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland. Je vindt er wing coaster Fēnix en kunt er een boottochtje maken in Merlin’s Quest. Dat laatste deden we met z’n allen. De wachttijd was wel lang, maar het tochtje erg mooi. Omdat het bij Fēnix ’s middags ook erg druk was, besloot ik dat voor een later moment te bewaren. Ja, want ik was vastbesloten om een ‘vlucht’ te maken!

We kwamen nog wel de tovenaar van Fēnix tegen. Lise wilde ermee op de foto, maar alleen als papa en Quinn er ook op gingen. Zo geschiedde. Zie je die blik van die tovenaar? Ik kwam niet meer bij 😉

Quinn had moeite met in slaap vallen, maar was wel erg moe. Daarom ging ik even een stukje met hem wandelen zodat hij zijn ogen dicht kon doen. Onderweg heb ik nog even staan kijken naar Fēnix, vooral om te checken of ik dit echt wel durfde…

Een van de redenen dat het zo enorm druk was die dag, was dat het een van de ‘Midzomeravonden’ was. Het park is dan tot maar liefst 23:00 uur geopend. Omdat het de weken ervoor zo warm was geweest dat mensen weg bleven, besloten ze deze (iets koelere) woensdag allemaal tegelijk te gaan. Maar doordat het park zo lang open was kon ik ’s avonds nog wel die vlucht maken in Fēnix en wow, wat is hij gaaf! Wederom een beetje spannend, maar leuk zullen we maar zeggen. Hopelijk zijn we een volgende keer met een groter gezelschap zodat ik iemand mee kan nemen. Je zit namelijk twee aan twee en dan is dat toch net even gezelliger (hoewel de meneer naast wie ik zat erg aardig was).

Om 22:15 uur verlieten we het park en iets na elven legden we de kinderen in bed. Voor een keertje moet dat kunnen, toch? We hebben ondanks de drukte een hele fijne dag gehad in Toverland en komen graag nog eens terug!

Een van de hoogtepunten voor de kinderen was het Toverhuis dat zich in een van de hallen bevindt en waar je met een toverstokje zelf kunt toveren!

Voor de geïnteresseerden: binnenkort schrijf ik een artikel met wat praktische tips mocht je Toverland met kleine kinderen willen bezoeken.

Ga jij graag naar pretparken en ben je weleens in Toverland geweest? 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.