ER OP UIT VAKANTIEPARK

Een magisch verblijf in Efteling Bosrijk *

23 mei 2018

efteling bosrijk

Vorige week verbleven wij op uitnodiging drie dagen in Efteling Bosrijk, een van de vakantieparken vlak naast de Efteling. Wat een bofkonten zijn we toch! Ik heb belachelijk veel foto’s gemaakt, dus het leek me hoog tijd die eens met jullie te delen. Kan ik zelf ook nog lekker even nagenieten…

We verbleven in een 6-persoons Dorpshuys. Dat zijn geschakelde huisjes met drie slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping en beneden een ruime woonkamer en een open keuken. Omdat we toch ruimte genoeg hadden en mijn ouders hun vakantie hadden uitgesteld vroeg ik of ze zin hadden om mee te gaan. Nou, dat hoefde ik geen twee keer te vragen! We gingen dus gezellig met z’n zessen.

Wat me meteen opviel was de pc die op tafel stond en het rijtje Polaroids aan een ‘waslijntje’ aan het plafond. We bevonden ons namelijk niet in zomaar een huisje, maar in het speciaal ingerichte ‘blog house’. Toen ik de speciaal voor mij neergezette goodiebag wat beter bestudeerde viel het kwartje. Er lag namelijk ook een Polaroid camera en ik kreeg een setje van 8 Polaroids om zelf te maken, waarvan ik er dan eentje aan het lijntje mocht hangen.

Super tof om te doen, zo’n oldskool foto maken. Haha! Op de laatste dag selecteerde ik een selfie van mij en de kinderen voor aan het lijntje. Grappig om zo ook te zien welke andere bloggers en vloggers er allemaal al in het huisje hadden gezeten de afgelopen tijd!

De eerste ochtend hing er een ontbijt aan de deur van ons huisje. Super luxe! Op de tweede ochtend werden we verwacht in restaurant het Eethuys in Bosrijk voor een ontbijtje van het buffet. Ook heel gezellig en tof dat er een speciaal kinderbuffet is waar ze kleine broodjes, eierkoeken en donuts kunnen pakken.

Elke avond komt Klaasvaak een verhaaltje voorlezen bij de entree van Efteling Bosrijk. Lise vond het best spannend, maar wilde toch even met hem op de foto na afloop. Stoer hè?

We hadden drie dagen toegang tot het Efteling park. En dat bleek super relaxed, want zo konden we heel rustig aan doen en per dag bekijken welke attracties we graag wilden bezoeken en welke de volgende dag wel aan de beurt zouden komen. Hoewel we de echte favorieten van de kinderen, Carnaval Festival en Symbolica, natuurlijk gewoon elke dag hebben bezocht.

We hadden op de derde dag na alleen maar mooi weer en dan is het extra genieten van de buitenattracties, zoals de Gondoletta. Waar wij traditiegetrouw onze thuis besmeerde broodjes opaten. Lise noemt het daarom ook wel ‘de lunchbootjes’.

Lise vond de traptreintjes heel leuk! En ik kreeg het er vooral heel warm van, want je moet nog best flink trappen om vooruit te komen!

Op woensdag was mijn vader naar huis en kwam mijn broertje gezellig langs. Lise ontdekte zomaar een nieuwe favoriet… de Polka Marina! Echt, ze was er niet weg te slaan. En omdat het op dinsdag en woensdag erg rustig was in het park mocht ze gewoon meerdere keren achter elkaar. Mazzelaartje!

Quinn vond dit overigens niet zo’n hele geslaagde rit. Op bovenstaande foto vond hij het nog wel leuk, maar dat kwam omdat we nog stil stonden. Toen de karretjes eenmaal begonnen te rijden wilde hij er eigenlijk het liefst zo snel mogelijk weer uit. Nog iets te hoog gegrepen dus. Voor hem houden we het voorlopig maar bij Carnaval Festival, de Oldtimers en Droomvlucht, want dat vond hij wel heel mooi en leuk.

Lees ook: Naar de Efteling met kleine kinderen? Dit moet je weten!

En niet te vergeten natuurlijk het Sprookjesbos! Dat blijft toch wel de topattractie bij uitstek voor kinderen tot een jaar of 6. En ik vind het zelf stiekem ook nog altijd leuk om er een rondje doorheen te lopen. Lise is momenteel gek op de Indische Waterlelies, de Fakir de Sprookjesboom. En die paddestoelen waar muziek uit komt, dat blijft toch ook een wonder…

Quinn zijn eerste stapjes in de Efteling moesten natuurlijk ook even worden vastgelegd 🙂

Ja, sorry jongens, maar als je mij drie dagen naar de Efteling stuurt kun je er vanuit gaan dat ik ook wat attracties ‘voor mezelf’ ga bezoeken. Mijn familie en ook M zijn niet zo van de ruige attracties, maar dat weerhoudt me er niet van om gewoon zelf in de Python en Baron 1898 te gaan. Het blijft gaaf! En op rustige dagen kun je zo doorlopen en kost het dus ook nog eens nauwelijks tijd. Als je goed naar bovenstaande foto kijkt zie je me op de vierde rij aan de rechterkant zitten. Met dank aan M voor de goede foto! De Python is pasgeleden trouwens compleet opnieuw opgebouwd en dat merk je. Ik vond het echt een soepelere rit dan voorheen.

Woensdagavond kwam mijn papa weer naar ons toe om mijn mama op te halen en aten we nog met zijn allen een hapje in het Eethuys van Bosrijk. Als afsluiter van een te gekke, maar stiekem toch ook best vermoeiende, Efteling driedaagse.

Ik vond in onze bagage maar één pen en die deed het maar slecht dus vergeef me het slordige handschrift, maar deze boodschap in het gastenboek zegt het wel zo’n beetje… Een dikke dankjewel aan de Efteling voor dit magische verblijf en de extra quality time met mijn familie die het heeft opgeleverd. Dat is goud waard!

Ben jij ook zo dol op de Efteling? En ben je al eens in Efteling Bosrijk geweest?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de Efteling.

2 Comments

  • Reply janske 24 mei 2018 at 16:01

    wauw! Wat een sprookjesachtige vakantie! Deze staat bij ons ook hoog op onze wensenlijst. Lijkt mij echt de perfecte plek voor een topvakantie met je gezin! Gaaf hoor!

  • Reply Essma 25 mei 2018 at 13:26

    Super leuk! Wij zijn er vorig jaar geweest en het was super! Absoluut voor herhaling vatbaar! Wat leuk zo’n polaroid! 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.