ER OP UIT

Een lang weekend Parijs – Tips gevraagd!

6 november 2018

parijs

O jongens, ik kan bijna niet wachten! Vrijdagochtend aanstaande vertrekken M en ik voor een lang weekend Parijs. Wat mij betreft de mooiste stad van Europa. Een stad waar ik al een keer of zes(?) geweest ben, maar de laatste keer is toch alweer vijf jaar geleden. Toen gingen we op Babymoon en was ik zwanger van Lise. Dit keer wil ik graag wat nieuwe, misschien minder bekende dingen gaan bekijken. En ik ben benieuwd of jullie me daarbij kunnen helpen!

Lang weekend Parijs – sightseeing en shoppen

Het weekend staat in het teken van quality time voor M en mij samen. Dat komt hoe dan ook goed, alleen heb ik niet de illusie meer dat we op dit soort weekenden uit kunnen rusten. Waarom? Omdat we in Parijs zijn! En daar is veel teveel te zien en te doen. Maar dat is oké en daar stel ik me op in. We reizen eerst met de trein naar Rotterdam en vervolgens zijn we met de Thalys in tweeënhalf uur in het hartje van Parijs. De tijd in de trein ga ik dus wel benutten om lekker muziek te luisteren, wat te lezen en misschien toch stiekem wat te werken. Want geloof het of niet, dat is voor mij ook ontspanning.

En dan zijn we in Parijs en gaat de laptop uit. Ja, echt! Want dan wil ik er op uit en zoveel mogelijk van de stad in me opnemen. Maar waar moeten we dan naartoe? Belangrijke hotspots als de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre-Dame kent natuurlijk iedereen. En het is moeilijk om ze links te laten liggen als je er dan toch bent. Want ze zijn stuk voor stuk prachtig. Maar je hebt er ook zo een (lang) weekend mee gevuld. Omdat ik zeker weet dat Parijs meer te bieden heeft, wil ik dus ook eens wat onbekendere delen van de stad gaan verkennen.

Laatst kocht ik het boekje 100% Parijs. Daarin staan zes wandelingen, elk in een ander deel van de stad:

 1. Batignolles & Montmartre
 2. Quartier ded Martyrs, Grands Boulevards & Madeleine
 3. Les Halles & Le Marais
 4. Notre-Dame, Quartier Latin & Saint-Germain-des-Prés
 5. Eiffeltoren, Invalides & Champs-Élysées
 6. Belleville, Canal Saint-Martin & Ménilmontant

Wandeling 3 heb ik gebookmarkt, want ik heb goede verhalen gehoord over Le Marais en in Les Halles kun je goed shoppen. Een aantal jaar geleden was dit nog een grauw en beetje mistroostig winkelcentrum, maar sinds kort is het volledig gerenoveerd. In de wijk Le Marais ligt ‘Place des Vosges’, volgens het boekje het mooiste plein van Parijs. Nooit geweest, dus dat wil ik zien! En ‘Le Marché des Enfants Rouges’ (ofwel, de markt van de rode kinderen) is dé overdekte markt van Parijs en zit er al sinds 1602! De naam verwijst trouwens naar een weeshuis dat vroeger in de buurt van de markt te vinden was. De kinderen uit dit weeshuis waren allen in rood gekleed. Daar wil ik zeker ook even een kijkje nemen. Het lijkt me ideaal voor een snelle lunch.

En hier houdt mijn huiswerk tot nu toe zo’n beetje op. Van andere bezoeken aan Parijs weet ik nog dat ik Quartier Latin een erg gezellige wijk vind, vooral om ’s avonds rond te struinen en een hapje te eten. Heb jij dus nog een fijne tip voor iets waar we echt naartoe moeten komend weekend of heb je specifieke shop- of eettips, dan hoor ik het heel graag! Ook als je bijvoorbeeld (een van) de wandelingen uit het boekje hebt gedaan ben ik benieuwd naar je ervaringen. Let me know!

Ben jij al vaak in Parijs geweest? 

Afbeelding Parijs afkomstig van Shutterstock.

3 Comments

 • Reply Jeroen 6 november 2018 at 09:54

  Nog maar één keer in Parijs geweest en dat is toch ook al enige tijd geleden. Wat ik me nog kan herinneren als rustgevend en mooi is musée Rodin met zijn bijhorende tuin. Ook andere parken zoals Jardin du Luxembourg zijn zeker de moeite om door te wandelen en te genieten van de relatieve rust die er heerst in de drukke stad.

  • Reply Monique 7 november 2018 at 10:58

   Bedankt voor je reactie Jeroen. Ik ben ook ooit in Musée Rodin geweest. Erg mooi en rustgevend inderdaad. Een park gaan we ook zeker in. Ik hoop na afloop een mooi artikel te kunnen maken met nieuwe pareltjes die ik heb ontdekt. Mocht je weer eens gaan dan heb je daar misschien wat aan.

 • Reply Grace 8 november 2018 at 09:44

  Ik vind het altijd heerlijk om door de tuinen van het Louvre te wandelen en mij wederom te laten betoveren door Monet’s waterbloemen in de Orangerie. Ook erg mooi is Musée d’Orsay.

  Iets totaal anders is een bezoek aan de begraafplaats Père-Lachaise. Wat een pracht daar! En hier liggen legendes als Edith Piaf, Chopin of Jim Morrison begraven.

  Ronddwalen in The Latin Quarter is ook zeker geen straf en je kan hier ook heerlijk (en goedkoop!) eten.

  Zelf ben ik dol om te shoppen in de straatjes van Montmatre. Daar vind je echt van die schattige boetiekjes.

  Hier vind je verder natuurlijk het bekende plein met kunstenaars (Place du Tertre) en iets verderop ook de hotspot Cuillier. Ideaal voor een ontbijtje of lunch.

  Ook moet je echt naar Frenchie! (in Rue de Nil) Wij gingen voor een ontbijtje bij Frenchie to Go en toen was het aardig rustig, Maar ’s avonds staan er flinke rijen voor de deur, dus kom op tijd of reserveer.

  Ook een tof tentje is Le Marmiton de Lutece in Rue Saint Severin en Café des Inities op Place des Deux Ecus.

  Op het dak van La Fayette heb je trouwens prachtig uitzicht over de stad en de Eiffeltoren. Oh, en verder gewoon veel genieten van elkaar en de stad.

  Veel plezier!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.