ER OP UIT

Een hotelovernachting met mijn kleuter

12 november 2019
hotelovernachting met kleuter

Ruim een jaar geleden kwam ik op het idee om eens een nacht in een hotel te slapen met Lise. Zij was minstens zo enthousiast over dit plan als ik, maar van het in de praktijk brengen ervan kwam het steeds maar niet. Tot ik een paar weken geleden de Fletcher Hotelactie van Kruidvat zag langskomen. Ik twijfelde geen moment, bestelde twee vouchers en afgelopen vrijdag was het dan eindelijk tijd voor ons tripje. Is het een aanrader, zo’n hotelovernachting met je kleuter?

Het kwam goed uit dat Lise vrijdag een studiedag had. We lunchten nog thuis, brachten Quinn naar de peuterspeelzaal en reden vervolgens door naar Deurne. Nee, dat is niet bepaald een wereldreis vanaf Eindhoven, maar het ging ons toch voornamelijk om het hotel. Ik reserveerde een kamer bij Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe omdat ik zag dat dit hotel ontzettend goede recensies heeft op Zoover. Bovendien ziet het er prachtig uit, omdat het ooit een klooster was en zien de kamers er op de foto’s lekker ruim en licht uit. Met de vouchers van de hotelactie kostte de kamer me maar €26,- in totaal. Ontbijt is dan niet inbegrepen, maar kon ik er voor ons samen voor €19,50 bij boeken (ik betaalde €13,00 en Lise de helft, dus €6,50).

fletcher kloosterhotel willibrordhaeghe

We arriveren iets voor twee uur bij het hotel. Onze kamer is nog niet klaar en dus besluiten we onze bagage bij de receptie achter te laten en even een rondje om het hotel te lopen. Daar blijken toevallig twee wandelroutes te zijn uitgezet. Eentje van 1,5 en een van 2,5 kilometer. We gaan voor de zekerheid voor die eerste en wandelen door een prachtig stukje bos met een ven en komen uiteindelijk weer terug bij de kloostertuin. Mooi en leuk om dit even gezien te hebben!

Naar de film en uit eten in Helmond

We nemen de auto en rijden naar Helmond. Ik parkeer de auto in een parkeergarage (en dat vind ik oprecht best eng, dus is echt een overwinning!) recht tegenover de bioscoop. Ik had vrijkaarten gekregen voor de film van Sinterklaas en daar zouden we die middag heen gaan. Ik had mijn huiswerk alleen niet helemaal goed gedaan. Bij de kassa blijkt namelijk dat er twee verschillende Sintfilms draaien en dat mijn vrijkaarten voor de andere film bestemd zijn. De film die de volgende dag pas zou draaien… Om Lise niet teleur te stellen koop ik dus maar gewoon twee filmtickets. We hebben nog anderhalf uur voor de film begint en besluiten even het centrum in te wandelen. Daar eten we een oliebol en kopen we pepernoten zodat we iets lekkers te snacken hebben op de hotelkamer.

De film is leuk en als we naar buiten lopen begint het al donker te worden. Ik vraag Lise of ze zin heeft om bij Mc Donald’s te eten. Een overbodige vraag natuurlijk. De Mac ligt vanuit Helmond ongeveer halverwege de terugweg naar het hotel, dus dat komt goed uit. We smullen van deze niet zo heel verantwoorde maaltijd en gaan daarna snel door naar het hotel.

Hotelovernachting met kleuter

We zijn blij verrast als we de kamer zien. Hij is nog ruimer dan ik had gehoopt en na een kleine test concludeert Lise dat het bed heel zacht is en lekker ligt. Wat willen we nog meer! Het is inmiddels tegen zevenen, dus als Lise al haar spulletjes uitgebreid in de kast heeft gelegd (zo schattig), kleedt ze zich om in haar pyjama, poetst ze haar tanden en mag ze nog even een filmpje kijken op mijn laptop. De wifi werkt perfect dus ook dat is een pluspunt. Helemaal fijn omdat ik die avond nog wat werk op de planning heb staan.

Na nog een verhaaltje is het voor Lise tijd om te gaan slapen. Ik was benieuwd hoe dat zou gaan aangezien ik gewoon wakker naast haar lig, maar terwijl ik wat door social media zit te scrollen merk ik dat ze langzaam in slaap valt. Ik denk dat het uiteindelijk nog geen tien minuten heeft geduurd.

Ik besluit wat te werken en neem een lekkere douche. De inloopdouche is wel wat aan de ondiepe kant, waardoor de badkamervloer na het douchen behoorlijk nat is. Maar verder is het een prima badkamer. Ik kruip weer naast Lise, lees nog wat en ga dan ook lekker slapen.

Het hotelontbijt

De volgende ochtend worden we rond acht uur allebei heerlijk uitgerust wakker. Ik slaap meestal niet zo goed in een vreemd bed, zeker niet de eerste nacht, maar ik mag dit keer absoluut niet klagen. We hoeven pas om 11:00 uur uit te checken, dus we kunnen ons rustig omkleden en klaarmaken voor het ontbijt. Hier hebben we allebei erg naar uitgekeken. Lise, omdat ze dit nog niet eerder heeft meegemaakt en weet dat ze zelf van alles wat mag pakken. En ik omdat ik gewoon ontzettend fan ben van hotelontbijtjes.

Het ontbijt is nog gevarieerder en lekkerder dan ik hoopte. Zo zijn er verse croissants en harde broodjes, maar ook suikerbrood, ontbijtkoek, gewoon brood, diverse soorten ontbijtgranen, fruit en het traditionele Engelse ontbijt met worstjes, ei en spek. Veel teveel om allemaal te kunnen proeven, dus we moeten keuzes maken. De koffie is trouwens ook heerlijk en er is verse jus d’orange. Top!

Als we onze buikjes rond hebben gegeten is het tijd voor de onthulling. Lise weet namelijk wel dát we iets leuks gaan doen, maar nog niet wát precies. Ik vertel haar dat we een dagje naar Toverland gaan. M en Quinn komen met de trein en pikken we op het station in Deurne op. We pakken onze spulletjes in, zeggen onze geweldige kamer gedag en checken uit. We hebben aansluitend een heerlijke dag in Toverland.

Conclusie

Voor zowel Lise als voor mijzelf was dit uitstapje heel bijzonder. Echt even één-op-één iets ondernemen doen we niet zo vaak en ze genoot zichtbaar van de aandacht en het samenzijn. Stiekem heb ik met haar afgesproken dat we dit voortaan elk jaar rond haar verjaardag gaan doen, als een soort traditie. Lijkt me super!

Heb jij weleens een hotelovernachting met je kleuter gedaan en zo ja, hoe was dat?

5 Comments

 • Reply Els Wanders 12 november 2019 at 21:08

  Lijkt me ook leuk om te doen. We zijn vorig jaar wel een dagje samen weggeweest, met de trein naar Utrecht, nijntje museum en een boottocht gedaan. Lisa vond het erg leuk. Dit jaar wil ik nog samen een dag naar de winter Efteling gaan. Als Niek wat ouder is wil ik ook jaarlijks een dagje met hem weg gaan, hij is nu bijna 3.

  • Reply Monique 16 november 2019 at 21:01

   Ik vind het echt een aanrader! Dagjes weg zijn inderdaad ook super leuk om één-op-één te doen.

 • Reply Lieke van Veen 16 november 2019 at 20:05

  Wat leuk zo’n nachtje weg samen! Fijn dat jullie het gezellig hebben gehad.

  • Reply Monique 16 november 2019 at 21:00

   Dat was het ook echt! Dank je 🙂

 • Reply Moeder-dochter dag - Wereld van Mama 11 februari 2020 at 10:42

  […] Monique ging samen met haar dochter naar een heus kloosterhotel. […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.