ER OP UIT

Een frisse duik bij Lago Pelt Dommelslag! *

6 augustus 2021

Volgens mij hebben we nog nooit zo vaak een zwembad van binnen gezien als de afgelopen maand. Grotendeels natuurlijk vanwege Lise’s zwemlessen en het daaraan gekoppelde vakantiezwemmen. Maar een dagje voor de fun naar het zwembad gaan kon daar zeker nog wel bij en stond toevallig ook op de planning. We zijn namelijk uitgenodigd om een frisse duik te komen nemen bij een ons nog onbekend zwembad, net over de grens in België: Lago Pelt Dommelslag. Ik kan je alvast verklappen: we hebben er een nieuwe favoriet bij!

Waarom ik nooit eerder naar een zwembad in België ben gegaan weet ik eigenlijk niet, want dit zwembad is vanuit Eindhoven maar een half uurtje rijden. Voor de gezelligheid én om een paar extra ogen te hebben om de kinderen in de gaten te houden vraag ik vriendin Maud mee. Tijdens de roadtrip er naartoe zit de sfeer er al goed in. We hebben er alle vier zin in!

Bij aankomst vinden we een plekje op de ruime parkeerplaats (hou ik van) en de kinderen kunnen niet wachten om naar binnen te gaan. Bij de kleedhokjes is het rustig en dat is fijn, want met kleine kinderen is het omkleden altijd een hectisch moment. Gelukkig hebben de kinderen hun zwemkleding al onder hun kleren aan, dus we zijn zo klaar. Op naar het zwembad!

Op ontdekkingstocht

De meeste zwembaden hier in de omgeving heb ik al eens van binnen gezien, dus ik vind het leuk om een voor ons compleet nieuw zwembad te gaan ontdekken. Op het eerste oog ziet het er wat kleiner uit dan ik had verwacht, maar als ik zie wat er allemaal te doen is weet ik zeker dat we ons hier urenlang prima zullen vermaken. Quinn stevent meteen af op een van de twee kinderbaden en Lise vraagt of ik met haar mee ga van de 50 meter lange wildwaterbaan. Ik moet ontzettend lachen want we worden alle kanten op gesleurd en hoewel ik heb beloofd haar vast te houden, lukt dat dus voor geen meter. Ze vindt het leuk, maar toch ook nog een beetje spannend 🙂

Tijd om het wat rustiger aan te doen in het kinderbad, waar Quinn inmiddels al een keer of 80 van de glijbaan is gegleden. Wat een leuke is dat! Er staan nog meer speeltoestellen in het water die de kinderen stuk voor stuk uitproberen. Het water is aangenaam van temperatuur waardoor het geen straf is om vanaf de kant de kinderen in de gaten te houden.

Golfslagbad

Toen ‘onze’ Tongelreep nog een recreatiebad was, vond ik het golfslagbad een van de leukste onderdelen. Tot mijn geluk ontdek ik dat er hier ook een golfslagbad is. Lise kan niet wachten om in de golven te duiken, Quinn aanschouwt het liever van een afstandje en rent dan snel terug naar zijn favoriete glijbaantje. Elk half uur staan de golven voor 10 minuten aan. Ik besluit hem eerst eens aan dat bad te laten wennen als de golven ‘uit’ zijn. Aan het eind van de dag vindt hij dit bad (ook met golven) helemaal te gek. Zo leuk!

Waterglijbanen

Lago Pelt Dommelslag telt twee grote waterglijbanen. Om een goede review te kunnen schrijven vind ik dat ik minstens een van de twee moet hebben uitgeprobeerd. Op zich ben ik best fan van dit soort glijbanen, maar ik heb een nieuw badpak aan en wil daar een beetje zuinig op zijn. Als ik ontdek dat één van de twee waterglijbanen, de ‘Green Drift’ een bandenglijbaan is ben ik om. Op een band is mijn badpak namelijk helemaal safe. Ik vraag of Maud me bij de uitgang op wil wachten, pak een band en klim de trap op. Met, ik geef toe, wat lichte spanning leg ik bovenaan de band op de glijbaan, ga erin zitten en als het stoplicht op groen springt, zet ik me voorzichtig af.

Wat volgt is een spannende rit naar beneden, waarbij ik me vanwege de duisternis niet kan oriënteren. Voor mijn gevoel vlieg ik daarom telkens heel hard door de bochten en dat zorgt ervoor dat ik hardop moet lachen. Dit is leuk! Ik heb geen idee waar ik ben en hoever ik nog moet, tot ik licht aan het eind van de tunnel zie en ik met een plons met band en al naar buiten glijd.

Ik vind dat Maud ook een keer moet gaan, maar omdat zij een schouderblessure heeft lijkt haar dat terecht niet zo’n goed idee. Eigenlijk moeten we dus sowieso nog een keer terug!

Openluchtzwembad

Het is geen hele warme dag, dus de ligbedjes buiten kunnen we helaas niet uitproberen. Gelukkig is het water van het buitenzwembad wel heerlijk warm en eenmaal in het bad genieten we enorm van het zonnetje op onze gezichten. Het tofste vind ik nog wel dat er ook buiten een ondiep (en lekker warm) kinderbad is, wat ook nog eens ideaal blijkt om lekker in te liggen zonnen.

Eten en drinken

Iedereen weet dat je van zwemmen enorme trek krijgt. Rond lunchtijd nemen we daarom plaats op het Zwemmersterras voor een welverdiende lunch. De kindjes een kinderbox met frietjes en nuggets en wij een lekkere burger.

Als de kinderen klaar zijn met eten weten ze niet hoe snel ze weer terug moeten naar het zwembad. Omdat wij nog van een kopje koffie genieten maken we de afspraak dat ze in het kinderbadje blijven, waar we ze vanaf het Zwemmersterras prima in de gaten kunnen houden. Handig!

Even later sluiten we ons weer bij ze aan en duikt Maud met Lise het wedstrijdbad in om het duiken en onderwaterzwemmen te oefenen. De volgende dag mag Lise namelijk op voor haar C-diploma, dus nog heel even oefenen kan geen kwaad. In dit wedstrijdbad kun je trouwens ook terecht als je lekker wat baantjes wil zwemmen.

Stroomversnelling

We sluiten af in het bad met de stroomversnelling, dat naast de wildwaterbaan ligt. Hier waren we eigenlijk nog niet in geweest, maar Lise vindt dit geweldig én in het midden is een bubbelbad! Omdat Quinn hier niet kan staan vindt hij dit bad erg spannend, maar stapje voor stapje durft hij samen met mij toch wel het water in. Hij klampt zich heel schattig aan me vast en zo maken we heel wat rondjes door de stroomversnelling.

Lago Pelt Dommelslag

Na vier uur waterpret zit onze dag bij Lago Pelt Dommelslag erop. Onder de warme douches spoelen we ons goed af en was ik snel de haren van de kinderen. Gelukkig is de grote familiekleedkamer nog vrij. Die vind ik echt een aanrader als je samen met je kinderen wilt omkleden zonder elkaar heel erg in de weg te zitten. Als we weer buiten staan zijn we het over één ding allemaal eens: het was een ontzettend leuke dag en we komen hier zeker nog eens terug!

Meer informatie over het zwembad, openingstijden en tarieven vind je op de website van Lago Pelt Dommelslag.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.