ER OP UIT

Een dagje spelen bij Pukkemuk

23 maart 2020
pukkemuk

We hebben al heel wat pretparken, binnen- en buitenspeeltuinen en kinderboerderijen in de regio bezocht. En bij onze favorieten komen we regelmatig. Maar we vinden het ook leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Toen Recreatiepark Pukkemuk in het Brabantse Dongen ons uitnodigde om eens bij hen te komen spelen, hoefden we daar niet lang over na te denken. Naast een grote binnen- en buitenspeeltuin heeft Pukkemuk een eigen camping en is er zelfs een bungalowpark in aanbouw.

Samen met opa en oma rijden we in ongeveer veertig minuten van Eindhoven naar Dongen. Eenmaal daar aangekomen blijkt het heerlijk rustig. We parkeren de auto en melden ons bij de kassa. Zodra de kinderen de enorme binnenspeeltuin zien, vliegen ze erop af. Vooral het springkussen is erg in trek!

Na een uurtje hebben we wel zin om even een frisse neus te halen. Buiten blijkt het park veel groter dan ik had verwacht. Met een skelterbaan, speeltuin en dierenweide. En, iets wat we nog nooit eerder hebben gezien: een Klompjesbaan!

Klompjesbaan

klompjesbaan pukkemuk
klompjesbaan pukkemuk

Kleine bootjes, in de vorm van klompjes, varen een rondje door de baan. Dit gebeurt geheel automatisch. Als ouder kun je niet meevaren, maar je kunt wel langs de gehele baan meelopen. En lekker veel foto’s maken natuurlijk! Lise vond het even spannend, maar wilde uiteindelijk wel varen. Voor Quinn was het toch nog ‘een brug’ te ver 😉 Wel mocht hij van de lieve medewerkster zijn knuffelaap een rondje laten varen. Dat vond hij prachtig!

Boerensprookjesbos

Achter de Klompjesbaan is de ingang van het Boerensprookjesbos. Een klein dorpje met allemaal kleine huisjes waar boeren en boerinnen spannende verhalen vertellen. Door op de rode knoppen te drukken kun je die verhalen luisteren. Dit vinden de kinderen allebei helemaal fantastisch. Vooral Quinn is niet bij de huisjes weg te slaan en wil de verhaaltjes steeds opnieuw horen.

boerensprookjesbos
boerensprookjesbos

Helemaal achterin het sprookjesbos kom je bij de Stroberg. Een enorme berg van strobalen met een gangenstelsel en een grote glijbaan. Het klimmen vindt iedereen, zelfs opa, heel leuk. Voor Quinn is de glijbaan nog wel wat te spannend, maar Lise vindt hem te gek.

Na het klimmen en klauteren vervolgen we onze weg door het Boerensprookjesbos en uiteindelijk komen we weer uit bij het begin.

Dierenpark

Wie van dieren houdt, kan bij Pukkemuk zijn of haar hart ophalen. Je vindt er onder andere geitjes, hertjes, eenden, schapen, paarden, konijnen, cavia’s en kippen. Ook komen we langs kangoeroes en zien we een prachtige pauw die zijn veren aan ons laat zien. Alle dieren kun je bekijken en met sommige kun je ook echt knuffelen en spelen. Een gedeelte van de speeltuin bevindt zich namelijk midden in het verblijf van de dieren. Erg leuk!

Watersplash en waterglijbaan

Nu is het natuurlijk nog wat fris, maar als het straks echt mooi weer is kun je verkoeling zoeken in de Watersplash van Pukkemuk. Dit is een waterspeeltuin met volop watersproeiers waar kinderen heerlijk kunnen spelen op warme zomerdagen. Omdat het water direct wordt afgevoerd, stijgt het waterpeil niet en kunnen alle kinderen hier veilig spelen. Misschien dat we van de zomer maar eens teruggaan om dat ook eens te gaan ontdekken, want met een buitentemperatuur van 10 graden is dit gedeelte van het park natuurlijk niet open…

Eten en drinken

Zelf eten en drinken meenemen is bij Pukkemuk niet toegestaan. Wel is er gratis en onbeperkt ranja en water te verkrijgen. En aan de bar kun je allerlei lekkers bestellen. We lunchen met een broodje knakworst (de kindjes) en kroket (de volwassenen) en later in de middag drinken we nog een kopje koffie met een stuk verse (warme!) appeltaart. Jummie!

Eindoordeel Pukkemuk

We hebben allemaal een ontzettend leuke dag gehad bij Recreatiepark Pukkemuk. Ondanks dat het geen fantastisch weer was, hebben de kinderen zich zowel binnen als buiten heel goed vermaakt. Ik denk dat een bezoek aan het park in de zomer het allerleukst is, omdat je dan ook gebruik kunt maken van de waterfaciliteiten en het voor de kinderen dan net wat fijner is om lekker lang in de buitenspeeltuin en met de diertjes te spelen. Wij komen over een paar maanden gewoon nog eens terug!

pukkemuk

Voor meer informatie en de toegangsprijzen en openingstijden kun je terecht op de website van Pukkemuk.

Wegens de maatregelen naar aanleiding van het nieuwe coronavirus COVID-19 is Pukkemuk tot nader order gesloten. Wanneer de horeca weer open gaat, zal ook Pukkemuk haar deuren weer openen.

Zijn jullie weleens bij Recreatiepark Pukkemuk geweest? En zo niet, zou het iets zijn waar je graag met je kinderen naartoe zou gaan?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.