ER OP UIT LIFESTYLE

Een dag thuiswerken bij Boutique Hotel De Beerze *

27 januari 2021

Vorig jaar april stonden we nog aan het begin van deze hele coronacrisis en mocht ik, in de eerste periode dat de scholen dicht waren, een dag thuiswerken in hotel Mariënhage in Eindhoven. Dat beviel toen ontzettend goed. Om die reden én omdat ik het hele concept nog altijd briljant vind, ging ik maar al te graag in op een tweede uitnodiging van VoorDeThuiswerkers. Andere plaats, ander hotel, maar diezelfde rust. En dit keer vooral ook meer ruimte! Ik neem jullie graag mee in mijn werkdag in een studio van Boutique Hotel De Beerze in het Brabantse Middelbeers.

On the road again

Net als de vorige keer mag ik zelf een hotel kiezen waar ik graag een dag wil komen werken. Ik vind een paar geschikte hotels in Eindhoven, maar wil eigenlijk het liefst de stad uit om even écht in een andere omgeving te zijn. En zo kom ik uit bij Boutique Hotel De Beerze in Middelbeers. Voor mij 23 minuutjes rijden, dus prima te doen. Het is even wennen als ik die ochtend vroeg in mijn auto stap. Nu de kinderen alweer wekenlang thuis zijn hoeven we ’s ochtends de deur bijna niet meer uit. Er bekruipt me ook een gevoel van trots, omdat ik die rit een paar jaar geleden lang niet zo ontspannen gemaakt zou hebben als nu. Mijn snelwegangst is nagenoeg verdwenen en daar ben ik zo blij om!

Mijn eigen studio

Ergens tussen negen en tien (oké zo vroeg was het dus eigenlijk niet, haha) kom ik aan bij het hotel. Mijn auto kan ik vlakbij parkeren en met de instructies van het hotel in mijn achterhoofd loop ik naar de achterzijde van het pand waar achter de trap sleutelkastjes aan de muur bevestigd zijn. Met de code die ik per mail heb ontvangen open ik het juiste kastje en kan ik het pasje pakken voor mijn studio. Ik heb namelijk geen kamer maar een heuse studio tot mijn beschikking!

Wat me direct opvalt als ik binnenkom is dat het er heel nieuw ruikt. En als ik met het pasje de stroom activeer, zie ik dat het er ook heel nieuw uitziet. Echt prachtig en helemaal mijn smaak! Niet het allerbelangrijkste voor een plek waar je maar één dag bent en voornamelijk zit te werken, maar ik vind een mooie omgeving echt wat doen voor mijn werkmotivatie en -inspiratie. Heel blij dus dat ik voor dit hotel heb gekozen.

Van de douche en het bed mag ik geen gebruik maken. Helaas pindakaas, maar dat past ‘gelukkig’ ook niet in mijn planning. Ik heb genoeg te doen! De keuken gebruik ik uiteraard wel. Ik mag onbeperkt genieten van koffie en thee en er staat zelfs gekoeld water voor me in de koelkast. Tussen de middag loop ik even naar de supermarkt voor broodjes en beleg.

Wandelen over de Landschotse Heide

Aan het begin van de middag is er een persconferentie die ik graag wil zien. Daarna twijfel ik of ik nog zal gaan wandelen. Ik vind het altijd een dilemma of ik mijn kostbare werktijd moet opofferen voor zo’n wandeling, maar altijd áls ik het doe kom ik helemaal opgeladen en fit weer terug. En dus besluit ik gewoon te gaan. Vóór mijn bezoek heb ik via de mail al contact gehad met de hoteldirectie en krijg ik als tip een wandeling te maken over de Landschotse Heide.

De Landschotse Heide ligt op een paar autominuten van Middelbeers en het is er prachtig! Ik trek mijn wandelschoenen aan en loop via een stukje bos de heide op. Helaas heb ik vooraf niet goed genoeg research gepleegd waardoor ik de wandelroutes (die er wel zijn, want daar had ik wat over gelezen) niet direct kan vinden. Ik besluit onder begeleiding van Google maps zelf een rondje te lopen en zet ondertussen een podcast op.

De buitenlucht is heerlijk en na een uur stap ik helemaal opgeladen mijn studio weer binnen. Er zijn nog ongeveer twee uur over die ik besteed met het maken van foto’s en het uitwerken van een aantal conceptblogs. Aan het eind van de dag heb ik niet alles van mijn lijstje kunnen doen, maar wel veel meer dan ik thuis gedaan zou hebben. Voldaan rijd ik na afloop terug naar Eindhoven.

Vijf voordelen van thuiswerken in een hotel

 1. Geen (thuiswerkende) partner en/of kinderen om je heen, dus: RUST.
 2. Een andere omgeving en daardoor inspiratie, motivatie en een lekker gevoel.
 3. Geen afleiding door rommel die nog opgeruimd moet worden, was die nog gedraaid moet en andere klusjes in huis.
 4. Je eigen ruimte om te werken, te eten en gebruik te maken van sanitaire voorzieningen. Hygiënisch en veilig. Helemaal coronaproof.
 5. Relatief lage kosten die je met een dag flink meters maken (letterlijk en/of figuurlijk) dubbel en dwars terugverdient.

Wil jij dit ook?

Denk jij nu: ‘dat wil ik ook!’ Ik kan het me helemaal voorstellen. Als je het thuis zo geregeld krijgt dat jij een dagje wordt vrijgespeeld zou ik geen moment twijfelen en zo’n fijne werksuite voor jezelf boeken. Dat kan via VoorDeThuiswerkers door heel Nederland en al vanaf € 30,- per dag. Indien gewenst kun je er voor weinig geld een overnachting aan vast plakken. Dan kun je de avondklok omzeilen en nog net wat langer genieten van je rustige (werk)plek. Doen! Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.

Zoek jij weleens een andere plek op om ’thuis’ te werken?

*Disclaimer

1 reactie

 • Reply Monique van Moonoloog: 'Een dag thuiswerken bij Boutique Hotel De Beerze' - VoorDeThuiswerkers 26 maart 2021 at 13:37

  […] van de blog Moonoloog werkte een dagje in Boutique Hotel De Beerze in Middelbeers. Haar […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.