ER OP UIT THEATER

Een comedy-avond met lekker eten? Dat is The Dining Lizard! *

3 oktober 2020

Een avondje dineren en tussen de gangen door vermaakt worden door een drietal stand-up comedians. Hoe leuk is dat?! Ik wilde het heel graag zelf ervaren. Daarom zijn mijn broertje en ik deze week aanwezig bij comedy café The Dining Lizard in het Eindhovense Parktheater. Een avond waarin lachen wordt afgewisseld met lekker eten en drinken. Niet geheel toevallig drie van mijn favoriete dingen.

Het is even spannend of de voorstelling in verband met de aangescherpte corona-maatregelen wel door kan gaan. Gelukkig lezen we net op tijd dat het Parktheater heeft kunnen regelen dat de voorstelling verdeeld wordt over drie locaties in het theater. Een ontheffing op het maximum van 30 bezoekers is nog in behandeling, dus dit is een prima oplossing om toch aan de strengere regels te voldoen zonder te hoeven annuleren. We vinden het knap hoe het Parktheater dit allemaal zo snel heeft kunnen regelen. Wij mogen plaatsnemen aan een tafeltje in het theatercafé, ofwel de foyer van dit mooie theater. Prima plekje!

Mosterd tijdens de maaltijd, of toch niet?

Vooraf bedacht ik me dat het best weleens onhandig zou kunnen zijn als je net een hap van je eten hebt genomen en dan heel hard moet lachen om een grap. Maar daar is over nagedacht. Eerst krijgen we namelijk een gang geserveerd en als iedereen zijn of haar bordje leeg heeft, is het tijd voor een portie comedy.

Als voorgerecht krijgen we een salade van zalm met o.a. rode biet. Heerlijk fris en ontzettend lekker! Past ook perfect bij het glas witte wijn dat ik net besteld heb.

Als iedereen klaar is met eten betreedt de eerste comedian het podium. Het is de uit Utrecht afkomstige Jeroen Pater. Ook voor de comedians is het even omschakelen omdat ze nu drie keer voor verschillende publiek moeten spelen in plaats van de geplande één keer. Maar de energie waarmee Jeroen het podium op komt werkt aanstekelijk. Een lekker begin van de avond!

Het hoofdgerecht smaakt ontzettend goed en heb je al kunnen zien op de bovenste foto. Het is parelhoen met gegrilde groenten en gebakken krieltjes in een niet normaal lekkere saus/jus. Echt een typisch herfstgerecht! Na het hoofdgerecht is het tijd voor de tweede stand-up comedian. We maken kennis met Gerrie Smits. De heerlijke grappen vol zelfspot vliegen in het rond en ik krijg er tranen van in mijn ogen. Veel herkenbare dingen en een leuke interactie met het publiek.

En dan het toetje. Huisgemaakte tiramisu. Als je me ergens voor wakker kunt maken… Woorden schieten tekort. Dit moet je gewoon zelf geproefd hebben.

De avond wordt afgesloten door comedian Marlon Kicken. Een rasechte Brabander, of is hij stiekem toch geboren in Limburg? Marlon heeft het publiek binnen een paar minuten helemaal in zijn greep. Hij kan goed vertellen, zijn anekdotes zijn uit het leven gegrepen en hij heeft, vind ik, een heerlijk relaxte vibe over zich. We zijn inmiddels al goed opgewarmd natuurlijk, dus dit ’toetje’ maakt de avond helemaal compleet!

Mijn broertje en ik hebben een hele gezellige en leuke avond gehad. Het mooie vind ik ook dat we na elke comedian tegen elkaar zeiden: ‘hoe heet hij nou ook alweer? Die gaan we opzoeken!’. Voor de comedians zelf is zo’n avond dus ook de perfecte gelegenheid om zich in een klein half uur aan een nieuw publiek voor te stellen. Het eten en drinken tussen de optredens door maakt het een complete avond uit die alles bij elkaar ongeveer drie uur duurt.

The Dining Lizard, iets voor jou?

Denk je nu: ik wil dat ook weleens meemaken! Of: dat lijkt me een perfect cadeau voor die-en-die? Goed nieuws! The Dining Lizard is een eigen productie van Parktheater Eindhoven en vindt meerdere keren per seizoen plaats. De eerstvolgende voorstelling op 5 november aanstaande is helaas al uitverkocht, maar houd het (nieuwe) programma zeker in de gaten voor nieuwe shows. Tickets zijn inclusief diner, exclusief drankjes.

Wist je trouwens dat de Dining Lizard het bourgondische broertje is van The Laughing Lizard? Dit is een gezellige comedy-avond in café-sfeer. Voor de eerstvolgende voorstelling op 12 oktober aanstaande zijn nog kaarten en er is ook een show op 8 december. Echt een ontzettende aanrader als je van lachen houdt!

Houd jij ook zo van comedy/cabaret? Wie is jouw favoriete caberetier of comedian?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.