ER OP UIT

Drie goede redenen om nu al je zomervakantie te boeken

7 februari 2020

Het is begin februari en dus nog hartje winter. Al is het nog niet eens echt koud geweest. Toch komt langzaam maar zeker het voorjaar dichterbij. En daarmee natuurlijk ook de zomer. De dagen worden weer langer en ik kan stiekem niet wachten tot we weer lekker zonder jas de deur uit kunnen. Met die ‘zomerkriebels’ komt ook het uitkijken naar de zomervakantie om de hoek kijken. En die kun je eigenlijk het beste zo snel mogelijk boeken. Waarom? Nou, in elk geval om deze drie redenen.

Lang leve de voorpret!

Je weet wel dat je misschien wat hebt om naar uit te kijken, maar zolang je nog niet weet wat dat precies is en wanneer het gaat gebeuren, is het toch stukken minder leuk. Dus vroeg boeken is eerder weten waar de reis naartoe gaat deze zomer en dat geeft je iets concreets om naar uit te kijken. Je ziet jezelf al helemaal liggen op dat Griekse strand, of in die heerlijke hotelbar, of, zoals wij, aan die prachtige Zeeuwse kust. Ik vind het ook altijd heel leuk om alvast te gaan onderzoeken wat er in de omgeving allemaal te doen is en daar wat plannetjes voor te maken. Ik plan geen hele vakantie vooruit, maar voor mij is ook dat echt onderdeel van de voorpret.

Vol = vol

Ben je zoals wij genoodzaakt in de schoolvakanties op vakantie te gaan, dan heb je nog een extra reden om op tijd je vakantie te boeken. Populaire bestemmingen en toffe vakantieparken en campings zijn namelijk in het hoogseizoen razendsnel volgeboekt. Heb je dus echt een specifieke bestemming en accommodatie op het oog, dan is het dus zaak om op tijd te checken of het nog wel vrij is in de periode dat jij op vakantie zou willen gaan. Zo keek ik een maand geleden bij onze bestemming van vorig jaar, Camping Julianahoeve in Renesse, en zag ik tot mijn grote verbazing dat ‘ons’ chalet daar al niet meer beschikbaar was in de zomervakantie. Nu wilden we daar sowieso niet nogmaals naartoe, maar als dat wel zo was geweest zou dat toch wel een teleurstelling zijn!

Je bent voordeliger uit

Wie een beetje op de kleintjes let weet dat je vaak kunt profiteren van een mooie vroegboekkorting als je op tijd boekt. En dat is mooi meegenomen, toch? Je hebt immers dezelfde vakantie dan wanneer je later zou boeken, alleen dan voor minder geld. Geld dat je mee kunt nemen op vakantie om een keer extra uit eten te gaan of een leuk uitstapje van te betalen.

Overigens betekent vroeg boeken meestal niet dat je ook de volledige reissom in één keer moet betalen. Volgens de ANVR-voorwaarden moet je bij het boeken een aanbetaling doen en betaal je het restbedrag uiterlijk zes weken voor vertrek. Wil je dus graag wachten met het betalen van de complete vakantie tot je vakantiegeld in mei is gestort, dan kan dat gewoon!

Hebben jullie de zomervakantie al geboekt en zo ja, waar gaat de reis heen?

1 reactie

  • Reply Leandra 7 februari 2020 at 06:56

    Wij hebben in december de zomervakantie al geboekt 🙈 exact om de redenen die jij noemt. Met alle kortingen die we hebben gaat mijn liefzoon voor niks mee. We hebben gezocht naar alle wensen en omdat het allemaal zoveel goedkoper was hebben we iets meer kunnen doen 😁

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.