ER OP UIT THEATER

Doornroosje De Musical

23 oktober 2019
doornroosje de musical

Helemaal fan ben ik van de sprookjesmusicals van Van Hoorne Entertainment. O, en Lise trouwens ook. We hebben er inmiddels al een aantal gezien en stuk voor stuk zijn ze een feestje om naar te kijken. De nieuwste musical gaat over Doornroosje. Een sprookje dat Lise nog niet heel goed kende, maar inmiddels tot haar favorieten behoort.

Op naar het theater

Lise en ik gingen niet alleen, maar gezellig met Charlotte en Aukje naar het theater. Gelukkig was het ook nog eens lekker dichtbij, want we mochten de voorstelling gaan bekijken in het prachtige Theater Het Speelhuis in Helmond. De meisjes waren niet te houden en zodra we de auto geparkeerd hadden renden ze samen naar de ingang van het theater. In hun prinsessenjurken, want kinderen mogen altijd verkleed naar de musicals van Van Hoorne komen.

Doornroosje De Musical

De voorstelling begint met een prachtige meerstemmig zangstuk door de drie feeën. Echt een prachtig geluid! Volgens producent en acteur Michael van Hoorne is het voor het eerst in de reeks sprookjesmusicals dat er van een dergelijke samenzang gebruik wordt gemaakt. Sita Vermeulen, die eerder de rol van Rapunzel en De Kleine Zeemeermin vertolkte, speelt nu Doornroosje. Met haar prachtige stem weet ook zij de hele zaal te betoveren.

Doornroosje – Het verhaal

In een land hier ver, ver vandaan leeft een prachtig prinsesje. Zo mooi, zo lief en vooral zo zoet, als de geur van bloeiende rode rozen op een warme zomerdag. Daarom noemen ze haar: Doornroosje. Samen met haar lieftallige peetmoeders, drie goede feeën, woont ze in een sprookjesachtig paleis. Dan is de grote dag aangebroken: Doornroosje is jarig! Vandaag wordt ze 21 jaar én gekroond tot koningin! Maar, ergens aan de andere kant van het dorp heeft de gemene tovenares Fien zo haar eigen plannen: zij wil zelf heersen over het land. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listige betovering. Zal de vreselijke slaapspreuk van Fien ooit verbroken worden of blijft Doornroosje voor altijd in dromenland? (Bron: VanHoorne.nl

Zoals je in de beschrijving hierboven al kunt lezen is er ook in deze musical weer een rol weggelegd voor het dolkomische tovenaarsduo Titus en Fien. Die met hun hilarische, slapstickachtige scènes voor de nodige humor zorgen. Niet alleen voor de kinderen, maar zeker ook voor de volwassenen en zelfs de acteurs op het toneel kunnen soms zichtbaar hun lach niet inhouden. Dat is zo leuk!

Wat vinden we ervan?

Eigenlijk begint de voorstelling al bij aankomst in het theater. Want doordat bijna alle kinderen verkleed komen, is het één groot prinsessenfeest. Een goede opwarmer voor wat komen gaat, want als we eenmaal hebben plaatsgenomen in de zaal gaat het echte genieten beginnen. Ik keek regelmatig even opzij en zag dat Lise helemaal in het verhaal zat. Ik merk dat ze, nu ze wat ouder wordt, ook de grappen van Titus en Fien steeds beter snapt. Niet alle grappen trouwens, want bij sommige zijn het toch echt alleen de volwassenen die in een deuk liggen 😉

Net als bij de vorige musicals waren het geluid, licht, de decors en kostuums weer prachtig. De acteerscènes en de liedjes wisselden elkaar goed af en liepen vloeiend in elkaar over. Na een keihard applaus reikten Titus en Fien op het podium een prijs uit aan het mooist verklede kindje uit de zaal. Voorafgaand aan de musical kun je je kindje hiervoor opgeven en wordt gekeken wie zich het mooist heeft verkleed.

Maar de andere kindjes hoeven niet teleurgesteld te zijn, want na afloop van de voorstelling vindt er in de foyer een heuse meet & greet plaats. Alle kinderen kunnen dan op de foto met Doornroosje en de prins en met Titus en Fien. Erg tof dat ze daar zo uitgebreid de tijd voor nemen. De drie feeën zongen nog een aantal prachtige liedjes op deze ‘sprookjesafterparty’. Lise vindt het altijd wat spannend om de acteurs van zo dichtbij te zien en wilde dus liever niet op de foto. Aukje deed dat wel en stond zichtbaar te stralen!

Van Hoorne Entertainment

Van Hoorne Entertainment is specialist op het gebied van familie-entertainment. Het bedrijf werd opgericht in 2003 door eigenaar en directeur Michael van Hoorne. Inmiddels produceert Van Hoorne Entertainment theatervoorstellingen, televisieprogramma’s, familieevenementen en live-entertainment voor recreatie- en attractieparken. Elk jaar komt er een nieuwe familiemusical uit. Vorig jaar brak Van Hoorne met De Kleine Zeemeermin De Musical haar eigen sprookjesrecord. Ze trokken meer dan 120.000 bezoekers naar het theater.

Meer info

Doornroosje De Musical is nog tot en met 14 juni 2020 in meer dan 150 theaters door het hele land te zien. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt ongeveer 75 minuten (zonder pauze). Meer info en de complete speellijst vind je op de website van Van Hoorne.

De foto’s in deze blogpost zijn, op de foto van buiten het theater na, gemaakt door Charlotte.

Ben jij weleens bij een musical van Van Hoorne geweest?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.