ER OP UIT

Doe eens een dagje Ekkersrijt! *

24 juli 2018

meubelplein ekkersrijt

Niet iedereen zal direct weten wat ik bedoel met Ekkersrijt. Maar ik gok dat iedereen die bij mij in de regio woont er weleens geweest is. Meubelplein Ekkersrijt is namelijk dé woonboulevard van Eindhoven met allerlei toffe winkels waar je je prima een hele dag kunt vermaken.

Nu het hoogzomer is leven we als we de kans krijgen meer buiten dan binnen. Maar zodra de herfst weer zijn intrede doet krijg ik persoonlijk altijd de kriebels om het in huis weer extra gezellig te maken. En wat is er leuker dan op een regenachtige dag meubelwinkels afstruinen op zoek naar de nieuwste trends, toffe meubels en accessoires om je huis weer helemaal knus en gezellig te maken? Ik vind het trouwens ook een prima activiteit op een hete zomerdag. In de winkels kun je lekker wat verkoeling zoeken. En als je na afloop toch even buiten wil zitten met een lekker drankje, dan kan dat ook!

Meubelplein Ekkersrijt – wat vind je er zoal?

Meubelwinkels

Wat we nooit overslaan als we Meubelplein Ekkersrijt bezoeken is het grote filiaal van IKEA. De kinderen kunnen er spelen, we eten er vaak een hapje en lopen nooit met lege handen naar buiten. Als we niet per se iets nodig hebben vind ik het altijd fijn om langs de ingerichte kamertjes te lopen om inspiratie op te doen. Naast IKEA vind je er Sanders Meubelstad, waar wij jaren geleden onze bank kochten. Ook zijn er filialen van onder andere Leenbakker, Trendhopper en Pronto Wonen. Keus genoeg dus en voor elke woonsmaak wat wils.

Elektronicazaken

Ook wie niet specifiek op zoek is naar woongerelateerde zaken kan op Ekkersrijt terecht. Zo zitten er filialen van MediaMarkt en BCC. Ook dit soort winkels verdwijnt meer en meer van de binnenstad naar een gebied als dit. Super praktisch, want parkeren is hier veel makkelijker en meestal nog gratis ook!

Overige winkels

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook voor de inrichting van de babykamer en alle spulletjes die je verder voor je kleintje nodig hebt kun je op Ekkersrijt terecht. Er bevindt zich namelijk een prachtige winkel van Prénatal. Als je je auto gratis op het bovendek parkeert (daar zijn zelfs parkeervakken gereserveerd voor zwangere vrouwen) loop je zo de winkel binnen. Echt ideaal!

Eten & drinken

Van winkelen krijg je honger. Gelukkig hoef je op de woonboulevard geen honger of dorst te lijden. Brasserie D’n Mert heeft veel lekkers, of ga voor een broodje van Bufkes. Piet Friet zit er ook. En anders kun je natuurlijk prima terecht bij IKEA.

Check de complete lijst van winkels op de website van Ekkersrijt, of ga zelf eens ervaren wat er allemaal te zien en te doen is. Trek er wel voldoende tijd voor uit, want je bent er zo een hele dag zoet!

Hou jij van woonwinkelen en ben je weleens op Meubelplein Ekkersrijt geweest?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Meubelplein Ekkersrijt.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.