ER OP UIT PERSOONLIJK

De eerste keer vrij zwemmen met zwemdiploma op zak

2 juni 2021

Je zult maar de dag voor de herfstvakantie je zwemdiploma halen en vervolgens nergens vrij zonder bandjes mogen zwemmen omdat alle zwembaden gesloten zijn. Het overkwam mijn dochter Lise, maar met haar natuurlijk nog veel meer kinderen. Ik vond het zo sneu, maar er was niet veel wat ik eraan kon doen. Gelukkig is buiten zwemmen momenteel weer mogelijk en omdat het zulk lekker weer was, gingen wij gistermiddag na school naar een strandbad hier in de buurt. Waar Lise dus eindelijk zo vrij als een vogel (of beter gezegd een vis) haar gang kon gaan in het water.

Eigenlijk vind ik het helemaal niet zo spannend om haar zonder drijfmiddelen het strandbad in te zien gaan. Ik weet dat ze niet in zeven sloten tegelijk loopt (haha) en met dik twee jaar zwemles mag ik er toch vanuit gaan dat ze zichzelf weet te redden in het water. Het geeft me eigenlijk wel een rustgevend gevoel. De enige op wie ik natuurlijk nog wel goed moet letten is haar broertje Quinn. Die heeft nog geen zwemles gehad en bovendien is iets minder voorzichtig aangelegd dan zijn zus… Gelukkig is het allesbehalve druk aan het bad, dus ik heb een prima overzicht en kan de kinderen goed in de gaten houden. Het lukt me zelfs tussendoor wat te lezen in mijn boek. Heerlijk hoor! De jaren van achter de kids aan rennen en geen moment rust hebben liggen volgens mij (eindelijk) achter me.

Binnen tien minuten heeft Lise een vriendinnetje gevonden en ik heb haar de halve middag niet gezien. Ja, zo af en toe check ik waar ze zijn en zie ik dat ze heerlijk aan het spelen en zwemmen zijn samen. Super fijn voor haar. Ik ben zelf namelijk al eens een paar meter het water in gelopen, maar door het koude weer van de afgelopen tijd is dat water dus ook nog ijskoud. Als Lise dat vriendinnetje niet had gehad was ik er denk ik uiteindelijk wel in gegaan om even met haar te zwemmen, maar dat is nu dus niet nodig.

Quinn moet zijn draai even vinden en vindt het niet zo leuk dat Lise er niet is om met hem te spelen. Gelukkig komen de meisjes na een tijdje naar ons toe en vraag ik of ze zin hebben om even met Quinn te spelen. Dat willen ze wel en zo loopt het even later met zijn drieën terug naar de steiger. Erop klimmen en eraf springen vinden ze alledrie wel leuk. Mooi hoe de meisjes zich zo aanpassen dat Quinn ook mee kan doen. Even later willen zij toch weer het diepere water in en komt Quinn gezellig bij mij zitten. Hopelijk is het water een volgende keer wat meer opgewarmd, zodat ik met hem samen ook even wat dieper erin kan.

Ik had beloofd dat we daar frietjes zouden blijven eten omdat ik het zonde vind als we op tijd terug naar huis moeten zodat ik nog kan koken. Even lijkt het erop dat er helemaal geen mogelijkheid is om iets te eten te kopen. Later ontdek ik dat er een frietkraam staat en dat die open is. Helaas zijn de frietjes vet en taai, echt niet lekker. Maar de kinderen hebben er totaal geen last van. Het vriendinnetje is inmiddels naar huis en als de buikjes gevuld zijn, gaan Lise en Quinn nog even samen op de schommel.

Thuis nog even snel onder de douche en dan naar bed. Want hoewel het voelt als vakantie, is het toch echt een ‘gewone’ dinsdagmiddag…

Ga jij er ook weleens na school nog met de kinderen op uit om van het mooie weer te genieten? Of doe je dit soort dingen liever in een weekend of in de vakantie?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.