ER OP UIT LIFESTYLE SPORT

Dans je winterdipje weg met bachata!

23 januari 2013

Last van een neerslachtig gevoel? Het idee dat de winter nooit zal verdwijnen? Misschien is bachata dan iets voor jou. Alleen al de muziek die bij deze dans hoort, brengt je direct in tropische sferen. Dat is een van de redenen dat ik besloot mijn man mee naar de dansschool te sleuren. Vanavond was onze eerste les.

De Latijnse dansstijl salsa kennen we denk ik allemaal wel. Bachata heeft veel weg van salsa, maar degenen die beide stijlen beheersen, weten dat er duidelijke verschillen zijn. Zo hebben ze uiteraard beide hun eigen muziek. En bachatamuziek is zó leuk en vrolijk! Een bekend bachatanummer is bijvoorbeeld Obsesion van Aventura.

Hoe het ging? Vrij aardig. Ik ben met een vriendin al een paar keer naar de ‘bachatanight’ van het lokale salsacafé geweest en heb daar al een paar voorzichtige dansjes gewaagd met ‘ervaren’ mannen. Als vrouw is het sowieso relatief ‘makkelijk’ om boven je niveau te dansen, omdat jij niet degene bent die moet leiden. Hoewel je ‘laten leiden’ voor veel Nederlandse vrouwen ook nog niet zo makkelijk is 😉

Anyway, we begonnen uiteraard bij het basispasje en omdat dat snel goed ging hebben we ook nog wat andere pasjes geleerd, zoals de basic forward, de cross step en de left en right turn. We begonnen individueel en moesten daarna met partner dansen. Omdat het aantal mannen veel groter was dan het aantal vrouwen, moesten de vrouwen steeds doorwisselen. Dat is even wennen, je staat immers opeens hand in hand en op ongeveer 10 cm van een wildvreemde, maar als je die drempel eenmaal over bent stelt het niks voor.

We gaan komende week thuis nog even de geleerde pasjes oefenen en dan zijn we volgende week klaar voor les twee!

Meer informatie over bachata lees je hier.

2 Comments

 • Reply Mieke 25 januari 2013 at 08:19

  Klinkt super leuk!
  Ik wil ook een man die kan en wil (vooral dat laatste) dansen..! 😉

 • Reply Emmett 26 augustus 2014 at 10:16

  I am regular visitor, how are you everybody? This article
  posted at this web page is in fact good.

  Feel free to visit my webpage … good internet marketer –
  Emmett,

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.