ER OP UIT PERSOONLIJK

Carnaval 2015 – een terugblik

18 februari 2015

carnaval1

Toen ik de afgelopen dagen op Instagram foto’s deelde, bleken velen toch wel nieuwsgierig te zijn naar Lise’s Carnavalsoutfit. Het was de eerste Carnaval die ze redelijk bewust meemaakte, dus ook voor ons extra bijzonder.

We hebben, zoals je zult begrijpen, dan ook heel wat foto’s gemaakt. Tijdens de optocht waar we samen met Lise heen gingen, maar ook tijdens de avondjes in de tent op de Markt in Lampegat (Eindhoven). Ik maakte een selectie van de leukste.

carnaval1

M en ik begonnen vrijdagavond al met feesten. Zaterdagmiddag, toen we weer een beetje bij zinnen waren, haalden we Lise op bij haar logeeradres (mijn ouders) en trokken haar de knalroze konijnen-onesie aan die ik een tijdje geleden kocht bij Primark. Eronder een dubbele laag kleding, zodat ze haar jas niet aan hoefde en iedereen haar outfit goed kon zien. Met lipstick maakte ik haar neusje roze. Ziet ze er niet uit om op te vreten?

carnaval2

Samen met mijn ouders, broertje en M liepen we met de buggy naar het Stadhuisplein. We hadden eigenlijk een ander plekje langs de route voor ogen, maar daar bleek het wel erg druk. Deze tweede optie was perfect! Er was genoeg ruimte, zodat Lise de praalwagens goed zou kunnen zien.

Gelukkig verscheen de optocht niet lang nadat we klaar stonden, want Lise begon net ongeduldig te worden. Mijn twijfels of ze er wel wat van mee zou krijgen, verdwenen als sneeuw voor de zon. Ze keek haar ogen uit, wees naar de poppen en dieren op de wagens en ‘danste’ zelfs mee op de muziek. Wat was dat leuk om mee te maken!

Het enige waar ik vooraf niet goed genoeg over nagedacht had, was de harde muziek tijdens de optocht. Ik had geen enkele vorm van gehoorbescherming voor Lise geregeld, behalve mijn moeder die af en toe haar oren met haar handen afschermde (wat ze niet zo leuk vond natuurlijk). De volgende keer ga ik daar zeker wel voor zorgen!

carnaval3

De optocht is leuk, maar het echte feesten doe je toch in de kroeg of, zoals wij, in de tent die daar elk jaar voor wordt opgezet op de Markt. Een immens grote tent met podium waar elke avond leuke (en soms wat minder leuke) artiesten optreden. De tent is uitgerust met een garderobe, toiletten die redelijk schoon worden gehouden en drie bars waar je drankjes kunt halen.

Wij brengen er meestal een hele avond door en dat is altijd weer een feestje, zoals je vast ook wel ziet op de foto’s. De tent sluit (ivm geluidsoverlast) stipt om 1.00 uur en dat vind ik een perfecte tijd. Lig je toch nog een beetje op een fatsoenlijke tijd in bed en kun je er de volgende dag weer tegenaan!

Heb jij iets aan Carnaval gedaan dit jaar?

3 Comments

 • Reply Ralph 18 februari 2015 at 06:09

  Echt een schattig outfit van Lise!

 • Reply fitmomslife 18 februari 2015 at 17:43

  Ik heb je zojuist genomineerd voor the liebster blog award.
  Ga gauw naar: http://fitmomslife.blogspot.nl/2015/02/the-liebster-award.html
  voor meer info en doe zelf mee.
  Veel liefs.

 • Reply Mieke 18 februari 2015 at 22:53

  Ziet er gezellig uit allemaal! En schattig ook, Lise in haar onesie.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.