BOEKEN ER OP UIT REVIEW SHOPPEN WINNEN

Boek – Het hele jaar door Op Stap

27 mei 2015

opstap1

We komen steeds minder buiten. Dat zal ongetwijfeld samenhangen met het feit dat kinderen nu veel meer tijd voor een beeldscherm spenderen dan vroeger. En, zeg eens eerlijk, jij zelf zou ook wel wat meer mogen bewegen. Om dat voor elkaar te krijgen is er het boek ‘Het hele jaar door Op Stap’ van Uitgeverij Snor in samenwerking met Natuurmonumenten. Dit boek staat vol tips en tricks om iedereen te mobiliseren. Ik ontving een exemplaar en laat je weten wat ik ervan vind!

Lekker wandelen in de natuur doet iedereen goed. In het boek zijn de mooiste wandelingen verzameld uit de eerdere edities ‘Op stap in Herfst en Winter’ en ‘Op Stap in Lente en Zomer’. Als je de inhoudsopgave bekijkt, zie je dat de wandelingen zijn onderverdeeld per provincie. Handig! Zo zie je in één oogopslag wat er bij jou in de buurt te ontdekken valt.

opstap3

Bij elke wandeling staat aangegeven wat de lengte van de route is, of honden (aangelijnd) zijn toegestaan en of de route toegankelijk is met kinderwagen. Overigens staat de route zelf niet in het boekje, maar zijn het allemaal bestaande routes die ter plekke staan aangegeven. In het boekje staan dan wel weer leuke doe-tips en weetjes voor de kinderen en adresjes waar je een hapje en drankje kunt nemen tijdens of na de wandeling.

Ik vind het boekje enorm leuk vormgegeven. Het staat vol foto’s en plaatjes, waardoor je meteen zin hebt om de natuur in te gaan en het ook kinderen zal aanspreken. Er staan leuke en leerzame extra’s in, zoals zoekkaarten waarop je de verschillende waterdiertjes, vlinders, bodemdiertjes, vogels, sporen, paddestoelen en schelpen ziet die je onderweg kunt tegenkomen.

opstap2

Nu ik het boekje doorblader kan ik eerlijk gezegd niet wachten om erop uit te gaan! Zo heb ik bijvoorbeeld gelezen dat er door de Oisterwijkse bossen, hier niet zo heel ver vandaan, een rolstoelroute loopt van 3,5 kilometer. Aangezien Lise nog geen lange stukken zelf kan lopen, kunnen we dan gemakkelijk de wandelwagen meenemen.

‘Het hele jaar door Op Stap’ kost €14,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnen

Ben jij ook benieuwd naar dit leuke boekje vol met uitjes in de natuur? Dan heb ik goed nieuws. Ik mag namens Uitgeverij Snor namelijk een exemplaar weggeven!

Wat moet je doen om kans te maken?

Extra kans maken? Retweet dan onderstaande tweet op Twitter:

De winactie loopt tot en met 3 juni 2015 23.59 uur. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Ga jij vaak met je gezin de natuur in?

Het product in dit artikel heb ik opgestuurd gekregen.

5 Comments

 • Reply Sanne 27 mei 2015 at 08:17

  Ik ben geïnteresseerd 🙂 We kunnen nog wel wat inspiratie gebruiken voor leuke wandelroutes en plaatsen hier in Amersfoort. 🙂

 • Reply HB 27 mei 2015 at 09:58

  Wat een leuk boek! Ik wandel sinds een paar maanden elke dag met mijn dochter van 6 maanden, maar we lopen steeds hetzelfde rondje… Een beetje afwisseling is welkom dus! Mijn vriend is een wandelfanaat die dit boek ook zeker zal kunnen waarderen.

 • Reply Maud Latour 27 mei 2015 at 14:14

  Oh wat leuk!

  Altijd beter dan binnen zitten en lekker buiten op pad. En nu duimen dat ik mag winnen 🙂

 • Reply Wendy 28 mei 2015 at 10:13

  Wat een ontzettend leuk boekje zeg.
  Ik wil heel graag vaker met mijn kids de natuur in, maar ik ben altijd zo inspiratieloos. Weet nooit waar we heel kunnen. Dit boekje zou voor mij ideaal zijn!

 • Reply Nathalie Mulck 28 mei 2015 at 20:43

  Wat leuk wij zijn echte natuurliefhebbers, verrekijker, een loep regenlaarzen, alles staat klaar nu het boek nog kunnen we samen op stap met onze 3 kinderen leren van de natuur !

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.