ER OP UIT

Bing in de Bioscoop! – leuke tip voor de meivakantie

20 april 2019

Door gastblogger Eke – Zondag 15 maart mocht ik samen met mijn vijfjarige zoon Max naar de première van de film ‘Bing in de Bioscoop!’. Vue Hilversum organiseerde een ontzettend leuke ochtend die we niet snel zullen vergeten. ‘Bing in de Bioscoop!’ is te zien tijdens de Mini Mornings bij Vue Cinemas.

Vue Mini Mornings

Het concept Mini Mornings is opgezet om jonge kinderen op een fijne manier kennis te laten maken met de bioscoop. In plaats van dat het geheel donker is, zijn de lichten gedimd en het geluid staat zachter (maar is nog prima te volgen voor een slechthorend persoon zoals ik). Na afloop ligt er een filmdiploma klaar voor de kinderen.

We werden verwelkomd met een mooie muts van Bing voor Max, die ging meteen op zijn hoofd! De foyer van de bioscoop was rijkelijk versierd met grote ballonnen van Bing en Max keek zijn ogen uit! Ook was er de mogelijkheid om op de foto te gaan met Bing. Hoewel Max dat toch wel erg spannend vond, wilde hij het wel als ik hem vasthield.

Voor de ingang van de bioscoopzaal stond een grote tafel vol met verschillende soorten popcorn en drinken. In de bioscoopzaal zelf waren nog twee plekjes vrij met heuse vip-seats, heerlijke zachte leren en zelfs verstelbare stoelen. Je snapt dat we ons daar lekker installeerden met een drankje en popcorn.

Bing

Bing is een driejarig konijntje dat enorm populair is onder jonge kinderen. De afleveringen van Bing worden uitgezonden op Zappelin en Ketnet. Bing wil net als een echte peuter van alles onderzoeken en uitproberen, wat niet altijd even vlekkeloos gaat. De televisieserie heeft al een aantal prijzen gewonnen, onder andere een Emmy Award.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Bing nog niet kende, maar ik ben blij verrast! Ik herken veel in het karakter van Bing in onze zoon Max, omdat Bing net als Max nieuwsgierig is, maar bepaalde dingen ook wel spannend lijkt te vinden. Uiteindelijk krijgt Bing toch veel voor elkaar met behulp van Flop, Amma en Pando.

In de bioscoopzaal konden we kijken naar zeven afleveringen van Bing die in totaal een uur duurden. In deze afleveringen kan je meedoen met interactieve spelletjes zoals tellen en memory en was er op het einde een heuse sing-a-long. De natuur komt aan bod en er worden spelletjes gespeeld in het park. Met rode wangen, grote ogen en regelmatig een glim- en schaterlach genoot Max enorm van deze Bing Mini Morning.

Na afloop kreeg Max een tas met daarin een puzzel, vier tekeningen en een poster. Als klap op de vuurpijl kreeg hij ook nog zo’n enorm leuke ballon van Bing. We vergeten maar even dat hij deze per ongeluk losliet en de ballon naar het hoge plafond steeg. Gelukkig schoten de vriendelijke en enthousiaste medewerkers van Vue Hilversum ons te hulp en hebben we de ballon met behulp van bezemstelen toch nog naar beneden gekregen.

Max en ik zijn fan en hebben besloten Netflix wat minder vaak aan te zetten, maar ook eens Bing terug te gaan kijken.

Wil jij ook met je kind naar ‘Bing in de Bioscoop!’? In de meivakantie kunnen jullie op zondag 21 en 28 april bij alle Vue Cinemas terecht. En als het goed is worden er ook nog twee zondagen in mei aan het lijstje toegevoegd… Veel plezier!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.