ER OP UIT

Uittip: Bieb Familie Festival bij de Bibliotheek Eindhoven *

11 oktober 2019
bieb familie festival

Het is je vast niet ontgaan dat de Kinderboekenweek momenteel in volle gang is. De week waarin het kinderboek centraal staat en er door het hele land tal van activiteiten worden georganiseerd. Bij de Bibliotheek Eindhoven vindt gedurende de Kinderboekenweek en de herfstvakantie (2 tot en met 20 oktober) het Bieb Familie Festival plaats. Een festival waarbij er voor de hele familie veel te zien, maar vooral heel veel te doen is!

Bieb Familie Festival

Het thema van het Bieb Familie Festival is, net als dat van de Kinderboekenweek, ‘reis mee’. Alle activiteiten gedurende het festival hebben iets met dit thema te maken. Zo kun je een leuke voorstelling bezoeken, je eigen zweefvliegtuig bouwen, of een workshop ‘Vloggen & YouTube’ volgen. Het programma is heel divers en er is voor elk wat wils. De activiteiten vinden trouwens niet alleen in de hoofdvestiging van de bibliotheek in de Witte Dame plaats, maar ook op de nevenlocaties het Huis van Waalre en Expeditie E in Winkelcentrum Woensel, waar ik onlangs een baristaworkshop volgde.

Muziektheater: Nijntje op de fiets

Afgelopen woensdag bezocht ik met Quinn een muzikale theatervoorstelling van Nijntje. In ‘Nijntje op de fiets’ neemt actrice en zangeres Marianne van Houten de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. De voorstelling is gebaseerd op de boeken van Dick Bruna. Hoewel ikzelf in eerste instantie wat verwonderd was over de kleinschaligheid van het decor, zat Quinn er vanaf de eerste minuut helemaal in. Toen het verhaaltje en de liedjes eenmaal begonnen drong het tot me door dat de kracht van deze voorstelling juist de eenvoud is. De vrolijkheid en prachtige zangstem van Marianne zorgen ervoor dat alle kindjes een half uur lang met open mond zitten te kijken.

Quinn vindt het na afloop wat spannend om met de mevrouw op de foto te gaan, zoals veel andere kindjes wel deden. In eerste instantie wilde ik het er daarom maar bij laten, maar toen zei hij plotseling: ‘mama mee!’. Samen met mij durfde hij het toch wel aan en dat leverde toch maar deze leuke foto op. Stoere jongen!

Volgende week maandag, op de eerste dag van de herfstvakantie, ga ik met Lise en Quinn naar een activiteit rondom het boek ‘Kikker viert feest’. We gaan luisteren naar het verhaal en aansluitend zelf een vlaggenlijn knutselen en een verjaardagslied voor Kikker instuderen. Dat belooft een feestelijke middag te worden! Houd mijn Instagram in de gaten voor leuke foto’s en beelden van die activiteit.

Het Bieb Familie Festival duurt nog tot en met 20 oktober, dus kijk vooral even in het programma welke activiteiten jij en je kids niet willen missen. Er zijn al een aantal activiteiten volgeboekt, dus wacht niet te lang!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.