ER OP UIT THEATER

Assepoester de Musical bij Parktheater Eindhoven *

23 oktober 2022

Het was weer tijd voor een bezoekje aan het Parktheater! Dit keer voor het eerst met z’n drietjes en wat was dat gezellig. We gingen naar Assepoester de Musical, de nieuwste sprookjesmusical van Van Hoorne Entertainment. Lise en ik zijn al jaren groot fan van de familiemusicals van Van Hoorne. Voor Quinn wordt het de eerste keer, maar sinds hij vorig jaar met mij naar de voorstelling van Buurman & Buurman is geweest kan hij niet wachten om weer naar het theater te gaan.

Er zijn twee voorstellingen en wij hebben kaartjes voor de ‘late’ voorstelling die om 16.00 uur zal beginnen. Na een ochtend thuis aanrommelen – zij speelden terwijl ik de grootste rommel van de keukenverbouwing wegwerkte – fietsten we lekker op tijd naar het Parktheater. Kinderen mogen naar deze voorstellingen altijd verkleed komen, maar Lise en Quinn besluiten dat ze toch liever in hun gewone kleren gaan. Prima natuurlijk! We hebben nog wat tijd voordat de zaaldeuren open gaan en dus tijd voor een fotootje. Bij deze banners vindt na de voorstelling altijd een meet & greet met de cast plaats.

Dat koppie van Quinn spreekt boekdelen. Hij heeft er zóveel zin in!

En zij ook. We denken dat ze geen zitverhoger meer nodig heeft, maar als er voor haar een mevrouw gaat zitten gaat ze er toch nog snel even een halen. Je moet het wel goed kunnen zien natuurlijk!

Assepoester de Musical

Assepoester is een lief, charmant meisje dat opgroeit bij haar strenge stiefmoeder en droomt van een eigen leven. Ze moet in huis al het werk doen en er wordt nooit eens aardig tegen haar gedaan. Aan het hof besluit prins Victorian een bal te houden om het meisje van zijn dromen te vinden. Alle dames uit het dorp zijn uitgenodigd, ook Assepoester.

Maar helaas, Assepoester mag van haar stiefmoeder niet naar het bal en ze blijft in tranen alleen thuis achter. Dan verschijnt plots een goede fee. Zij verandert de vodden waar Assepoester in loopt in een prachtige baljurk en geeft haar een paar glazen muiltjes. Nu kan Assepoester toch naar het bal! Maar de fee waarschuwt: klokslag twaalf uur zal de betovering verbreken en wordt alles weer zoals het was. Zou het Assepoester lukken het hart van de prins vóór klokslag twaalf uur te veroveren?

Assepoester de Musical brengt het wereldberoemde verhaal tot leven van een meisje dat door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met de hulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen.

Hilarische momenten voor jong en oud

Prachtige kostuums en decors, zang, dans: alle ingrediënten voor een sprookjesachtige musical zijn aanwezig. Het is voor ons de eerste familiemusical waarin het hilarische duo Titus en Fien niet meespelen. Lise en ik vinden dat wel jammer en ik ben vooral benieuwd of deze musical dan ook minder grappig zal zijn dan zijn voorgangers. Maar gelukkig blijkt niets minder waar. Assepoesters stiefmoeder, haar stiefzus Priscilla en stiefbroer Govert zorgen op verschillende momenten tijdens de voorstelling voor de nodige hilariteit. Het is grappig voor de kids, maar zeker ook voor de aanwezige volwassenen. Ze doen zelfs een beetje aan Titus en Fien denken door hun over-de-top kostuums en gekleurde haar.

Assepoester de Musical is een bekend verhaal in een nieuw jasje. Het is meeslepend, mooi om naar te kijken en op momenten grappig. Wij slaan de meet & greet met foto na de voorstelling over, maar zien nog wel dat de volledige cast uitgebreid te tijd neemt om met alle kinderen die dat willen op de foto te gaan.

Wil jij vandaag (zondag 23 oktober) nog met de kids naar Assepoester de Musical? Er zijn voorstellingen om 13.00 en 16.00 uur. Kaarten scoor je via de website van het Parktheater. Vandaag geen tijd? Er staan de komende tijd nog een boel leuke jeugdvoorstellingen op het programma.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.