ER OP UIT THEATER

Amélie de Musical – Parktheater Eindhoven *

19 mei 2022

Eerst was er in 2001 de film ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulin’. Daar werd een musical van gemaakt en de Nederlandse versie van die musical is nu te zien in de Nederlandse theaters. Meteen toen ik dat ontdekte, wist ik dat ik er dolgraag heen wilde. De film heb ik minstens tien keer gezien en is een van mijn lievelings! Ik heb wel wat geduld moeten hebben, want wegens corona kon de voorstelling op de officiële datum niet doorgaan. Maar afgelopen 12 mei was het zover!

Samen met mama kom ik ruim op tijd aan bij het Parktheater. We besluiten dat we net te weinig tijd hebben voor een kopje koffie, al hebben we daar eigenlijk wel zin in. Achteraf had het trouwens best gekund, want het duurt nog even voor iedereen de zaal in mag. We hadden al gezien dat er halverwege de voorstelling een pauze is, dus besluiten we ons drankje uit te stellen tot dat moment. Niet lang nadat we uiteindelijk plaatsnemen in de grote Hertog Jan-zaal gaan de deuren dicht en kan de voorstelling beginnen.

Amélie de Musical

Amélie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuisgehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Wanneer het eindelijk tijd is om haar huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier. Dan wordt ze zelf verliefd en kan Amélie zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen. Een ontroerend sprookje van nu in de romantische stad Parijs.

Een stukje Parijs in Eindhoven

Het gebeurt niet zo vaak dat ik ademloos zit te kijken naar een theatervoorstelling, maar deze avond gebeurt het. Ik wist al dat de originele filmmuziek terug zou komen in deze musical. Prachtig! Wat ik van tevoren niet wist is dat de acteurs ook live op toneel muziek maken en dat geeft een heel bijzondere, romantische sfeer. Ook het decor helpt mee aan die totaalervaring. Ik waan me echt even in mijn geliefde Parijs. Aangezien de film natuurlijk draait om Amélie en het meisje uit de film uiteraard niet hetzelfde meisje is als hier op het podium staat, vind ik het altijd even spannend of het ‘nieuwe’ het wel haalt bij dat wat je zo gewend bent. Maar al na de eerste scène was ik gerustgesteld: Christanne de Bruijn is geknipt voor de rol van Amélie en ook de andere acteurs passen perfect in het plaatje.

Ik heb me van het begin tot het eind geamuseerd en mijn moeder, die de film nog niet gezien had (dat gaat ze nu alsnog doen) vond het geweldig. Het was ook wel weer eens leuk om naar een voorstelling te gaan met halverwege een pauze. Even de benen strekken, gezellig wat drinken en dan weer terug de zaal in voor de tweede helft. Zeker bij een langere voorstelling zoals deze (in totaal ruim twee uur) is dat heel welkom. Wil jij ook naar Amélie de Musical, dan moet je snel zijn. Check de speellijst om te zien waar en wanneer je deze musical nog kunt bezoeken.

Ook dol op musicals? Bekijk wat er binnen dit genre nog meer te zien is!

Het musicalgenre heeft de afgelopen jaren echt mijn hart gestolen. Ik heb samen met Lise al veel familiemusicals gezien en dit is een van de eerste ‘gewone’ musicals waar ik ben geweest, maar zeker niet te laatste. Ben jij ook dol op musicals en woon je in de buurt van Eindhoven? Houd dan het programma van het Parktheater goed in de gaten. Ik weet toevallig dat er volgend seizoen weer een aantal veelbelovende producties op de agenda staat!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.