ER OP UIT THEATER

Alice in Wonderland de Musical – Parktheater Eindhoven *

19 april 2022

Eind vorige week stond er een heel leuk uitje op de planning: vrijdagavond gingen Lise en ik namelijk naar Alice in Wonderland de Musical bij Parktheater Eindhoven. We keken er al weken naar uit! Net als de andere familiemusicals die we hebben gezien belooft ook dit weer een geweldige voorstelling te worden. Lise kent het verhaal al goed van de gelijknamige film, ik moet wat dieper graven. Maar we zijn er allebei klaar voor en hebben er zin in!

Om ons gezellige avondje uit goed te starten eten we vóór de voorstelling een hapje in de stad. Daarna fietsen we vanuit het centrum in een paar minuten naar het Parktheater. Heerlijk, want het is mooi weer.

We zetten de fietsen op slot en lopen via de rode loper het theater binnen. Dat blijft toch een bijzonder gevoel. Lise loopt meteen door naar de garderobe en omdat we tijdens het eten hebben gekeken in welke rij en op welke stoelnummers we zitten, kunnen we zo doorlopen naar de zaal.

Eenmaal op onze plek vindt Lise dat ze toch wat laag zit, dus loopt ze zelf nog even terug naar de foyer voor een zitverhoger. We maken snel nog wat grappige selfies en dan sluiten de deuren en dooft het zaallicht. De voorstelling gaat beginnen!

Alice in Wonderland – het verhaal

Wanneer Alice het Witte Konijn achterna gaat is er geen weg meer terug: ze komt terecht in het magische en maffe Wonderland. Ze beleeft avonturen die steeds gekker worden en ontmoet merkwaardige figuren: een dodo, een grote rups, de Kolderkat, de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. Uiteindelijk keren zelfs de Hartenkoningin en haar levende kaarten zich tegen Alice! Is dit echt of allemaal een droom?

De musical Alice in Wonderland is voor iedereen vanaf 8 jaar en wordt gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver voor Nederlands musicaltalent.

Ogen tekort

Alice vindt het lastig om met alle regels van volwassenen om te gaan. Ze voelt dat er niet naar haar wordt geluisterd en dat ze niet de kans krijgt om zichzelf te zijn. Tot ze besluit het Witte Konijn achterna te gaan en er geen weg meer terug is. Het begin van de voorstelling is nog klein en ingetogen, maar vanaf het moment dat Alice in Wonderland terechtkomt, komen wij ogen tekort. De meest prachtige, bizarre kostuums komen voorbij en op het hele podium zie je overal dingen gebeuren. Soms misschien zelfs iets teveel, waardoor je het gevoel hebt dingen te missen.

Als ik opzij kijk zie ik Lise intens genieten. Ze zit er helemaal in. Zo heerlijk om te zien! Het plezier, enthousiasme en talent van de jonge acteurs op het podium straalt er van af. De voorstelling duurt ruim een uur en dat is wat ons betreft precies lang genoeg. Aan het eind volgt vanuit de zaal een welverdiend applaus met staande ovatie.

Het Witte Konijn wijst ons na afloop van de voorstelling nog even op het volgende:

Alice in Wonderland de Musical is genomineerd voor een musicalaward in de categorie ‘leukste familiemusical’! Hoe tof is dat?! Je kan hier je stem uitbrengen.

Op de terugweg kletsen we na over de voorstelling en beschrijft Lise tot mijn verbazing precies de ‘lessen’ die deze musical ons leert, namelijk dat je je dromen moet najagen en dat het belangrijk is dat je het kind in jezelf niet kwijtraakt. Ik had niet verwacht dat ze dat er zelf uit zou halen en vind het zo knap!

Avondje theater, ook iets voor jou?

Lijkt het jou ook leuk om eens samen met je kind of met het hele gezin naar het theater te gaan? Check het programma van het Parktheater even om te zien welke leuke jeudgvoorstellingen en musicals er de komende tijd te zien zijn.

Wij kijken alvast heel erg uit naar ons volgende theateruitje!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.