ER OP UIT THEATER

Aladdin – Theater Terra | Parktheater Eindhoven *

23 april 2019
aladdin theater terra

‘Ik heb zin in het weekend mama, want dan gaan we samen naar Aladdin!’ Lise keek enorm uit naar ons theateruitje. Zelf had ik dat ook. Het is natuurlijk altijd leuk om zoiets samen met je kind te doen, maar ik merkte ook dat Lise behoefte had aan wat een-op-een tijd met mij. Dit uitje bood hiervoor de perfecte gelegenheid. In het Parktheater in Eindhoven mochten we samen de voorstelling van Aladdin, uitgevoerd door Theater Terra, gaan bekijken.

Het zonnetje schijnt als we mijn fiets parkeren voor het theater. We zijn lekker op tijd en kunnen dus rustig onze jas laten weghangen en onze plaatsen opzoeken. Snel pak ik een van de laatste stoelverhogers mee, zodat Lise alles goed kan zien. We maken nog een gezellige foto en dan gaat het licht uit en het gordijn open…

We wanen ons door de kleuren, de kleding en de muziek direct in het Midden-Oosten. Lise weet van het bekende Disney-verhaal dat er wat spannende stukken in kunnen zitten, dus ze is in het begin wat op haar hoede. Maar al snel ontspant ze en zit ze er helemaal in. Een van de leukste momenten in de voorstelling is het tevoorschijn komen van de geest uit de lamp. Een rol die speler Juliann Ubbergen op het lijf is geschreven. Lise moet steeds ontzettend lachen om de grapjes die de geest maakt. Magisch hoogtepunt van het stuk is natuurlijk de ‘vliegend-tapijt-scène’ van Aladdin en de prinses. Mooi gezongen liedjes maken het helemaal af.

Aladdin – Het verhaal

In een betoverde stad probeert Aladdin, een straatjongen met veel lef, een mooie Arabische prinses uit de handen van een boze tovenaar te redden. Met hulp van de geest uit een magische wonderlamp kan Aladdin ineens een machtige prins worden. Dan probeert de tovenaar om ook de lamp met magische krachten in handen te krijgen. Om de prinses te redden en de tovenaar te verslaan moet Aladdin bewijzen dat hij het in zich heeft om een echte prins te worden.

Theater Terra zet met deze voorstelling een heel herkenbare maar tegelijkertijd eigen musical neer, gebaseerd op het beroemde sprookje van 1001-nacht. Aladdin – Theater Terra is nog te zien tot en met mei 2019 en de adviesleeftijd is 6 jaar en ouder (hoewel Lise het met haar 5,5 jaar ook enorm leuk vond en ik ook redelijk wat nóg jongere kinderen in de zaal zag zitten). Check de speellijst voor de locaties waar je deze sprookjesachtige musical nog kunt bekijken.

Kinder- en jeugdvoorstellingen in het Parktheater

In het Parktheater kun je regelmatig leuke kinder- en jeugdvoorstellingen bezoeken. Super leuk als gezinsuitje of om eens, net als wij, een-op-een iets met een van je kids te doen. Voor dit seizoen staan er nog een aantal voorstellingen in het genre ‘jeugd en familie’ op het programma en vanaf 4 mei aanstaande is bekend wat je in het nieuwe theaterseizoen 2019/2020 kunt verwachten. Wij kijken er alvast naar uit!

Ga jij graag met je kind(eren) naar het theater en ben je weleens naar een familievoorstelling van Theater Terra geweest?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.