ER OP UIT

7 gratis leuke dingen met kinderen in het weekend

1 maart 2023
kinderen spelen op omgevallen boom

Het is weekend en je wilt wat. Je wilt wat doen. Of misschien jij niet per se, maar je kinderen vragen of je al plannen hebt gemaakt voor komend weekend. Natuurlijk mag een uitstapje best wat kosten, maar dat dat niet per se hoeft zie je aan dit lijstje. Stuk voor stuk leuke gratis activiteiten met kids waarbij jullie er echt even uit zijn in het weekend. Thank me later!

Lekker spelen in de speeltuin

Speeltuinen doen het altijd goed. Oké, het weer moet een beetje meezitten en het helpt ook wel als de speeltuin genoeg uitdaging biedt zodat je kind niet al na een kwartier klaar is met spelen. Wij zoeken graag nieuwe, wat grotere speeltuinen op. We gaan regelmatig naar speeltuinen in de buurt, maar ik vind het ook niet erg om er eens een keer een stukje voor te moeten rijden. Ook als we op vakantie zijn vind ik het leuk om te kijken of er in de omgeving leuke speeltuinen zijn waar we heen kunnen. Voor sommige grotere speeltuinen betaal je wel (een klein bedrag) entree. Perfect te combineren met een lekkere picknick.

Naar de kinderboerderij

Zijn jouw kinderen ook zo dol op dieren? Lise en Quinn zijn echte dierenvrienden, dus zijn we regelmatig te vinden op de kinderboerderij. Naast de klassieke kinderboerderijen heb je tegenwoordig ook veel grotere (biologische) boerderijen waar je van harte welkom bent om een kijkje te nemen. Hier in Eindhoven is de Genneper Hoeve een leuke bio boerderij waar je de koeien, varkens en kippen kunt bekijken. Leuk en leerzaam tegelijk.

Boekjes lezen in de bibliotheek

De bibliotheek is gratis toegankelijk en kinderen zijn tot 18 jaar gratis lid. Heeft je kind nog geen biebpasje? Snel regelen! Dan kun je de gekozen boekjes ook nog gratis mee naar huis nemen. Mijn kinderen vinden het altijd erg leuk in de bibliotheek en we komen er zo regelmatig dat ze er inmiddels precies de weg weten!

Een stadswandeling maken

Een dagje naar een andere stad gaan vind ik zo leuk! Om alles te weten te komen over de stad maak ik dan graag een stadswandeling. Ik heb dit tot nu toe eigenlijk alleen nog met volwassenen gedaan, maar wist je dat veel steden speciale stadswandelingen hebben die je met het hele gezin kunt doen? Zo kun je samen met de kinderen een onbekende stad verkennen. Soms zit er voor de kinderen een speurtocht bij waarbij ze vragen moeten beantwoorden en opdrachten moeten uitvoeren. Een erg leuke manier om spelenderwijs een onbekende plek te ontdekken!

Naar (speel)bos of strand

Kinderen moeten af en toe even lekker kunnen uitrazen in de buitenlucht. Het bos of het strand zijn daar de perfecte plek voor. Ieder bos is heerlijk, maar voor de kinderen is een speelbos extra leuk. Pas sinds vorig jaar ben ik hier in de omgeving wat speelbossen gaan opzoeken. Tot nu toe zijn we bij het Docus de Das Avonturenpad geweest in de Maashorst en bij Het Zandbos in Deurne. Beide vind ik een aanrader voor zowel kleine als wat grotere kinderen.

Vliegtuigen spotten

Woon je in de buurt van een vliegveld dan is het leuk om eens op een strategische plek te gaan staan om vertrekkende of aankomende vliegtuigen te spotten. Wij zijn één keer bij Eindhoven Airport op het panoramaterras gaan kijken, maar daar sta je achter een grote glazen wand en dat maakt het voor mij toch net wat minder spectaculair. Gelukkig kun je ook op andere plekken de vliegtuigen van redelijk dichtbij bekijken. Rondom Schiphol is natuurlijk de beste plek, de luchthaven geeft zelfs op haar website aan op welke plekken je dan het beste kan gaan staan.

Picknicken

Toegegeven, het moet er wel weer voor zijn. Maar als er dan zo’n mooie dag aanbreekt, is er toch niets fijners dan een picknickmand vullen en lekker ergens neerstrijken waar de kinderen kunnen spelen en jij misschien zelfs tijd hebt om even wat te lezen of je ogen dicht te doen? Deze activiteit is natuurlijk ook perfect te combineren met een bezoekje aan de speeltuin, het bos of het strand. Lekker de buitenlucht in en genieten van het mooie weer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.