ER OP UIT FEESTDAGEN

5 x leuk met kids in de kerstvakantie!

16 december 2015

kerstvakantie

Nog heel even en het is zover: kerstvakantie! Tijd voor familie, lekker eten, kerstfilms en andere gezelligheid. Voor wie met de kids in de kerstvakantie de deur uit wil, heb ik een vijftal tips bij elkaar gezocht. Doe er je voordeel mee, wie weet breng ik je op een leuk idee!

1. Naar een binnenspeeltuin

Heb je vakantie, is het buiten guur en regenachtig. Tja, die kans bestaat tijdens de kerstvakantie. Gelukkig kun je op veel plekken in Nederland uitstekend binnen spelen! Bijvoorbeeld bij Ballorig. Wij ontdekten laatst een leuke kleinschalige speelschuur hier niet zover vandaan, de Brandevoortse Hoeve. Lise heeft er nu een abonnement, dus ik weet zeker dat we daar in de kerstvakantie een keer naartoe zullen gaan. Ze kan er samen met andere kindjes lekker klimmen en klauteren, terwijl ik geniet van een lekkere cappuccino.

2. Schaatsen en kerstmarkt

De Nederlandse stadscentra zijn deze tijd van het jaar zoals altijd weer enorm gezellig aangekleed. Zo is er feestverlichting, wordt er kerstmuziek gespeeld en staan er kerstbomen. Maar dat niet alleen, ook een schaatsbaan ontbreekt vaak niet en soms wordt daar een hele kerstmarkt omheen gebouwd. Alleen al om in de kerstsfeer te komen zou je er eens heen moeten gaan. Je kids kunnen zich uitleven op de schaatsbaan, terwijl jij nipt aan een glaasje glühwein. Ik zeg: win-win!

3. Het Nederlands IJsbeeldenfestival

De 40 beste ijskunstenaars uit maar liefst 16 verschillende landen komen naar Nederland om te laten zien wat zij kunnen met 250.000 kilo sneeuw en 250.000 kilo ijs, kettingzagen, hamers, beitels en ander gereedschap. Ze maken de prachtigste ijskunstwerken en jij kunt ze gaan bekijken. Van 12 december 2015 tot en met 24 januari 2016 in de NS Loods op station Zwolle. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang, oudere kinderen en volwassenen dienen een kaartje te kopen. Overigens is het speel- en cateringgebied voor iedereen vrij toegankelijk. Meer informatie over dit evenement vind je hier.

4. Naar het theater

Het theaterseizoen is in volle gang en hoe leuk is het om met je kind naar het theater te gaan? Naast het aanbod voor volwassenen zijn er immers tal van leuke kindervoorstellingen die je in de kerstvakantie kunt bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nijntje viert feest (3+), Het Zandkasteel op de boerderij (3+), Lekker weertje, Dikkie Dik (2+), of Raad eens hoeveel ik van je hou (4+)? Voor een actueel overzicht van de theatervoorstellingen bij jou in de buurt verwijs ik je naar de website van je lokale theater. Er zit vast en zeker iets leuks tussen!

5. Kerstdecoratie shoppen voor weinig

Toegegeven, het is de ultieme guilty pleasure, maar al van kleins af aan ga ik samen met mijn moeder op ‘derde kerstdag’ kerstdecoratie shoppen. Bij winkels als V&D of de Bijenkorf zijn alle kerstspulletjes dan namelijk met 50 of soms wel 70% afgeprijsd. Ideaal om voor heel weinig de mooiste dingen in te slaan voor volgend jaar. Ja, daar kan ik dus echt heel erg blij van worden!

Wat vind jij een leuk uitje voor in de kerstvakantie?

2 Comments

  • Reply Vlijtig Liesje 16 december 2015 at 12:03

    Dat ijsbeeldenfestical lijkt me bijzonder!

  • Reply De Mediator 20 december 2015 at 07:29

    Een theater is leuk maar dat ijsbeelden festival lijkt mij ook veel interessanter. Het hoort toch echt bij de winter en nu zal het ook lekker lang blijven staan.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.