ER OP UIT LIFESTYLE

12 dingen die ik deze zomer wil doen

21 juni 2017

Vandaag is de astronomische zomer officieel begonnen! Heerlijk als je het mij vraagt, want de zomer is denk ik toch wel mijn allerfavorietste seizoen. Je hebt zoveel meer mogelijkheden om leuke dingen te doen als het mooi weer is! Ik heb een lijstje gemaakt van maar liefst twaalf dingen die ik deze zomer graag wil doen. Een soort mini-zomer-bucket-list dus!

x Bier drinken op een festival – Een van die fijne dingen aan de zomer vind ik dat er volop festivals zijn. Ik ga ze niet allemaal af, maar mijn favoriete festival bezoek ik al een aantal jaar op rij met veel plezier: Concert At Sea! Over anderhalve week is het al zover en ik kan echt niet wachten. Ik ga onder andere genieten van Anouk, Kensington, Bløf, Racoon, Chef’special en La Pegatina. Nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt, want vorig jaar was dat het enige dat een beetje tegenviel. Maar die biertjes drink ik hoe dan ook!

x Buiten ontbijten – Wat is er fijner dan op een warme dag lekker buiten te ontbijten, als het nog lekker koel is? Niet veel, als je het mij vraagt. Ik krijg er altijd een kampeergevoel van. Ja, ook als ik gewoon in mijn eigen achtertuin zit met m’n kopje koffie en ontbijtje!

x Fietsen met de kinderen – Ik heb er stiekem al een keertje mee geoefend en dat was zó leuk! Als Quinn echt zelfstandig kan zitten wil ik er regelmatig met de fiets op uit gaan. Naar de kinderboerderij bijvoorbeeld. Of voor een boodschap.

x Naar de Nijmeegse Vierdaagsefeesten – Een van mijn vriendinnen woont in Nijmegen. En in Nijmegen is de Vierdaagse natuurlijk hét evenement van het jaar. Ik heb een soort van deal met die vriendin gesloten dat we ‘m gaan lopen in het jaar dat we 40 worden (zet ik dat nu echt zwart op wit?!), maar tot die tijd vermaken we ons elk jaar met de feesten waar je als wandelaar echt geen energie voor hebt. Dit jaar ga ik op roze woensdag die kant op, want dan komen de wandelaars bij haar door de straat!

x Picknicken met mijn gezin – Soms zijn de simpelste dingen het leukst. Een picknick in het park bijvoorbeeld. Lekkere dingen en een kleedje mee en lekker smikkelen en genieten van het zonnetje. Ja, picknicken gaan we zeker weten doen deze zomer!

x Een boek lezen – Sommige mensen doen dit vast het hele jaar door, maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar de tijd te nemen voor een boek. Behalve als ik op vakantie ben. En eigenlijk hoop ik stiekem dat het me buiten onze vakantie ook lukt om ’s avonds eens met een boek in de tuin te gaan zitten in plaats van altijd die eeuwige televisie met Netflix of de laptop op schoot… Heb je nog fijne boekentips voor me, dan hoor ik het graag!

x Sale shoppen – De zomersale is weer begonnen en daar ga ik dit jaar uitgebreid van profiteren! Mijn zomerkleding dateert van minstens twee jaar geleden omdat ik vorig jaar zomer zwanger was. Bovendien heb ik dankzij Weight Watchers van de meeste dingen een of twee maatjes minder nodig. Lise heeft ook nog wat kleding voor deze zomer nodig aangezien bijna niets van vorig jaar haar nog past en voor Quinn geldt eigenlijk hetzelfde. Ik kocht gisteren al een hele berg omdat ik noodgedwongen wat tijd moest overbruggen in een winkelcentrum maar ben zeker van plan zodra de kortingen wat hoger zijn nog eens mijn slag te slaan!

x Zwemmen in een buitenbad – Alleen met beide kinderen durf ik het niet aan, maar als M vrij is of met een vriendin vind ik het lekker om op een warme dag naar een buitenzwembad in de buurt te gaan. Lekker luieren in de zon en af en toe een verkoelende duik nemen. Heerlijk!

x Vakantie vieren in Zeeland – Ook dit jaar gaan we weer naar onze favoriete vakantiebestemming binnen Nederland: Zeeland! Een ander park dan vorig jaar en dus geen huisje óp het strand, maar dat mag de pret niet drukken. Mocht het weer tegenvallen dan zitten we ook op loopafstand van het subtropisch zwembad en het dorpje is ook vlakbij. Ik heb er al helemaal zin in en ben stiekem de weken aan het aftellen voordat we gaan!

x Mooie foto’s maken – Ik heb een hele fijne camera die veel meer kan dan waarvoor ik hem tot nu toe gebruikt heb. Dus als ik de kans heb wil ik me eens wat meer verdiepen in de instellingen en echt mooie foto’s maken. Van de kinderen bijvoorbeeld, of van de mooie natuur want die is ook prachtig nu!

x Zelf ijsjes maken – Lise is dol op ijs – tja, welk kind niet – en ik lust op een warme dag ook wel een lekker verfrissend ijsje. IJs zelf maken heb ik nog niet zo vaak gedaan en het is zo makkelijk dat ik dat zeker eens wil gaan doen deze zomer. Helemaal mooi als het dan ook nog eens een beetje verantwoorde ijsjes worden!

Je leest het: als het goed is hoef ik me deze zomer niet te vervelen! Wat staat er op jouw to do lijstje voor de komende tijd?

 

 

 

8 Comments

 • Reply Essma 22 juni 2017 at 06:32

  Klinkt allemaal als dingen die best te doen zijn. Heerlijk! Ik heb geen plannen deze zomer, behalve dat wij ook heerlijk naar Zeeland gaan 2 weken! Wat toevallig! 😄 Wij zitten wel in een huisje op het strand! Benieuwd of dat hetzelfde is dan. Heb er echt zin in! Eerst blijven we een weekje in Bosrijk Efteling! We zijn komende zomer dus vooral ’toerist is eigen land’ Heb er zo’n zin zin!

 • Reply Jodi - lieftjuis 22 juni 2017 at 08:51

  Heerlijk vooruitzicht. Hoop dat je alles redt, maar dat zal niet lastig worden met dit mooie weer

 • Reply Janske 22 juni 2017 at 15:24

  Hier ook zo’n fijn lijstje gemaakt. Laat die zomer maar beginnen!

 • Reply Lodi 22 juni 2017 at 17:37

  Leuke dingen. Wij eten eigenlijk zodra het kan buiten in de tuin. Ik vind dit zo een ‘vakante gevoel’ heerlijk. Ik hoop dat het nog lang mooi weer blijft en jij al de 12 dingen aan kan vinken!

 • Reply Leonie van Mil 23 juni 2017 at 15:08

  Mooi lijstje! Leuke dingen om naar uit te kijken. Ik hoop deze zomer ook lekker veel te kunnen lezen.

 • Reply Wendy 23 juni 2017 at 20:44

  Zo, dat was zeker zweten, pffff. Op mijn lijstje staat vooral: op vakantie gaan! Dat hebben wij namelijk nog nooit in de zomer gedaan omdat het met mijn werk handiger is om dat buiten het hoogseizoen te doen, maar nu met 2 kindjes erbij kiezen wij ook voor een relaxte zomer <3

 • Reply Jessica 24 juni 2017 at 21:05

  Goede doelen! En goed haalbaar ook denk ik. Heel veel plezier met het beleven van al deze mooie momenten.

 • Reply Jacqueline 25 juni 2017 at 22:30

  Klinkt goed allemaal! Ik weet nog steeds niet wat we gaan doen in de vakantie. Misschien eerst maar eens mijn hoofd leegmaken de eerste week.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.