ER OP UIT ETEN EN DRINKEN

10 x de leukste kindvriendelijke koffiebars met heerlijke koffie

27 december 2019
kindvriendelijke koffiebars

Met de kerstvakantie voor de deur, ben je na alle kerstinkopen natuurlijk toe aan een aantal dagen ontspanning. Je kinderen denken daar misschien anders over. Die zijn door het dolle heen vanwege de vakantie én alle cadeaus die ze krijgen van de kerstman. Ben je toch nog van plan een (kleine) citytrip met het gezin te doen? Bezoek dan vooral een van deze 10 leuke kindvriendelijke koffiebars (met dank aan Sám van Koffietje.nl).

1 Rocking Chair in Utrecht

Naast lekkere koffie, gebrand door Single Estate Coffee Roasters uit Den Haag, kun je bij Rocking Chair ook prima met je kinderen terecht. Achterin de koffiebar vind je namelijk een oude kluis, die helemaal omgetoverd is tot speelruimte voor de kids. Wil je dus even lekker genieten van een heerlijke bakje koffie, neem dan plaats op de schommelstoel voor de kluis en laat je kinderen in de kluis ravotten. En je kunt ze gewoon in de gaten houden. Want je kijkt zo door een luikje de kluis in.

2 Koffiehuisje Eindhoven

Als Eindhovense drink ik natuurlijk regelmatig koffie in mijn eigen stad. Met de kids erbij ga ik dan het liefst naar Koffiehuisje Eindhoven, op de De Jonghlaan achter het PSV stadion. Ook hier hebben ze het slim ingericht. Voor in de koffiebar kun je lekker rustig zitten, en achterin hebben ze een aparte ruimte gemaakt waar de kinderen kunnen spelen.

3 Rum Baba in Amsterdam

Ben je een dagje met de kids in Amsterdam, ga dan zeker koffie drinken bij Rum Baba in Amsterdam Oost. Rum Baba staat naast lekkere eigen gebrande koffie ook bekend om hun zelfgemaakt gebak. Daar ga je geen spijt van krijgen en je kinderen zullen je dankbaar zijn! De koffiebar heeft een jonge en frisse uitstraling, met name door het schoolmeubilair. En in het weekend vind je er veel jonge gezinnen. Oh, en let ook vooral even op de “poppetjes” die je bij je bestelling krijgt.

4 Cornelis Coffee in Utrecht

In een oude kruidenierswinkel, in het hart van de wijk Wittevrouwen in Utrecht, vind je Cornelis Coffee. De koffie is top en wordt gebrand door Bocca uit Amsterdam. Voor de kinderen is er achterin de koffiebar een speelhoek ingericht. En je kunt er naast koffie ook een gezonde, voedzame en biologische ontbijt of lunch krijgen.

5 Lucifer Coffee Roasters in Eindhoven

Een andere favorietje uit Eindhoven waar ik graag met kinderen kom is Lucifer Coffee Roasters op de Kleine Berg. Hier vind je geen apart speelhoekje zoals bijvoorbeeld bij het Koffiehuisje, maar is er wel voldoende plaats. De koffiebar heeft een vrij casual uitstraling, waar vrij veel kan en mag. Hierdoor kijkt niemand echt op van een paar luidruchtige kids. En de koffie, die branden ze zelf. Mijn favoriet? Uiteraard de Eindje Blend!

6 The Fuzz Coffee Nijmegen

Zijn je kinderen iets ouder en heb je zin in een (bord)spelletje? Dan is The Fuzz Coffee in Nijmegen the place to be. De koffiebar oogt vrij informeel, een tikketje vintage/retro en heeft een heuse spelletjeskast. Hier vind je spellen als Risk, Mens Erger Je Niet, etc. Mocht je de komende weken op een druilerige dag in Nijmegen zijn. Bestel dan hier een paar bakjes koffie, trek een spelletje uit de kast en have fun!

7 Koffie Leute Brauhaus in Utrecht

Koffie Leute Brauhaus is weer zo’n typische koffiebar waar alles kan en mag. En dat merk je meteen als je binnenstapt. Je waant je even terug in de tijd, ik gok zo rond de jaren ’80. De koffie is heerlijk en wisselt regelmatig van branderij. En je kinderen? Daar heb je geen last meer van 😉. Bij Koffie Leute Brauhaus kun je namelijk lekker gamen op een oude Super Nintendo. Vandaar dat deze koffiebar niet mag ontbreken in het rijtje leukste kindvriendelijke koffiebars!

Lees ook: Ik leerde koffiezetten als een echte barista

8 Eef Koffie in Den Haag

Ook in Den Haag kun je prima een dagje vertoeven met je kinderen. Ben je klaar met shoppen en de drukte uit de stad? Begeef je dan naar het Regentessekwartier, ten westen van het centrum. Daar vind je namelijk Eef Koffie, een gezellige huiskamer waar je naast koffie (gebrand door Roast Factory uit Den Haag) ook terecht kunt voor een heerlijke tosti. De kids kunnen lekker spelen op de bank achterin de koffiebar. En ook hier hebben ze leuke bordspelletjes.

9 Anne&Max in Eindhoven

Nog een in Eindhoven (de laatste dan 😅). Op de Kleine Berg vind je naast Lucifer Coffee Roasters ook Anne&Max. Zoals ze zelf omschrijven staat het “huiskamergevoel” voorop, en kun je er dus prima terecht met je kinderen. De koffiebar bestaat uit meerdere verdiepingen, vooral op de 1e etage is voldoende plek voor jou en je gezin. Spelletjes vind je hier helaas niet, maar wel een ontbijt- of lunchplankje. Dus, hebben jullie honger en zin in lekkere koffie, wandel dan even binnen bij Anne&Max.

10 P.S. Koffie thee & taart in Groningen

Het rijtje kindvriendelijke koffiebars sluit ik af met een leuk en kleurrijk koffiebarretje helemaal in Groningen. Bij P.S. Koffie, thee & taart krijg je naast lekkere koffie van Single Estate uit Den Haag, ook huisgemaakte appeltaart. Voor de kinderen is het daarnaast leuk om voor in de bar, aan het raam, te gaan zitten op de schommels. Kunnen ze even hun energie kwijt, terwijl jij geniet van je taartje en je koffietje.

Heb je zelf nog tips voor leuke en lekkere kindvriendelijke koffiebars? Laat ze dan achter in de comments hieronder 👇

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.