DREUMES QUINN'S UPDATES

23 maanden update Quinn

10 oktober 2018

23 maanden

Nog maar een maandje en Quinn mag twee kaarsjes uitblazen. Wat zeg ik, nog minder dan een maand! Ik wilde eigenlijk een update video maken maar aangezien ik de afgelopen weken zo enorm druk ben geweest is het er gewoon niet van gekomen. Maar aangezien ik vandaag afstudeer komt er na vandaag weer wat meer ruimte in mijn agenda en heb ik besloten dat we sowieso rond zijn tweede verjaardag weer een video gaan maken samen. Dat moet gewoon! En dan doe ik de 23 maanden update dus even in artikelvorm. Hoe ging het de afgelopen maand met eten, slapen en qua ontwikkeling?

Voeding

Tja, wat zal ik hier eens over zeggen. Quinn houdt van eten en dat is enorm fijn. Brood, fruit, avondeten, alles vindt hij lekker. Iets lekkers (als in: iets minder gezonds) krijgt hij ook weleens hoor. Meestal is het in de middag tijd voor een lekker koekje of een doosje rozijntjes. Als toetje na het avondeten is hij nog altijd dolblij met een schaaltje Griekse yoghurt met een druppeltje diksap er doorheen. Hij eet dat het liefste zelf en dat gaat gelukkig steeds beter. Ook de avondmaaltijd trouwens. At hij eerder nog vooral met zijn handen, nu begint hij steeds meer zijn vork te gebruiken als hij eet.

Slapen

Wat slapen betreft merk ik aan Quinn dat hij ’s middags minder snel moe is dan pakweg een maand geleden. Eerder was hij direct na de lunch echt moe en bracht ik hem naar bed. Nu protesteert hij meestal hevig als ik hem rond dat tijdstip al in bed wil leggen. En dus gaat hij nu meestal rond half drie pas naar bed. De ene dag valt hij dan direct in slaap, maar er zijn ook dagen dat ik hem nog best een tijdje hoor kletsen voordat het stil wordt. Ik kan me niet voorstellen dat hij al bijna geen middagdutje meer nodig heeft, vooral niet omdat Lise tot bijna 3 jaar overdag heeft geslapen. Ik ben dus wel benieuwd hoe dit bij andere kinderen van Quinn zijn leeftijd gaat.

De nachten lopen eigenlijk gesmeerd. De ene dag gaat hij tegelijk met Lise naar bed, tussen 19:00 en 19:30 uur. Maar er zijn ook avonden dat hij rond dat tijdstip nog niet moe is. We laten hem dan beneden tot ongeveer 20:00 uur en dan valt hij vrijwel altijd gemakkelijk in slaap. We horen hem dan niet tot een uur of 7:30/8:00 uur de volgende ochtend. Doordeweeks wordt hij meestal wakker doordat wij opstaan en Lise aangekleed moet worden om op tijd op school te zijn. In de weekenden komt het weleens voor dat we tot na achten kunnen doorslapen met z’n allen. Ik realiseer me dat dat een luxe positie is!

Ontwikkeling

De ontwikkelingen gaan vliegensvlug de laatste tijd. Quinn spreekt sinds kort steeds vaker met twee woordzinnetjes. Dus ‘dag papa’, ‘mama pakken’, ‘mooie auto’ en, jawel, ‘mooie mama’ passeren allemaal de revue. Zo ontzettend leuk om hem steeds beter te horen duidelijk maken wat hij precies wil. Het is ook net alsof ik hem steeds beter leer kennen hierdoor. Het wordt meer een persoontje nu hij beter kan communiceren. Echt genieten vind ik dat!

De speelkeuken is echt topfavoriet bij Quinn. Hij zet kopjes ’toffie’ voor me en komt regelmatig een taartje brengen. Hij vindt het super leuk om kleine bakjes open te maken en er spulletjes in te doen, om vervolgens alles weer uit te laden. Lise vond (en vindt) dit ook leuk, dus dat heeft hij niet van een vreemde. Quinn houdt ook ontzettend van bouwen met Duplo. Lise bouwde op deze leeftijd vooral kleine torentjes die ze vervolgens overal mee naartoe nam. Quinn experimenteert meer en is vooral gek op de Duplo trein. Hij kan al zelf een spoortje maken en de trein daarover laten rijden. Als Quinn niet met zijn trein of Duplo speelt is hij waarschijnlijk aan het kleuren. En dan het liefst met stiften. Helaas voor mij, want hij kliedert dan al snel zichzelf en de tafel onder. Gelukkig heb ik al gemerkt dat de inkt van de stiften die wij hebben heel gemakkelijk weg te poetsen is, dus ik vind het al iets minder erg 😉

Tja, ‘zuigen’ is ook Quinn zijn grote hobby. Stofzuigen probeer ik zoveel mogelijk te doen op momenten dat hij niet in de buurt is. Want doe ik dat wel, dan ben ik er vier keer zo lang mee bezig. Op zich niet erg voor een keertje, maar hij zet constant de stofzuiger aan en uit en ik kan je vertellen dat dat op een gegeven moment echt niet grappig meer is. Hem zelf de bank laten stofzuigen was dat trouwens wel. Kijk dat trotse gezichtje!

‘Zee!’ riep hij heel hard toen we naar het riviertje achter ons huis waren gewandeld. Helaas waren de eendjes nergens te bekennen, maar het water op zich was al interessant genoeg om naar te kijken.

Quinn is een ondernemend, vrolijk en energiek mannetje. De peuterpuberteit begint langzaam een klein beetje om de hoek te kijken. Zo gaat hij af en toe op de grond liggen als hij iets niet mag om het dramatische effect wat te versterken. Maar van echte puberbuien is (nog) geen sprake hoor. Ik ben benieuwd of ik daar volgende maand anders over denk. Poeh, bizar hoor, dat ik binnenkort een peuter en een kleuter in huis heb! Time flies veel te snel!

Tot welke leeftijd (ongeveer) deed jouw kind een middagdutje?

2 Comments

  • Reply wendy 10 oktober 2018 at 07:19

    De oudste tot wel ongeveer 4 jaar nog af en toe en de jongste tot 2,5 jaar. Net of de jongste door had dat er overdag veel te beleven is. ( omdat hij oudere broer dan beneden hoorde spelen) en hij daardoor niet meer naar bed wilde. Ik weet het niet hoor. Maar dat heb ik wel eens gedacht.

  • Reply Danielle 12 oktober 2018 at 11:57

    Ons zoontje wilde met 1 jaar niet meer overdag slapen, drama was dat. Nu slaapt hij meestal 3 uur overdag en hij is nu ook 23 maanden oud. Ik kan er geen peil op trekken haha

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.