DREUMES QUINN'S UPDATES

22 maanden update Quinn

30 augustus 2018

22 maanden

Kleine dreumesjes worden groot! Quinn is morgen precies 22 maanden oud. Zijn tweede verjaardag begint serieus dichterbij te komen en ik ben dan ook al druk bezig met ideeën opdoen voor zijn feestje en verlanglijst. Maar hoe geweldig ik het ook vind om hem te zien ontwikkelen, hoe trots ik ook ben op alles wat hij leert, hij mag echt nog wel even klein blijven hoor! Zoals in elke update heb ik een overzicht gemaakt van zijn ontwikkeling en vertel ik hoe het gaat met eten en slapen.

Voeding

Eigenlijk is er wat eten en drinken betreft niet veel veranderd ten opzichte van de vorige update. Behalve dan misschien dat Quinn aan tafel zitten zonder te eten maar tijdverspilling vindt. Dat resulteert erin dat hij zich op zeer behendige wijze uit zijn kinderstoel weet te wurmen en dan rechtop gaat staan. En als het even kan nog gaat zitten bovenop de rugleuning. Tja, een tuigje zou hier uitkomst kunnen bieden maar dat kunnen we nog steeds niet vinden. Daarom hanteren we nu maar de strategie hem zodra hij het zat is gewoon uit de stoel te halen en rond te laten lopen. Nadat we hem uitgebreid schoongemaakt hebben, want meestal zit hij na het eten flink onder.

Het eten zelf gaat nog steeds goed, al heeft hij de afgelopen maand wat last gehad van (laat?) doorkomende hoektanden. Daardoor liet hij broodkorstjes liggen en waren er een paar dagen bij dat hij over het algemeen niet zo’n zin had in eten. Inmiddels is dat gelukkig weer bijgetrokken en smult hij er weer op los. Behalve ei en tomaat lust hij eigenlijk vrijwel alles en dat is zo fijn!

Slapen

Het slaapritme van Quinn is al een tijdje redelijk stabiel. Hij wordt normaal gesproken tussen zeven en acht uur ’s ochtends wakker. Zo rond 13:30 uur doet hij een middagdutje van een uur of twee en ’s avonds gaat hij tegelijk met Lise tussen 19:00 en 19:30 uur naar bed.

Gedurende de zomervakantie wilde de bedtijd nog weleens wat verschuiven, maar sinds school (en opvang) hier weer is begonnen, gaan de kids weer mooi op tijd naar bed. Meestal zijn ze dan ook echt wel moe. Alleen als Quinn ’s middags wat langer heeft geslapen dan normaal of later in slaap viel en daardoor tot een later tijdstip doorsliep, wil hij nog weleens klaar wakker zijn om 19:00 uur. Als we merken dat hij niet wil slapen houden we hem meestal nog een half uurtje tot een uurtje beneden tot hij wel probleemloos naar bed gaat. Ik vind het dan wel fijn om hem alvast zijn slaapzak aan te doen en zijn tanden te poetsen, zodat hij als het moment daar is direct zijn bedje in kan.

Ontwikkeling

Naast lopen als een kievit kan Quinn inmiddels ook rennen. Al struikelt hij soms nog wel. Pijnlijk als je een kort broekje aan hebt en buiten aan het rennen bent! Wat klimmen en klauteren betreft wordt hij ook steeds behendiger. En het lijkt ook alsof hij niet meer zomaar overal opklimt, alleen als hij er echt een doel mee heeft. Het blijft trouwens wel opletten geblazen, want voor we het weten zit hij in de gang en klimt hij de trap op en toen ik laatst de voordeur niet op slot had gedraaid terwijl ik stond te koken was meneer naar buiten gewandeld. Ik zag vanuit mijn ooghoek dat de voordeur open stond en schrok me natuurlijk wild. Gelukkig stond hij gewoon nog op het stoepje, zich waarschijnlijk te verbazen dat het hem gelukt was uit te breken 😉 Maar de deuren zitten hier tegenwoordig dus voornamelijk op slot. Quinn vindt het heerlijk om in de achtertuin naar buiten te kunnen lopen en dat mag hij meestal. Alleen vrees ik nu al voor het moment dat het buiten te koud is of te slecht weer. Dan wordt de leefruimte voor zo’n onderzoekend mannetje toch een heel stuk kleiner.

Qua spraak gaat maakt Quinn enorme sprongen. Hij zegt vaak uit zichzelf woorden na en vindt het heel leuk om boekjes te lezen en zelf de plaatjes te benoemen. Noemde hij zijn zus eerst nog ‘Zieze’, is dat inmiddels al heel duidelijk ‘Lise’ en zo verbaas ik me elke dag wel over een paar woorden die hij nu weer heeft bijgeleerd. Brabbeltaal spreekt hij trouwens ook nog steeds vloeiend. Ik vind het soms zo sneu als ik niet kan verstaan wat hij zegt, maar hij me wel zichtbaar iets duidelijk wil maken. Met een beetje geduld kom ik er gelukkig meestal toch wel achter, want ik kan me voorstellen dat dat voor hem ook frustrerend is.

Over frustratie gesproken… Quinn kon voorheen nogal ongeduldig zijn en snel gefrustreerd raken als iets niet ging zoals hij het verwachtte. Sinds een paar weken lijkt dat een beetje te veranderen. Hij heeft meer geduld, is sneller tevreden en dat zorgt er natuurlijk automatisch voor dat we allemaal rustiger zijn. Een hele fijne ontwikkeling als je het mij vraagt! Dat hij nu beter kan duidelijk maken wat hij wil (ja, nee en stop zijn woordjes die hij al heel goed kan gebruiken!) zal er vast aan bijdragen dat dit nu beter gaat.

Ook de kameraadschap tussen Quinn en zijn grote zus Lise begint steeds meer te groeien. Hoewel ze heus niet altijd lief zijn tegen elkaar, merk je wel aan alles dat het maatjes zijn. En Lise voelt als vanzelf aan dat ze haar kleine broertje wil beschermen als wij even niet in de buurt zijn. Zo ging dat afgelopen weekend in een speeltuin. Ze volgde hem overal waar hij heen ging. Zo lief!

Heb jij ook een dreumes in deze leeftijdsfase? Ik ben benieuwd of je veel uit deze update herkent of juist totaal niet. Laat je het me weten in een reactie?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.