DREUMES QUINN'S UPDATES

20 & 21 maanden update Quinn

31 juli 2018

Er zijn alweer twee maanden verstreken sinds de vorige update. Hoog tijd dus om jullie bij te praten over Quinn zijn ontwikkeling. Ik merk dat ik nog weleens verkondig dat Quinn ‘anderhalf’ is, maar met zijn 21 maanden kan dat natuurlijk niet meer. Onze dreumes is hard op weg een echte peuter te worden. En dat is te merken!

Voeding

Eet- en drinkmomentjes zijn nog steeds een feestje. Het avondeten probeert Quinn de laatste tijd steeds meer met een vorkje te eten. Maar dat voorkomt niet dat – een beetje afhankelijk van wat er op het menu staat – alles onder zit. Quinn zelf, de tafel, de vloer… Ach, zolang hij geniet van het zelf eten vind ik het allemaal prima. In twee minuten is alles weer schoon.

Quinn ontbijt met een boterham en een beker melk. Als tussendoortje krijgt hij fruit. De lunch bestaat uit twee boterhammen en een beker water. ’s Middags krijgt hij een wisselend tussendoortje. Dat kan een koekje zijn, of een doosje rozijntjes of andere (liefst beetje verantwoorde) snack. ’s Avonds eet hij gewoon ‘met de pot mee’ met als toetje een schaaltje Griekse yoghurt met een druppeltje diksap erdoor. Voor het slapengaan krijgt hij dan nog een bekertje melk.

Ik heb nog maar weinig dingen kunnen ontdekken die Quinn echt niet lust. Maar hij is niet zo dol op ei en tomaat vindt hij ook maar niks. Hij is wel helemaal dol op pasta, komkommer, brood, aardappeltjes, allerlei soorten vlees en vis en bijna alle groenten. Volgens mij mogen we niet klagen!

Slapen

Ik vind het altijd spannend om het hardop uit te spreken, of neer te typen, maar slapen gaat de afgelopen tijd echt heel erg goed. Op vakantie in Zeeland was Quinn vaak wat eerder wakker dan normaal, maar sinds we weer thuis zijn maakt hij hele goede (soms zelfs lange) nachten. Soms ga ik hem maar uit bed halen omdat hij tegen half tien nog steeds op één oor ligt!

Quinn doet tegenwoordig tussen 13:00 en 14:00 uur ’s middags een dutje. Hij slaapt dan zo’n twee uur en gaat ’s avonds tussen 19:00 en 19:30 uur gelijktijdig met Lise naar bed. Nu moet ik zeggen dat het in de vakantietijd soms wat later wordt, maar we hoeven er in principe op de meeste dagen ook niet vroeg uit dus het ritme is iets verschoven. Dat wordt weer wennen over een paar weekjes!

Ontwikkeling

Bij de vorige update liep Quinn al wel, maar was het nog niet heel stabiel. Ook probeerde hij overal op te klimmen, wat nogal eens tot ongelukjes leidde. Het lopen gaat inmiddels echt stukken beter. Hij loopt gelukkig ook wat beter aan de hand en dat is toch wel fijn als we ergens zijn zonder kinderwagen of buggy.

Van klimmen is hij ook fan. En ook al bezorgt het me nog regelmatig een halve hartverzakking, toch heb ik steeds vaker het gevoel dat het wel goed komt. Hij lijkt iets beter te kunnen inschatten wanneer hij ergens wel of niet op en weer af kan komen. Natuurlijk laat ik hem niet zomaar zijn gang gaan en loop ik altijd achter hem aan de trap op, maar ik denk ook dat het bij jongens nu eenmaal zo is dat ze er al doende achterkomen wat wel en niet kan. Met vallen en opstaan dus eigenlijk letterlijk.

Quinn speelt momenteel graag met de speelkeuken die hier in de woonkamer staat. M haalde laatst Lise’s oude houten fietsje van zolder en daar stapte hij bijna direct op. En stiekem vindt Quinn het ook heel leuk om met de poppen (baby’s) van Lise te spelen. Flesje en speentje geven, knuffelen en aaien. Hij is een goede poppenpapa. Zo lief!

Vergeet ik bijna te vermelden waar Quinn op dit moment echt helemaal fan van is. Jokie! Het is Jokie en Jet voor en Jokie en Jet na. Het enige waar hij echt rustig van wordt is de ‘on ride’ YouTube-video van Carnaval Festival. Maar de afleveringen van Jokie en Jet op YouTube en de boekjes die we ervan in huis hebben worden ook verslonden. En als meneer in de auto wat begint te zeuren hoeven we de cd van Jokie en Jet maar op te zetten en hij is stil. Je begrijpt dat wij inmiddels geen J&J meer kunnen zien… Maar natuurlijk zingen we toch elke keer weer gezellig mee.

Quinn praat trouwens ook steeds beter. Hij begrijpt alles en leert dagelijks nieuwe woorden bij. Ik heb zelfs al een enkele keer gehoord dat hij een zinnetje van twee woorden uitsprak (‘buggy zitten!’). Maar over het algemeen zijn het nog losse woordjes. Ik ben heel benieuwd hoe dit de komende maand weer gaat ontwikkelen.

Vooral de laatste weken is Quinn enorm aan het groeien in zijn ontwikkeling. Ik vind het zo mooi en bijzonder! Hij verbaast me bijna dagelijks met nieuwe dingen en dat is geweldig. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.