DREUMES QUINN'S UPDATES

19 maanden update Quinn

31 mei 2018

Kijk dit jongetje nu eens zitten! Quinn is vandaag precies 19 maanden oud, dus het is weer tijd voor een nieuwe update over zijn ontwikkeling. Ik geloof dat er wat voeding en slaapritme betreft niet veel veranderd is ten opzichte van de vorige update, maar in zijn ontwikkeling heeft Quinn wel weer flinke sprongen gemaakt de afgelopen maand. En we hebben veel leuke uitstapjes gemaakt, waar ik ook gewoon wat toffe foto’s van ga delen.

Voeding

Het eten gaat naar mijn idee weer wat beter dan de vorige maand. Hij kiest nog steeds de lekkerste dingen uit om het eerste op te eten, maar probeert ook weer nieuwe dingen. We moeten nog wel op tijd het bord weghalen als meneer geen zin meer heeft om te eten want anders belandt alles op de grond.

Quinn zijn eetritme is nog gelijk aan dat van vorige maand, daar zal ik dus verder niet over uitweiden. We hebben er even over gedacht de beker melk voor het slapengaan eraf te halen, maar die zit zo in zijn systeem en is echt zijn momentje om tot rust te komen voordat het tijd is om naar bed te gaan. We laten hem er dus toch nog maar in voorlopig.

Slapen

Het slapen ging de afgelopen maand erg goed. In de middag doet Quinn een flinke dut van zo’n 2,5 en soms wel 3 uur. Ook slaapt hij in principe alle nachten door. Hij gaat tegelijk met Lise tussen 19:00 en 19:30 naar bed en wordt tussen 7:30 en 8:00 weer wakker. Toen we vorige week in Duitsland in een stacaravan sliepen met maar twee slaapkamers ging het slapen even wat moeizamer. De kinderen zijn het niet gewend samen op een kamer te slapen en hielden elkaar dus wakker. Na een paar nachten lieten we Lise in ons bed in slaap vallen en brachten we haar pas naar haar eigen bed als Quinn diep in slaap was. Dat werkte prima en ’s ochtends hoorden we ze samen plezier maken in hun kamer. Op de foto hieronder kun je zien dat Lise dan gewoon bij Quinn in bed kroop, zo leuk 🙂

Van de problemen die Quinn vorige maand had met doorkomende kiezen en oorpijn hebben we gelukkig al even niets meer gemerkt.

Ontwikkeling

Het lopen gaat weer een stukje beter dan vorige maand. Duurde het eerst nog wel even voordat Quinn naar de gang kon ontsnappen als ik even iets uit de voorraadkast moest pakken, nu staat hij binnen enkele tellen bij me. Dat is nog wel even wennen! Hij wordt ook met klimmen steeds behendiger en ik krijg gelukkig niet meer zo vaak een halve hartverzakking als hij weer eens probeert op een kinderstoeltje te gaan zitten. Dat heeft hij echt met vallen en opstaan geleerd maar gaat nu al veel beter dan een maand geleden!

Twee favorieten van Quinn zijn auto’s en dieren. Als we op de fiets zitten om Lise uit school te halen wijst hij naar alle auto’s die hij ziet en roept heel hard: ‘auto!’. Dieren vindt hij ook fascinerend. Op de foto hierboven waren we op een ecologische boerderij waar je varkens en kippen van dichtbij kunt zien. Hij stond er echt vol bewondering naar te kijken.

Quinn brabbelt nog lekker in zijn eigen taaltje, maar kent inmiddels al heel veel woorden. En begrijpen kan hij er nog veel meer. Ook complete zinnen! Zo vroeg ik hem gisteren tijdens het avondeten ‘hoe heet je zus?’ en antwoordde hij met ‘Lise’ (hij spreekt het meer uit als Dieze, maar wij verstaan het luid en duidelijk). Echt bizar maar ook tof hoeveel hij al begrijpt! Als ik een voor hem nieuw woord uitspreek zegt hij dat vaak al na een of twee keer na.

We zijn de afgelopen weken een paar dagen in de Efteling geweest en een week in Duitsland. Ik heb altijd het idee dat de kinderen daar nog meer leren en groeien dan ze normaal doen. En omdat ze zoveel samen waren is ook hun band weer een stukje hechter geworden. Hoewel hij nog lang niet alles kan wat Lise zou willen speelt ze graag met haar broertje en mist ze hem als hij niet thuis is. En dat geldt andersom net zo!

Dit was zo lief! Quinn genoot echt met volle teugen van de Efteling. Carnaval Festival was met afstand zijn favoriete attractie, maar ook in het sprookjesbos bleef hij maar ‘wow!’ zeggen.

En in Duitsland was hij ook weer eventjes klein, toen we hem af en toe in de Tula op onze rug droegen. We gingen met de kabelbaan van het vakantiepark naar het dorp in het dal en konden dan geen buggy meenemen. Dit was een prima oplossing! Zoals je ziet past hij er nog prima in en na eventjes wennen vond hij het heel fijn om alles vanaf de veilige rug van papa of mama te bekijken.

Ik blijf genieten van alle nieuwe dingen die Quinn leert en de manieren waarop hij mij en anderen meerdere keren per dag aan het lachen maakt. Op naar een volgende update!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.