DREUMES QUINN'S UPDATES

16 & 17 maanden update Quinn

24 maart 2018

We zijn een ruime maand verder sinds de vorige update en dus is het hoog tijd voor een nieuwe. Ik combineer dit keer de 16e en 17e maand, zodat ik eind volgende maand weer gewoon een 18 maanden update kan schrijven. Als extraatje bevat deze update een video die ik samen met Quinn heb gefilmd. Die vind je helemaal onderaan. De inhoud van wat ik daar vertel is globaal gezien gelijk aan die in dit artikel, maar misschien wat minder duidelijk doordat Quinn ook veel te vertellen had…

Voeding

Eten doet Quinn nog altijd erg goed. Op de dagen dat hij ziek was in deze periode na, maar dat lijkt me logisch. ’s Ochtends krijgt hij een boterham met wisselend beleg en een flesje halfvolle melk. Ja, toch nog steeds die fles. Hij vindt dat zó lekker.

Rond tien uur is het tijd voor een bakje fruit. Naast banaan houdt Quinn ook erg van blauwe bessen, druiven en mandarijn. We proberen een beetje af te wisselen en ik zorg vaak dat er twee soorten fruit in zijn bakje zitten. Hier smult hij altijd erg van!

Lunchen doet Quinn met twee boterhammen en een bekertje water. Even leek hij niet meer zo geïnteresseerd en liet hij makkelijk de helft van zijn tweede boterham staan, maar inmiddels eet hij wel weer gewoon alles op.

Als we op schooldagen Lise uit school hebben gehaald om kwart over twee is het daarna tijd om wat te drinken met en wat lekkers te eten. Dit kan een doosje rozijntjes zijn, maar Quinn is ook dol op deze mini madeleine cakereepjes en laatst gaf ik beide kinderen de verantwoorde Wortel Knabbels van Goodies en ook dat was een groot succes.

Rond vijf uur begin ik meestal met koken zodat we om half zes aan tafel kunnen. Avondeten vindt Quinn ook erg lekker. Hij eet met de pot mee en eet alles zelf met zijn handen. We hebben laatst voor het eerst een vork geïntroduceerd, maar die houdt hij dan in zijn ene hand, terwijl hij met de andere hand het eten van zijn bord pakt. Even oefenen nog en dan komt dat wel. Na het eten krijgt hij nog een klein schaaltje Griekse yoghurt.

Voor het slapengaan mogen Lise en Quinn altijd allebei nog een kort filmpje kijken op tv. Tijdens het kijken krijgt Quinn dan een flesje halfvolle melk (dezelfde hoeveelheid als ’s ochtends). Zonder dat flesje is zijn avondritueel niet compleet.

Slapen

Overdag slaapt Quinn in principe nog twee keer, enkele uitzonderingen daargelaten. Soms ging hij zo laat naar bed of sliep zo lang door dat een tweede slaapje niet paste en meestal gaat dat zonder problemen. Het ligt er dus een beetje aan hoe de dag eruit ziet of hij een of twee keer slaapt. Als hij tot twee uur bij de gastouder is geweest bijvoorbeeld, heeft hij daar geslapen en gaat hij ’s middags altijd nog een keer naar bed omdat hij dan moe is van alle indrukken.

’s Avonds tussen 19:00 en 19:30 uur ligt Quinn in bed. Hij slaapt dan in principe door tot de volgende ochtend 7:30, maar omdat hij de afgelopen weken regelmatig verkouden of ziek is geweest werd hij wat vaker tussendoor wakker dan normaal. Hopelijk gaat het snel beter en kunnen we allemaal weer lekker slapen.

Ontwikkeling

Quinn loopt! Hij durft het nog niet altijd, maar heeft al laten zien dat hij het prima kan. Op mijn verjaardag zag ik hem voor het eerst een heel stuk los door de kamer lopen. Een mooier cadeau is er niet!

Nu al het beste verjaardagscadeau: hij loopt! 🎉😍

Een bericht gedeeld door Monique | Moonoloog.nl (@moonoloog) op

Ook wat spraak betreft heeft Quinn weer een sprongetje gemaakt. Hij kan al best veel losse woordjes en de dierengeluiden (boe, waf, mauw, tok). Hier moet je eigenlijk even de video voor bekijken, want dat is te schattig. Ik heb trouwens wel het idee dat Lise wat verder was in haar taalontwikkeling dan Quinn nu. Maar zij was ook wel erg snel. Quinn doet het gewoon lekker op zijn eigen tempo en wanneer hij er zelf klaar voor is en dat is prima.

Boekjes lezen vindt Quinn heel leuk om te doen. Zelf, of zoals hier met papa of mama. Het leukst vindt hij het als het boekje ook nog iets interactiefs heeft, zoals flapjes of plaatjes die uit kunnen schuiven. En als het dan ook nog over dieren gaat heb je echt een schot in de roos.

Zo vindt Quinn ook de boom van de zoefzoef dieren nu helemaal geweldig. De beestjes maken geluid, kunnen rijden en het boompje heeft een deurtje wat open en dicht kan. Elektronica zijn echt Quinn zijn ding. Dat betekent vooral dat hij aast op afstandsbedieningen, mobiele telefoons en de kastjes van de televisie. Niet altijd even praktisch kan ik je vertellen, maar we proberen hem natuurlijk wel te leren dat hij niet zomaar overal aan mag zitten.

Video: 16 & 17 maanden update Quinn

Dat was het wat deze update betreft! Volgende maand dus weer ‘gewoon’ een update over zijn 18e maand. Ik ben benieuwd welke nieuwe dingen hij dan weer allemaal geleerd heeft!

1 reactie

  • Reply Danielle 26 maart 2018 at 19:58

    Hele mooie blog en blog weer! Al vanaf het begin volg ik de ontwikkelingen van jullie kleine man en het heeft me ook geïnspireerd om zelf te gaan schrijven. Heel erg leuk voor later ook

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.