DREUMES QUINN'S UPDATES

15 maanden update Quinn

20 februari 2018

Laatst vroeg iemand me via Instagram wanneer er een nieuwe update van Quinn online kwam. OEPS! Een fijne reminder, want dat is me dus helemaal ontschoten. Inmiddels ben ik wel ruim een halve maand ’te laat’, maar beter laat dan nooit. Toch? Vandaag dus alsnog een update over Quinn zijn vijftiende maand. Hoe slaapt en eet hij? En loopt hij eigenlijk al zelfstandig?

Voeding

Quinn eet goed en veel en hij doet het het liefst helemaal zelf. Gaven we hem vorige maand nog om de dag een bordje pap als ontbijt, zijn we inmiddels helemaal overgestapt op de boterham (die hij dus zelf kan eten) met een fles melk erbij. Eigenlijk moeten we binnenkort eens proberen of hij die melk ook uit een beker drinkt. Ik realiseer me nu pas dat we dat helemaal niet meer hebben aangeboden. Water drinkt hij wel prima uit een (rietjes)beker, dus als dat voor de melk ook geldt zou de fles er in elk geval voor de ochtend van af kunnen. Al vindt hij deze manier van drinken nog wel erg lekker merk ik.

We zijn inmiddels wel vrijwel helemaal over naar gewone koemelk. Er staat nog een pak dreumesmelk van Nutrilon met een klein beetje erin wat we af en toe nog door de melk mengen, maar eigenlijk is het niet meer nodig. Melk is melk voor Quinn en hij vindt het allemaal prima. Naast die fles in de ochtend krijgt hij ook nog altijd een fles voor het slapengaan. Met een aflevering Bumba erbij vindt hij dat een fijn avondritueel. En wij ook, want eigenlijk brengen we hem daarna vrijwel altijd zonder problemen naar bed.

Quinn luncht met twee boterhammen met wisselend beleg met een beker water erbij. Als tussendoortje krijgt hij in de ochtend fruit en in de middag een koekje of rozijntjes. ’s Avonds eet meneer altijd met de pot mee (en ook weer helemaal zelf) en krijgt hij een bakje (Griekse) yoghurt als toetje.

Slapen

Het slapen gaat een beetje wisselend. Gelukkig slaapt Quinn redelijk veel nachten door, maar zo af en toe is er toch nog een onrustige avond of nacht bij. Hij is momenteel wat verkouden en heeft daar ook ’s nachts last van en laatst kwam er een nieuw tandje door waardoor de nachten wat onrustig waren.

Aan het eind van de ochtend, zo tussen 10:00 en 11:00 uur is Quinn echt moe en leg ik hem zonder problemen in bed voor een dutje van 1 à 1,5 uur. ’s Middags gaat hij dan meestal ook nog een keer slapen van ongeveer 14:30 tot 16:00 uur. Heel even leek het erop dat hij dat tweede slaapje niet meer nodig had (hij was bijvoorbeeld alleen maar aan het kletsen boven in bed), maar de laatste tijd slaapt hij toch wel weer echt. Ik gok dus dat we een beetje in de overgangsfase zitten van 2 slaapjes naar 1 slaapje overdag.

Ontwikkeling

Als je me ten tijde van de vorige update had gevraagd wanneer ik gokte dat Quinn los zou lopen, dan zou ik toch zeker ‘bij 15 maanden’ hebben gezegd. Hij liep toen al zoveel langs de bank en de tafel en trok zich overal aan op, dat het leek of het niet lang meer zou duren. En toch is echt loslopen er nog altijd niet bij. Inmiddels staat hij wel zelfstandig op (dus zonder zich ergens aan vast te houden), maar na 1 of 2 voorzichtige stapjes laat hij zich dan toch het liefst op de grond zakken om kruipend op zijn doel af te gaan.

Wat spraak betreft is Quinn echt vooruit gegaan de afgelopen maand. Je merkt opeens dat hij dingen begint na te zeggen en hij heeft weer heel wat woordjes aan zijn vocabulaire toegevoegd. Zo leuk om een nieuw woordje voor het eerst te horen! Laatst zaten Lise en Quinn in bad en bij het uitspoelen van Lise’s haren tel ik altijd tot 10 zodat ze weet hoe lang het nog duurt (goeie tip trouwens als jouw kind daar ook geen fan van is). Ik telde dus één… twee… drie… en na negen stopte ik even en toen riep Quinn: ’tie!’. De laatste woordjes die erbij zijn gekomen zijn ‘dicht’, ‘jas’, ‘Bob’ (van het boekje van Bobbi Beer) en de dierengeluidjes ‘wafwaf’, ‘auw’ (miauw) en ‘boe’.

Nee, ik loop er normaal gesproken niet zo bij maar op bovenstaande foto was het carnaval. Quinn vond het maar vreemd dat mama opeens knalrood lang haar had. Hij moest er niet veel van hebben, haha. Bij het consultatiebureau zijn we de afgelopen tijd trouwens niet geweest, dus ik heb helaas geen nieuwe metingen van lengte en gewicht om te delen. Zijn kledingmaat is net als vorige maand 80/86 en rompers kopen we inmiddels al in 86/92, omdat de rompers in 74/80 echt te klein zijn geworden.

Dat was het voor nu! Ik zal eens kijken of ik volgende maand weer eens een video kan opnemen samen met Quinn. Voor jullie leuk om hem ook te kunnen zien en horen en voor mij ook nog eens erg leuk om te hebben voor later!

2 Comments

 • Reply Danielle 16 maart 2018 at 15:56

  En wanneer komt de video? Ben erg benieuwd

  • Reply Monique 16 maart 2018 at 16:21

   Ik zal eens kijken of het komend weekend lukt! Leuk dat je er zo naar uitkijkt 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.