DREUMES QUINN'S UPDATES

14 maanden update Quinn

9 januari 2018

In de drukte rondom de feestdagen is het me gewoon compleet ontgaan dat Quinn weer een maand ouder is geworden. Mijn dreumes was op 31 december precies 14 maanden oud en daarom leek het me tijd voor een nieuwe update over zijn ontwikkeling.

Voeding

Nog steeds is Quinn een hele goede eter. Hij vindt eigenlijk vrijwel alles lekker en smult elke avond gewoon met de pot mee. ’s Ochtends krijgt hij nu de ene dag een bordje pap en de andere dag een boterham en een beker (of fles) melk. Als lunch eet hij twee boterhammen met een beker water on the side.

Quinn krijgt nu nog de dreumesmelk van Nutrilon, maar we zijn aan het overschakelen op gewone halfvolle melk. Hij krijgt nu half/half en reageert daar goed op. Binnenkort gaan we de verhouding nog iets aanpassen en daarna krijgt hij alleen nog de gewone melk. Bij het ontbijt en in een fles voor het slapengaan. Ik heb even overwogen of die er al af moet maar als ik zie hoe hij er nog van geniet ga ik dat echt nog niet doen. Hij drinkt hem tegenwoordig al helemaal zelfstandig en dat is zo’n lief (en grappig) gezicht.

Aaah, ik kwam toevallig deze selfie tegen, gemaakt op oudejaarsavond bij mijn ouders thuis. Voor het eerst had ik zijn haar een beetje in model gebracht, haha. En dan dat bloesje erbij… Om op te vreten, toch?

Slapen

Slapen gaat de laatste tijd echt enorm goed! Ik klop het voor de zekerheid maar even af… Quinn slaapt in de ochtend zo’n anderhalf uur en gaat in de middag ook nog ongeveer twee uurtjes slapen. ’s Avonds brengen we hem altijd tegelijk met Lise naar boven en slaapt hij van ongeveer 19:30 tot de volgende ochtend 7:30 uur. En de laatste tijd dus vrijwel zonder onderbrekingen wat echt heerlijk is. Een tijdje terug had hij (vermoeden we) last van doorkomende tanden in combinatie met oorpijn en hadden we wat onrustige nachten, maar de laatste weken gaat het gelukkig heel goed. Ik merk ook aan Quinn dat hij lekker in zijn vel zit en vrolijk is dus laten we hopen dat dat zo blijft.

Ontwikkeling

Nee, hij loopt nog niet zelfstandig. Maar oh wat houdt hij van stappen. Dat zie je wel op bovenstaande foto, gemaakt op het schoolplein bij Lise’s school. Zolang hij zich ergens aan vast kan houden stapt hij erop los en soms, heel soms, laat hij even los en doet een los stapje. Om vervolgens snel op zijn billen te gaan zitten of zich ergens aan vast te klampen. Toch nog een beetje spannend, dat los lopen!

Maar ik maak me absoluut geen zorgen, want ik weet zeker dat het binnenkort zover is. En tot die tijd geniet ik van mijn kruipende mannetje, want ik weet dat áls hij eenmaal kan lopen hij dat vooral zal doen. En dat supersnelle kruipen dat hij nu doet is toch ook wel erg leuk om te zien.

Gisteren werden we op het consultatiebureau verwacht voor de gebruikelijke metingen en twee inentingen. Ik dacht eigenlijk dat het er maar eentje zou zijn, dus dat was even een tegenvaller. Ook voor Quinn die zich duidelijk al bewuster was van wat er gebeurde dan de vorige keren. Ik merk dat hoe groter het kind wordt, hoe moeilijker ik het vind om ze die pijn te laten lijden. Echt, ik vind dat zo’n moeilijk moment! Gelukkig was Lise erbij om haar broertje meteen te troosten na de prikjes.

Zoals je op de groeicurves hierboven kunt zien groeit Quinn nog altijd lekker door. Hij zit qua lengte en gewicht ook nog iets boven het gemiddelde, al gaat hij iets dichter naar de middellijn toe dan bij de vorige metingen. Hij is helemaal in verhouding en zoals de arts zei ‘kan het niet beter’, dus dat is fijn!

Een laatste onderdeel van zijn ontwikkeling dat ik wil bespreken is zijn spraak. Het brabbelen is officieel begonnen en naast de ‘babytaal’ waar hij hele verhalen in ophangt, zijn er ook weer nieuwe woordjes bij gekomen. Zo leuk! Naast mama, papa, oma, opa, aap, bah, en haaai, zegt hij nu ook ‘wa wa’ (waf waf) als hij een hond ziet en weet hij dankzij alle mooie kerstbomen die hij de afgelopen tijd gezien heeft ook wat een ‘boom’ is. Gisteravond leek het of hij ‘Bumba’ zei toen dat op stond en zo zijn er wel meer momenten dat ik het idee heb dat hij iets zegt of probeert te zeggen. Ik hou echt van deze leeftijd. Die ontwikkeling gaat zo razendsnel!

Dit was ‘m dan, Quinn zijn 14 maanden update! Weet je nog wanneer jouw kind zelfstandig kon lopen?

4 Comments

 • Reply Loes 9 januari 2018 at 08:31

  Wat leuk om te lezen! Onze mannetjes schelen nauwelijks (21 november 2016), dus heel leuk om te zien hoe die ontwikkeling mooi ‘gelijk’ gaat. Wel nieuwsgierig: hoe doen jullie de overstap qua melk (aangezien je half-half schrijft)? Ik weet niet goed hoe ik dat combineer, warm je water op en doe je er poeder bij en dan ook warme gewone melk erbij? Ik vind het maar een gepruts zelf tot op heden, dus heb me er nog niet aan gewaagd, maar wil dat wel gaan doen nu 🙂
  En ook hier nog geen losse stapjes… Voorzichtige mannetjes 😉 (Of voor de onze geldt: voorzichtig met zichzelf ;))

 • Reply Essma 9 januari 2018 at 09:41

  Leuk om te lezen hoe het met kleine Quinn gaat! Mijn zoontje kon om precies te zijn net twee weken na zijn eerste verjaardag los lopen. Sindsdien houd ik hem niet meer bij 😅..maar ieder kind heeft zo zijn ‘specialiteiten’ blijkbaar, want Aiden zegt nog niet wel. Begrijpen daarentegen wel!

 • Reply Nicole 9 januari 2018 at 13:39

  Wat gaat hij hard!! En al zou hij niet binnenkort stappen.. dat lopen komt wel toch 🙂
  Tis er eentje om op te vreten 🙂

 • Reply Danielle 29 januari 2018 at 21:30

  Ons mannetje is nu vandaag 14 maanden en loopt nu sinds een week echt los. Hiervoor wel pogingen want met 11 maanden dachten we al dat het niet lang zou duren. Kruipen doet hij niet echt een soort van half kruipen en dan weer zitten. Hij liep dan ook graag via muren met ons of iets anders waar hij zich aan kon vastpakken. Praten wordt nu ook steeds meer. De fles komen wij voorlopig nog niet vanaf zijn er nog steeds drie en vanwege koemelkallergie die meespeelt ook erg lastig.. overdag eten gaat ook super 4 broodjes eet hij, behalve zijn avondhap is altijd maar een paar happen… denk vanwege de stukjes want met fruit moet ook alles gepureerd anders spuugt hij het uit.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.