DIY

Knutselen voor Valentijn met je kind

10 februari 2018

Over een paar dagen is het zover: Valentijnsdag! Het is altijd leuk om iemand die speciaal voor je is te verrassen met iets leuks. En wat is er specialer dan dit zelf te maken, samen met je kindje? Ik hoor je al zuchten: ‘Geen tijd… te moeilijk… geeft zo’n troep…’ Wees gerust! Knutselen voor Valentijn hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. De voorbeelden die ik geef zijn allemaal prima uitvoerbaar en geven niet veel troep. Geruststelling hè?

Hand, of voetafdruk van je kindje(s)

De eerste is niet bijster origineel, maar wel super lief (vind ik)! Een hand- of voetafdrukje van je kindje, gedrukt in een speciaal soort gips. Er zijn speciale setjes voor op de markt, maar je kunt ook zelf zoutdeeg maken voor een hand- of voetafdruk. Ik had er eentje in een van de gratis babydozen zitten die je kunt ophalen als je zwanger bent. Als verrassing had Michiel Lise’s handje in het gips gedrukt en kreeg ik het met Moederdag. Hij had zelfs nog de moeite genomen het roze te schilderen en er haar naam bij te zetten. Ik was zo ontroerd toen ik dat kreeg, dus het is zeker een aanrader!

Naast een afdruk in gips, kun je natuurlijk ook vingerverf gebruiken om een hand- of voetafdruk mee te maken, bijvoorbeeld op een canvas of op een mooie kaart.

Hartjes maken met een lege wc-rolletje

Ik denk dat je kindje hier toch wel minimaal 1,5 a 2 jaar voor moet zijn, maar als het lukt is het wel super leuk om te doen. Je pakt een leeg wc-rolletje en deukt het op zo’n manier in, dat er een soort hartjesvorm ontstaat. Vervolgens doop je één kant voorzichtig in (vinger)verf, je geeft het rolletje aan je kindje en hij/zij kan vervolgens hartjes stempelen op een mooie kaart. Super leuk toch?

hartjesmaken

Bron: Popsugar.com

Snow globe met hartje

Snow-Globe-Valentine

Deze is voor je kindje vooral erg leuk om naar te kijken. Het echte DIY-werk zal van jou moeten komen. Maar hoe schattig is een snow globe met daarin een hartje? Hang er een lief kaartje aan en klaar is Kees. Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar het is vrij eenvoudig te maken met spulletjes die je voor het grootste deel in huis hebt. Hier kun je lezen hoe je ze precies maakt.

Foto met zelfgemaakt fotolijstje

Heb je een super leuke foto van je lief met kind(eren)? Dan is het super tof om die foto te laten afdrukken, je kinderen een fotolijstje te laten versieren en dat als verrassing aan je lief te geven. Een persoonlijker cadeautje bestaat bijna niet!

Ik heb een bord aangemaakt op Pinterest waarop je deze en nog meer leuke Valentijn DIY’s kunt vinden!

Lees ook: 9 Valentijn cadeautips voor hem

Verras jij met Valentijn altijd iemand? En word je zelf ook verrast?

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Reacties

  • Reactie angelique 11 februari 2015 at 08:55

    Leuke ideetjes! Hoewel wij niet aan Valentijnsdag doen

  • Reactie Leukste Valentijns DIY voor Coole Ouders 12 februari 2015 at 14:08

    […] samen met je kids een leuke hartjes zon-slinger, een wat minder origineel maar wel heel schattig hand/voetafdrukje of wat dacht je van een zelf geborduurd kaartje? Helemaal leuk omdat je morgen (13 februari) […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.