DIY DREUMES FEESTDAGEN

Uitnodiging tweede verjaardag

28 oktober 2015

twee jaar

Mijn kleine meisje wordt binnenkort gewoon alweer twee jaar! Om stil te staan bij deze belangrijke mijlpaal, mag een feestje natuurlijk niet ontbreken. En wat is een feestje zonder feestvierders? Alle lieve mensen die we graag voor Lise’s tweede verjaardag willen uitnodigen ontvingen een door mijzelf in elkaar geknutselde uitnodiging. Waarvoor we laatst bij de Efteling een kleine fotoshoot hebben gehouden. Benieuwd wat ik ervan gemaakt heb? Lees dan snel verder!

Ik heb er net als vorig jaar voor gekozen de uitnodiging digitaal (per e-mail) te versturen. Ik knutselde, eveneens zoals vorig jaar, met de gratis online fotobewerkingstool PicMonkey. Ik ben er inmiddels al vrij bedreven in en vind het enorm leuk om daar lekker mee te stoeien. Kleurtjes kiezen, lettertypen bij elkaar zoeken en de teksten bepalen. Helemaal mijn ding!

Uitgangspunt voor de uitnodiging zou natuurlijk een foto zijn van Lise in de Efteling. Ik kocht een paar dagen ervoor bij Xenos een opblaasbare 2. Die ging mee de tas in en blies ik op zodra we in het Sprookjesbos arriveerden. Helaas bleek er een klein gaatje in te zitten en liep hij dus telkens langzaam leeg. Dat was wel een beetje balen. Maar alsof het ervoor neergezet was, kwamen we voor het kasteel van Doornroosje een sprookjesachtig bankje tegen. Gelukkig vond Lise het goed om daar even op te gaan zitten. De 2 erbij en toen was het foto’s maken geblazen! De fotoshoot leverde een aantal ontzettend leuke foto’s op.

Eerst wilde ik meerdere foto’s in de uitnodiging verwerken, maar ik merkte dat het daar al snel erg druk van werd. Uiteindelijk heb ik daarom besloten de leukste foto te kiezen. Die foto liet ik de ene helft van de uitnodiging beslaan, op de andere helft plaatste ik alle info. In de witte cirkel hoort ons adres te staan en in de witte balk onderaan een verwijzing naar Lise’s verlanglijstje op wilgraaghebben.nl.

Uitnodiging tweede verjaardag

En hieronder staat hij dan: de uitnodiging! Ik ben ontzettend benieuwd wat jij ervan vindt. Ik ben zelf heel blij met – en trots op – het eindresultaat!

lisetweejaar_blog

Maak jij ook altijd zelf een uitnodiging voor de verjaardag van je kind?

6 Comments

 • Reply Ralph 28 oktober 2015 at 06:44

  Leuke uitnodiging geworden!

 • Reply Nicole 28 oktober 2015 at 08:27

  Vorig jaar heb ik ook zelf de uitnodiging gemaakt.. Wel een echte dus niet digitaal. Dit jaar doe ik denk ik wel digitaal maar dan ook met een leuke foto natuurlijk. Ga nog even inspiratie op doen haha

 • Reply Kelly 28 oktober 2015 at 15:06

  Wij gaan a.s. zaterdag foto’s maken met mijn broer voor Loïs haar uitnodiging! Ik twijfel door jouw stukje wel of ik het ook digitaal zal doen….

 • Reply Charlotte 28 oktober 2015 at 17:27

  Leuk! Ik heb vorig jaar ook zelf de digitale uitnodiging gemaakt met foto’s. Erg leuk om te doen! Weet nog niet of ik er dit jaar tijd voor heb…

 • Reply janske 28 oktober 2015 at 21:00

  hij is ontzettend leuk geworden! Ook mooi met die kleuren en de foto er bij! Ik maakte er ook eentje zelf voor Lola’s eerste verjaardag met foto’s van haar Cake-smash er op. Zo zag hij er uit: http://www.mamaplaats.nl/blog/lola-1-jaar-de-uitnodiging ik vond het ontzettend leuk om te maken en iedereen was enthousiast 🙂 dus voor de volgende verjaardag gaan we ook weer iets moois maken 🙂

 • Reply Geertje - Stay At Home Mama 30 oktober 2015 at 10:11

  Super leuk gedaan! En ook origineel met die nr twee zo onder het sprookjeskasteel!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.