DIY

Supersnelle DIY: een Sinterklaasstolp!

2 december 2017

We zitten midden in de Sinterklaastijd en hier in huis is het gezelliger dan ooit. Alleen op tafel had ik eigenlijk nog niets staan in het Sinterklaasthema. En aangezien we met pakjesmiddag/-avond aan onze grote tafel zullen eten met ons gezin, mijn ouders, broertje en vriendin leek het me leuk nog iets te maken om de tafel mooi aan te kleden. Het werd een Sinterklaasstolp! En hij is super simpel te maken… zo gepiept!

Je hebt natuurlijk wel een stolp nodig voor dit project. Gelukkig zijn die tegenwoordig in veel winkels te koop. Ik kocht de mijne bij IKEA voor €6,99.

Sinterklaasstolp met snoepgoed

Bij Xenos kocht ik een klein formaat chocoladeletter ‘S’. Samen met wat pepernootjes en een schuimpje positioneerde ik de letter onder de stolp en eigenlijk was hij toen al klaar! Ik heb natuurlijk niet zo’n hele grote stolp en ik vind het persoonlijk niet zo mooi als hij helemaal volgepropt zit. Maar je kunt er natuurlijk zo veel of zo weinig in doen als je zelf wilt en ook variëren met andere soorten snoepgoed.

Sinterklaasstolp met poppetjes

Ik maakte ook nog een andere variant. Op zolder had ik nog wat poppetjes liggen die je volgens mij ooit in een supermarkt bij de boodschappen kreeg. Ze bleken qua formaat perfect voor onder de stolp. Dit is dus ook een idee, mocht je nog ergens van dit soort poppetjes hebben liggen.

Natuurlijk zijn er tig manieren waarop je de stolp kunt decoreren. Dat maakt het zo leuk! Je kunt bijvoorbeeld kleine doosjes inpakken met Sintpapier, een vlaggenlijntje spannen, of zelfs een lichtsnoer in de stolp leggen!

Sinterklaasstolp inspiratie

Op Pinterest kwam ik nog een aantal leuke ideeën voor een Sinterklaasstolp tegen. Ik verzamelde ze op onderstaand bord.

Versier jij je huis in de Sinterklaastijd en zo ja, waarmee?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.