DIY MODE

Schoenen verven met Angelus paint *

28 januari 2022

Je vraagt je vast en zeker af wat Angelus paint is en waarvoor je het kan gebruiken. Het is een verf die je kan gebruiken voor het verven van lederen voorwerpen. Je kunt je schoenen ermee verven, een bankstel, jas, tas en nog veel meer. De verf is sinds 1907 op de markt en is nu zo doorontwikkeld dat het de beste leerverf is over heel de wereld. De verf brengt ook veel voordelen met zich mee. De verf is namelijk watervast, krasbestendig en elastisch. Daarnaast kun je de verf in alle kleuren kopen. Wil je graag weten hoe je een lederen voorwerp kunt verven? Lees dan een stukje verder!

Voordat je begint

Er zijn een aantal dingen belangrijk om te weten voordat je de verf gaat gebruiken. Het is belangrijk dat je weet met welk materiaal je te maken hebt. Het komt namelijk wel eens voor dat een item van nepleer gemaakt is. Daarop kan de Angelus paint niet hechten. Dan zijn er nog verschillende soorten echt leer: gedekverfd leer, semi-anilineleer en vol anilineleer. Voor elke soort leer is er een passende verf.

Daarnaast is het belangrijk dat je bepaald wat de staat van het leer is. Wanneer er scheurtjes of andere beschadigingen in het leer zitten, kun je die het beste eerst even repareren. Zo krijg je het beste en mooiste resultaat. Ook is het belangrijk dat je weet welke kleur je gaat gebruiken en of je een matte of glanzende afwerking wilt.

Leren schoenen verven

Ga je oude schoenen customizen? Dan is de Angelus schoen verf een goede keuze. Voordat je de schoenen gaat verven is het belangrijk dat je de volgende stappen onderneemt: 

Zorg dat de schoenen goed schoon zijn, hiervoor kun je de Angelus Preparer en Deglazer gebruiken. Hiermee kun je de finish van de schoen verwijderen die door de vorige maker gebruikt is. Daarna is het belangrijk dat je de schoenen goed laat drogen. Als de schoenen helemaal droog zijn, kun je de verf aanbrengen.

Breng na het drogen van de eerste laag een tweede laag verf aan. Dit is belangrijk voor een goede dekking. Ook na de tweede laag moet je de schoenen weer goed laten drogen. 

Als laatste stap breng je een finisher aan. Deze laat je 24 uur drogen en daarna zijn je schoenen klaar voor gebruik! 

Volg je de bovenstaande stappen nauwkeurig, dan kun je er van uit gaan dat je het gewenste resultaat krijgt en je nog lang plezier zult hebben van je geverfde schoenen.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.