DIY

Knutselideeën voor Pasen

29 maart 2018

Nog een paar dagen en dan is het zover… Pasen. Naast de feestelijke paashapjes van laatst heb ik ook een aantal leuke knutselideetjes verzameld binnen het thema Pasen. Voor die persoonlijke touch in je interieur of op tafel. Zoek je voor de komende dagen nog een leuke knutselactiviteit dan zit er vast iets voor je tussen. 

Eierdopjes van viltbolletjes

Veel mensen genieten met Pasen van een extra uitgebreid ontbijt. Wij gaan bijvoorbeeld gezellig brunchen bij mijn ouders. Het ziet er dan natuurlijk extra feestelijk uit als je de tafel leuk versiert. Bijvoorbeeld met deze eierdopjes die je maakt van viltbolletjes. Wat mij betreft het perfecte voorbeeld van een simpel idee met een heel leuk resultaat!

Paasboom met masking tape en papier

Deze vind ik heel leuk om samen met je kind(eren) te doen. In plaats van een traditionele paastak in een vaas, maak je er gewoon een paasboom op het raam met masking tape en papier! Het leuke is dat je zelf kunt bepalen welke kleurcombinaties je gebruikt waardoor je hem helemaal naar je wens (of die van je kind) kunt maken. Rolletjes masking tape (ook wel washi tape genoemd) koop je voor een klein prijsje bij Action, HEMA of Xenos. Net als de andere spulletjes die je voor deze DIY nodig hebt trouwens.

Low budget Paas DIY’s

Heb je net als ik kleine kinderen die nog niet heel lang met een werkje bezig willen (of kunnen) zijn, dan zijn deze knutselwerkjes een goede optie. Ze nemen per stuk maar 5 a 10 minuten in beslag en geven toch een heel leuk resultaat. Vooral het stempelen van ‘eitjes’ met een aardappel vind ik heel leuk!

Knutselen met zelfgemaakte klei

Van zelf klei maken had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar blijkbaar is het helemaal niet zo moeilijk. Groot voordeel is dat je de klei met kleurstof elke kleur kunt geven die je maar wilt. Bijvoorbeeld vrolijke lentekleurtjes. Naast het recept van zelfgemaakte klei vind je een aantal knutselwerkjes in Paasthema die je met deze klei kunt maken. Erg leuk!

Kaarsje in eierschaal

Ben je net als ik aan het minimaliseren wat spullen en accessoires in huis betreft, dan is deze DIY geknipt voor jou. Het is namelijk de manier bij uitstek om de tafel leuk aan te kleden zonder allerlei Paasspulletjes uit de winkel in huis te halen. Je maakt een kaarsje in een eierschaal! Niet de meest eenvoudige klus gok ik zo, maar wel een uitdaging én met een heel leuk eindresultaat. Let trouwens wel goed op als je (kleine) kinderen aan tafel hebt, want die verwachten misschien niet direct dat er een kaarsje in een ei zit…

Heb jij nog een leuke knutseltip binnen dit thema? 

1 reactie

  • Reply Nicole Orriëns 30 maart 2018 at 11:04

    Ik ben niet zo’n knutseltype, maar ik vind dat je hele leuke ideeën aandraagt. Ik zou er bijna van gaan knutselen!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.