DIY FEESTDAGEN

Kerstfoto’s – het resultaat

22 december 2014

boom

Afgelopen zaterdag gaf ik tips en inspiratie voor het maken van kerstfoto’s met je kindje. Wij besloten zaterdagmiddag eens een poging te wagen. Tijdens Lise’s slaapje hebben we alles klaargezet en is M aan de slag gegaan met de instellingen van zijn spiegelreflexcamera. Toen ze wakker was, kon ‘de shoot’ meteen beginnen.

We besloten voor het idee met de kerstlichtjes te gaan, omdat dat redelijk makkelijk uitvoerbaar is en we toevallig nog een snoer hadden liggen (dat we nog steeds moeten ophangen langs de rand van onze overkapping buiten…). Gelukkig hebben we ook een stukje witte muur dat ideaal als achtergrond kon dienen, dus de setting was compleet.

Ik had Lise haar schattige kersttrui aangetrokken die je in de Primark shoplog voorbij hebt zien komen. Ik had ook nog een babykerstmuts liggen en hoewel ik bang was dat ze die meteen van haar hoofd zou trekken, liet ze hem in eerste instantie met rust.

Zoals ik in het artikel met tips al schreef, verwachtte ik dat Lise de lichtjes zo interessant zou vinden dat ze ze uitvoerig zou gaan bestuderen. Helaas bleek dat niet het geval. Sterker nog, ze wilde eigenlijk zo snel mogelijk weg! Gelukkig kon ik haar, door liedjes te zingen en net te doen alsof die lichtjes heeeel bijzonder waren, toch even op haar plek laten blijven zitten. Inmiddels schoot M snel de foto’s.

Het is altijd maar afwachten of er uiteindelijk een foto bij zit die er uit springt. Gisterochtend heeft M er een paar bewerkt. Hieronder zie je de twee leukste:

kerstfotos

Zoals je ziet mocht knuffel Piep ook op de foto. De linker vind ik mooi omdat je de kerstmuts daar goed ziet en de lichtjes er mooi uitkomen. De rechtse vind ik leuk omdat Lise er zo lief op staat en ze zelfs een soort kerstgroet lijkt te brengen 😉

Uiteindelijk besloten we met behulp van de rechterfoto een kerstkaartje te ontwerpen. Wie me op Facebook volgt heeft hem waarschijnlijk al voorbij zien komen gisteren, maar ik deel hem hier ook nog even. In Picmonkey maakte ik een collage en met Ipiccy heb ik de tekst erin gezet. Ik vind ‘m leuk geworden!

kerstkaart

Wat vind je van het eindresultaat?

13 Comments

 • Reply Marina 22 december 2014 at 07:03

  Wat zijn ze leuk geworden, zeg! Dat geeft een kerstkaartje toch wel een erg persoonlijk en leuk tintje.

  Liefs, Marina

  • Reply Monique 22 december 2014 at 13:43

   Ja ben er ook erg blij mee. Het was wel even stressen tijdens het foto’s maken, want Lise begrijpt er zelf natuurlijk nog niks van en is niet zo’n stil zitter. Maar ach, het resultaat mag er wezen 🙂

 • Reply zomersproetje 22 december 2014 at 09:26

  Erg mooi! Schattig truitje van Lise!x

  • Reply Monique 22 december 2014 at 13:42

   Dankjewel! 🙂

 • Reply Marlieke 22 december 2014 at 13:34

  Oh ik heb jou post niet gezien zaterdag… Lijkt wel of ik het gekopieerd had. Niet dus. Sorry! Foto’s zijn super geworden!!!

  • Reply Monique 22 december 2014 at 13:42

   Geen probleem joh! We zijn gewoon op hetzelfde idee gekomen 🙂 Dankjewel!

 • Reply Mieke 22 december 2014 at 13:50

  Altijd spannend, foto’s maken met zo’n kleintje. Maar super leuk geworden! De trui staat haar echt schattig.

 • Reply angelique 22 december 2014 at 16:30

  Zo schattig!

 • Reply Joke 22 december 2014 at 19:58

  Superleuk!!!

 • Reply Jess 22 december 2014 at 21:24

  Ja maar met zo’n knap kind krijg je toch altijd leuke foto’s? Supergaaf geworden! En wat een schattig truitje heeft ze aan <3

 • Reply Joyce 22 december 2014 at 22:04

  Wat een mooie foto’s zijn het geworden!

 • Reply Omagazijn 23 december 2014 at 17:12

  Ze zijn mooi geworden! Bijna profi 🙂

 • Reply Miranda 23 december 2014 at 20:39

  Leuk gedaan!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.