DIY FEESTDAGEN

5 eenvoudige knutseltips voor Halloween! *

21 oktober 2019
knutselspullen voor eenvoudige knutseltips voor halloween

Nog eventjes en dan is het zover. Dan mogen we gaan griezelen met z’n allen. Op 31 oktober is het namelijk Halloween! De van oorsprong Amerikaanse, maar inmiddels toch ook hier steeds verder ingeburgerde, feestdag waarbij kinderen langs de deuren gaan van huizen die versierd zijn met pompoenen en lichtjes om snoepjes op te halen. In winkels zie je steeds vaker en meer Halloween-versiering liggen, maar waarom zou je er niet zelf mee aan de slag gaan? Heb je meteen een leuke activiteit met je kids voor een echte herfstdag vol wind en regen. Ik help je op weg met vijf eenvoudige knutseltips voor Halloween!

Eenvoudige knutseltips voor Halloween

Spinnennesten

Hoe tof is deze creatie? Het enige dat je nodig hebt zijn ballonnen, wit garen en lijm. En spinnetjes om uiteindelijk in het nest te zetten natuurlijk. Een uitgebreide tutorial vind je hier.

Spookbekertjes

Deze spookjes zijn heel simpel, maar geven zo’n leuk effect! Ideaal ook voor (kleine) kinderen die de meeste knutselwerkjes rond het thema Halloween wat eng of spannend vinden. Deze spookjes zien er namelijk heel vriendelijk uit.

Pompoenmandarijntjes

Eenvoudiger kán bijna niet. In plaats van snoep uitdelen aan kinderen die aan de deur komen, kun je ze ook een mandarijntje geven. Wel zo gezond! Hoe tof is het dan om die mandarijntjes om te toveren in kleine Halloweenpompoentjes? Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een goede zwarte stift. Super leuk!

Vleermuisjes

‘Mama, hier ga ik iets mee knutselen!’, roept Lise vaak als ze de wc uit komt met een leeg wc rolletje. Vaak weet ik dan niet zo goed wat ze ervan kan maken en laat ik haar zelf maar wat freubelen, maar deze vleermuisjes zijn erg leuk en helemaal niet moeilijk te maken! Je kunt ze aan een lijn hangen zoals op de foto, maar het ziet er volgens mij ook heel leuk uit als je er een aantal op een tafeltje of voor het raam zet!

Spooklolly’s

Heb je ergens nog een pak witte koffiefilters liggen? Met een zakje lolly’s, touw en een stift creëer je daar heel eenvoudig deze lieve spookjes mee. Dat deelt toch net wat leuker uit dan dat je de kinderen gewoon een zak lolly’s voor houdt waar ze er eentje uit mogen pakken.

Nog wat aanvullende tips voor het knutselen:

Maak het gezellig! Buiten is het waarschijnlijk grauw en grijs, dus zorg binnen voor een fijn sfeertje met wat lampjes of kaarsjes aan en een muziekje op de achtergrond.

Ik ben geen creatief wonder en vind het daarom prettig altijd een voorbeeld te hebben van dat wat ik met de kinderen wil gaan knutselen. Die vind je online genoeg! Je kunt je laptop natuurlijk op de knutseltafel zetten, maar dat is met het oog op omvallende bekers ranja en rondslingerende lijmflacons misschien niet zo’n heel goed idee. Ik zoek daarom altijd naar knutselideeën op mijn smartphone. Het enige wat je daar voor nodig hebt is internet. En dat hoeft echt niet zo duur te zijn als je misschien denkt. Ik doe meerdere jaren met dezelfde smartphone en zoek er dan door middel van Sim Only vergelijken een zo goedkoop mogelijk abonnement bij. Zo is op dit moment bijvoorbeeld de Sim Only van Simyo heel aantrekkelijk geprijsd.

Heb je online een knutselvoorbeeld gevonden, maar geen zin om telkens je telefoon tevoorschijn te toveren, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen het voorbeeld uit te printen en op tafel te leggen, of op een voor iedereen zichtbare plek aan de muur te hangen.

O ja, en van knutselen krijg je trek! Zorg daarom altijd voor wat lekkers te eten en te drinken. Er zijn momenteel super toffe Halloween-snoepjes en -koekjes te koop. En met wat creativiteit tover jij vast zo een geheimzinnig (groen?) drankje tevoorschijn…

Zorg jij dit jaar ook voor wat leuke Halloween-decoratie in huis? Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze knutselideeën!

Afbeelding Halloween DIY afkomstig van Shutterstock.

*Disclaimer

1 reactie

  • Reply Cindy 21 oktober 2019 at 10:06

    Halloween is van oorsprong een Keltisch feest dat al eeuwen lang gevierd wordt in Ierland en Groot- Britannië. In de 19e eeuw vluchtten veel mensen het land uit vanwege hongersnood en heel veel gingen naar Amerika. Daar zette de Ierse immigranten hun tradities voort en dat werd langzaam overgenomen door anderen in Amerika en is het uitgegroeid tot het feest dat we nu kennen…

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.