DIY FEESTDAGEN VADERSCHAP

DIY: Last minute Vaderdagknutsels

17 juni 2015

vaderdagknutsels

Een maand geleden was het Moederdag en stonden alle mama’s in het zonnetje. En zondag is het de beurt aan de papa’s: Vaderdag! Natuurlijk is het leuk om samen met je kind of (als het nog te klein is) namens je kind een leuke verrassing te knutselen voor de papa. Je hebt niet veel tijd meer, dus daarom geef ik je een paar last minute knutseltips voor Vaderdag!

Mok beschilderen

Een mok beschilderen afgezaagd? Welnee! Ik weet zeker dat elke vader het fantastisch vindt een mok te krijgen met daarop een kunstwerk gemaakt door zijn eigen kind(eren). Bij een winkel als Action zijn voor een prikkie leuke (blanco) mokken te koop. Met speciale porseleinstiften kun je je kind er een mooie tekening op laten maken. Of je schrijft er zelf een lieve of grappige tekst op. Ik kwam bijvoorbeeld tegen: ‘I love how we don’t have to say out loud that I am your favorite child <3‘. Of: ‘A father is a daughter’s first love‘.

good-morning-718338_640

Scrabblewoord

Een paar lieve woorden die de papa typeren en die dan zo boven elkaar zetten dat er ‘PAPA’ of ‘VADER’ komt te staan. Je kunt er natuurlijk ook een ander woord mee maken, zoals zijn voornaam. Klinkt moeilijk, maar valt alles mee! Dit ‘Scrabblewoord’ kun je vervolgens leuk op een canvas schilderen, of bijvoorbeeld op een t-shirt voor je kleintje of de papa zelf!

D A P P E R
   G R A P P I G
K N A P
      M A A T J E

Snoeppot versieren

Is de papa in kwestie een snoepkont? Dan vindt hij dit vast en zeker een leuk cadeautje. Laat je kind een flinke glazen (jam)pot versieren met bijvoorbeeld vloeipapier, lintjes, of verf. Plak er een groot etiket op met de tekst ‘Papa’s Snoeppot’ en vul hem met zijn lievelingssnoep. De snoeppot krijgt vast een mooi plekje in huis. Nu is het vooral de kunst er zelf vanaf te blijven. Want hij is natuurlijk alleen van papa!

Meer inspiratie nodig? Vorig jaar gaf ik ook een aantal DIY Vaderdagideeën. Misschien zit daar wat voor je tussen!

Cadeautips

Geef je naast of in plaats van het knutselwerk graag een cadeautje, dan heb ik ook nog wat tips. Wat dacht je bijvoorbeeld van Vadersboek, waarover ik nog niet zo lang geleden een review schreef? Of dit geweldige t-shirt voor je kleintje van Next? En nog een laatste tip: vorig jaar gaf Lise haar papa dit boekje van Martin Bril.

Heb jij nog een leuke cadeau- of knutseltip voor Vaderdag?

Misschien vind je dit ook leuk:

7 Reacties

 • Reactie marjon 17 juni 2015 at 08:52

  Ik heb met mijn klas idd een mok beschilderd… ook terug te vinden in mijn blog van afgelopen donderdag.
  De snoeppot is ook een leuk idee.

 • Reactie angelique 17 juni 2015 at 09:44

  leuke tips! Ik wil nog wel iets met Keano doen maar de papa in kwestie is altijd thuis! haha

  • Reactie Monique 18 juni 2015 at 11:07

   Haha dat is lastig ja! Misschien een keer wegsturen voor een boodschap?

 • Reactie Nicky 17 juni 2015 at 21:56

  Leuke Vaderdag ideetjes. En wat een leuke shop is Next, die kende ik nog niet. Heb je er zelf wel eens iets van gekocht?

  • Reactie Monique 18 juni 2015 at 11:06

   Dankjewel! Next is inderdaad erg leuk. Ik heb er nu pas twee keer wat besteld, maar het is zeker een aanrader. Naast het shirtje heb ik ook nog een setje van 4 capri leggings besteld en de kwaliteit ervan is super. Mocht je iets willen bestellen, moet je wel even zorgen dat je de ‘Nederlandse versie’ van de site te pakken hebt. De originele uit Engeland verzendt namelijk niet naar NL 🙂

 • Reactie Tamara 17 juni 2015 at 23:02

  die scrabble woorden zijn wel erg leuk! Hier ligt in ieder geval voor zondag het shirtje klaar van next en een romper van de Hema. Ikzelf ga denk ik wat biertjes halen en daar een leuke tag aan hangen met de eerste foto van R en Zoë

  • Reactie Monique 18 juni 2015 at 11:16

   Leuk dat je het shirtje ook hebt! Het idee van de biertjes is ook erg leuk. Daar is hij vast blij mee! Veel plezier alvast met geven zondag!

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.